den 14 jul, 2019
Gammal visdom behövs i moderna tider

Hej fina du,

Jag hoppas att du har lite sommar där du befinner dig och kan fylla på dig själv med energi och fina minnen. Jag tycker dagarna rusar förbi alldeles för fort och jag hinner inte med allt jag vill göra. Det har alltid varit ett problem för mig att jag vill så mycket. Det är så mycket som jag älskar att göra och som inspirerar mig att jag skulle behöva några extra timmar på dygnet eller extra dagar i veckan 😉 Men var sak har sin tid och efter en minst sagt intensiv vår är det bara att beta av en sak efter den andra för att komma i kapp i livet.

Nya rutiner skapar arbetsro

Bestämde mig i veckan bland annat för att lägga i från mig telefonen och sköta mail och meddelanden på bestämda tider. Jag insåg att jag blivit tillgänglig 7-24 och aldrig var “ledig”. Vilken skillnad det blev. Jag kan varmt rekommendera det om du ständigt har en telefon som plingar, surrar och talar om att det är någon som vill dig något 🙂

Gammal visdom behövs i moderna tider

För mig känns det otroligt skönt att gå igenom alla mail och “måsten” på morgon och förmiddag för att sen kunna fokusera på andra saker och kunna göra dem utan att ständigt bli avbruten. Det är viktigt för mig att leva som jag lär. Jag är min egen testperson. Fungerar den uråldriga kinesiska medicinens visdom på mig som lever ett modernt liv så gör den det för andra också. Den kinesiska medicinen hade aldrig kunnat förutse att vår livsstil skulle urarta till det den gjort för 5000 år sedan. De livsstilsråd den innehåller behövs mer än någonsin och passar våra moderna liv som handen i handsken. Vi behöver lära oss att leva våra liv på ett hållbart sätt och inte bränna oss i båda ändarna.

Sensommaren den femte årstiden

Vi är snart på väg in i den kinesiska medicinens femte årstid sensommaren. Lite tidigt känns det som men jag känner skillnaden i luften, den är högre på något sätt. Med den kommer fukten ute att öka och har vi fukt i kroppen så kommer vi att påverkas och känna av den mer. Jordelementet är det elementet som hör till sensommaren. Jord-personligheter ogillar ofta fuktigt väder och gillar torrt varmt väder. Vid fuktiga och kalla dagar mår de ofta bra av att ta sig ett varmt bad, sitta framför brasan eller äta en värmande mat.

Är du en Jordpersonlighet?

Jord-personligheter är väldigt omtänksamma, sympatiska och har svårt att säga nej framförallt till människor och djur som är i nöd. Det är viktigt för dem att få vara delaktiga och känna sig behövda, ibland blir behovet av att känna sig behövd så stort att det nästan blir som ett beroende. De har en varm och glad utstrålning, samt tålamod och vilja att lyssna på andras problem. Jord-personligheter är kärleksfulla föräldrar och underbara vänner, som ofta är volontärer eller medlemmar i organisationer som hjälper utsatta djur eller personer i nöd. Jord-personligheter har en förmåga att alltid sätta andras behov före sina egna. 

Viktiga livsstilsråd för en jordpersonlighet

Sådant som är mindre bra och skapar obalanser:

-Sätter alltid andras behov före sina egna

-För lite tid för att ta hand om sig själv

-Äter för mycket söta saker såsom godis, kakor, läsk etc.

-Fuktigt eller fuktigt och kallt väder

-För mycket mjölkprodukter och vetemjöl

-Oro och för mycket grubbel/ältande 

-Känslan av att sitta fast i relationer, arbete eller andra situationer

-Kalla drycker och kall/rå/frusen mat

Sådant som är bra och balanserande:

-Ät varm lagad mat

-Hel säd, tillagade grönsaker och rotfrukter, kyckling, fisk, kalkon

-Värmande kryddor som ingefära, kardemumma, kanel, vitlök, persilja, peppar, curry, saffran

-Lär dig säga nej

-Avsätt tid för att ta hand om dig själv

-Yoga, meditation, tai chi, skogspromenader

-Saltmoxa bland det bästa som finns för att hjälpa jordelementet och bli av med fukt. Precis som att det i ett fuktigt hus behövs värme för att bli av med fukten är det med våra kroppar.

Symtom på att du har för mycket fukt i kroppen

Symtom som uppstår i kroppen av för mycket fukt är bland annat, aptitlöshet, illamående, bihåleproblem, smärtsamma leder, huvudvärk, uppspänd buk, lös avföring, tyngdkänsla i kroppen, svampinfektioner och övervikt

Saltmoxakurs på Hermansdal 11 Augusti 2019

Varmt Välkommen du också det finns ett par platser kvar än så länge 🙂

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal.

Att få göra det man älskar ger en massa energi

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Djuren har alltid varit min familj och den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på dem som på oss. Jag kommer under hösten ha mina första kurser som sätter just dem i fokus. Det får hela mig att jubla. Jag lovade en gång en älskad vän och själsfrände att jag skulle dela med mig av det jag kan och hjälpa djuren. Nu är det äntligen dags. En dag blir hästrelaterad och den andra går i hundens tecken.

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med rädslor, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna? 6/10 HÄST och 27/10 HUND

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This