den 3 apr, 2018
Håll glöden inombords vid liv den blir ljuset i tunneln

Hej fina du 🙂 Första dagen efter en solig och vårvintrig påskhelg med en massa snö. Känns inte så vårigt men det hörs på fåglarna och det syns i söderläge att våren är på G. Känner mig fortfarande matt och trött efter influensan och lite frustrerad över att inte vara riktigt hundra ännu men glöden finns där. Sen hör jag om de som har varit hängiga i flera veckor och fortfarande  hostar och är svaga. Med det perspektivet inser jag att två veckor får jag nog räkna med innan kroppen hanterat alla virus. Ovant för en som inte haft influensa tidigare 😉

Att få bakslag när man läker vare sig det är en influensa eller något mer långvarigt är tufft. Likadant är det när kroppen gör sig av med patogener som legat och stört länge i vår kropp. När de skall ut ur systemet kan vi få en mängd symtom. Det kan vara allt ifrån att vi blir dåliga i magen, får huvudvärk, hudutslag och det kan dyka upp känslor som vi kanske inte förstår varför de kommer. Skillnaden är att det går över och för varje lager vi skalar bort kommer vi att känna oss vitalare.

När man är som jag en väldigt aktiv person som verkligen älskar att ha tusen järn i elden och att var fysiskt aktiv är det här med vila och att inte göra för mycket varit det absolut svåraste att lära mig. Jag skall inte säga att jag alltid klarar att hålla mig i skinnet för det gör jag inte och jag får också betala för det. Men jag förstår i iallafall varför jag får bakslag och jag kan hejda mig själv innan det går för långt.

Det kan kännas orättvist att inte kunna vara som alla andra eller leva livet som man gjort förut men det spelar ingen roll. Att gå runt och känna sig orättvist behandlad kommer inte att lyfta mig. Det är jag själv som med min livsstil har sett till att jag har förvandlats från en stark robust och färgsprakande blomma till en betydligt känsligare en som behöver allt möjligt stöd för att inte vissna. Det är jag själv som har förstört min vitalitet under livets gång, och det är bara jag som kan göra något åt det. Jag får ta mitt ansvar och se till att hålla balansen så att det blir fler och fler dagar som den där robusta färgglada blomman kan blomstra. Det krävs kraft för att läka det blir väldigt tydligt när influensan slår undan benen på en 😉

Vi förstår att det är frustrerande när det tar tid och det kanske är så att man aldrig kan gå tillbaka till det livet som man levde innan. Men är det inte det utveckling handlar om? Det är inte meningen att vi skall leva som vi gjorde innan vi välte. Det var ju det som fick oss att må dåligt. När jag tittar i backspegeln har jag ingen längtan tillbaka till det liv jag tidigare levde. Det jag kan känna är att jag saknar vissa personer och det finns en liten sorg för att jag inte var snällare mot mig själv. Jag har många härliga minnen och jag har klarat av så mycket i mitt liv så hur kan jag vara annat än stolt över den jag är och tacksam för allt jag upplevt, det är det som har format mig.

Jag brukar säga att jag lever som jag lär och det vet alla som känner mig att jag verkligen gör. Jag lever mitt liv efter mitt hjärta och följer min inre kompass. Även om jag ibland inte vet riktigt vart jag ska så har jag tillit till att jag kommer fram så småningom. Utan alla upplevelser och alla erfarenheter hade jag inte haft något att dela med mig av. Utan dem hade jag inte kunnat hjälpa andra som jag kan i dag och jag hade inte haft något att skriva om.

Ha det i bakhuvudet när du läker och funderar på varför livet ser ut som det gör. Du kommer att komma ut på andra sidan som en ny uppgraderad version av dig själv. Lite klokare och med mer erfarenhet. Känn efter vad är det ditt hjärta sjunger för, vad vill du göra? Vill du också starta en blogg och dela med dig av din resa för att hjälpa andra eller skriva en bok och dela med dig av dina erfarenheter och din kunskap.

Det finns säkert något i dig som får hjärtat att hoppa till innan du slår bort det och tänker det kommer aldrig att gå. Håll i din inre önskan och det som får en glöd att tändas inombords. Det är det som kommer att göra att du orkar kämpa på i läkningsprocessen eller göra de förändringar du behöver för att må riktigt bra. Vi behöver något att se fram emot. Själv längtar jag efter att fixa på Hermansdal, träna med hästarna och skriva klart nästa bok 🙂

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp? Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

 Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Tack för ditt fina inlägg! Det var precis vad jag behövde idag. ????

    Svara
    • Underbart att höra Maria <3

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This