den 10 jul, 2019
Fyller du på dig själv?

Hej fina du,

Snart har halva Juli gått och dagarna rasar förbi. Jag har börjat lyssna på poddar och blir mer och mer sugen på att starta en egen. Jag tror att det kan vara ett jättebra sätt att nå ut med kunskap och erfarenheter runt hälsa och välmående. Det behövs ett helhetsgrepp och det är många pusselbitar som behövs för att vi ska må bra. Det räcker inte med att äta vitaminer eller att äta rätt. Det behövs självklart och är superviktigt men vi behöver också hitta oss själva och bejaka det vi brinner för. Vi behöver ha en balans i livet mellan alla delar och vi behöver förstå att vi är olika och har olika behov. Skulle vara superkul att bjuda in gäster och prata om det jag älskar mest kropp, själ, hälsa, känslor personlig utveckling och naturligtvis kinesisk medicin.

När livet snurrar för fort

När livet snurrar på lite för fort inser jag att jag måste strukturera upp min egen tillvaro. Jag har bestämt mig för att göra ett schema och organisera min “arbetstid” 🙂 Som det har blivit nu jobbar jag 7-24 7 dagar i veckan och det kommer inte att hålla i längden även om jag älskar det jag gör.

En uppskattad nyhet för er kommer att vara att jag öppnar upp för en telefontid 2 dagar i veckan. Jag kommer att svara på mail och meddelanden varje morgon och stänger sen av aviseringarna för att få ro att göra annat. Som det är nu piper och hoppar min telefon nonstop av mail och meddelanden och jag har svårt att låta bli att svara 😉

Vad fyller på dina reserver?

För att må bra och kunna behålla det vi fyller på oss med måste vi täppa till hålen vi läcker genom. Att det snurrar lite för fort och att jag inte hinner med är ett sånt hål för mig. Vad har du för hål som du läcker genom? Och vad fyller på dig? Måla är en av de saker som fyller på mig och jag ska nu se till att planera in det i mitt liv. Djur och natur är en annan viktig del som jag inte vill eller kan vara utan och då får jag se till att den också får sin plats.

Min senaste tavla “Love your self”

Vet man med sig att livet springer på lite för fort är det bra att sätta sig med sin almanacka och faktiskt planera in både vila och aktivitet. För många är det nödvändigt att strecka en tid för återhämtning och reflektion. Annars kommer aldrig den tiden att finnas för man fyller den med annat och vips var den dagen slut.

Kropp och själ behöver energi för att läka

Är man riktigt sjuk eller utmattad brukar jag säga att man behöver spara minst 50 % av sin energi för att kroppen ska ha kraft att läka. Att då ha hela dagarna fulla med måsten eller relationer som suger energi kommer inte att hjälpa till. Alla som har varit i eller nära väggen vet hur otroligt stressande det är att ha en tid att passa eller en massa måsten som ska göras. Bara det suger energi och skapar stress. Det är som att kroppen skapat en allergi av att hålla ordning på och göra för mycket.

Innan den berömda väggen kom så fick vi en mängd varningstecken som vi inte tog på allvar eller förstod vad de betydde. Vi kickade förmodligen i gång oss på olika sätt för att orka när tröttheten kom och tillslut fungerade inte det heller.

Fler pusselbitar behövs

Att läka på djupet handlar om flera saker. Vi behöver få i oss bra näring, göra livsstilsförändringar så att vi inte läcker, hitta en balans mellan vila och aktivitet och fylla på med det vi har brist av både själsligt och kroppsligt. Sist men inte minst behöver vi förstå att det tar tid. Det tar tid för oss att bryta våra gamla mönster och för att göra det behöver vi energi. det tar tid att fylla på sina reserver om vi kört slut på dem. Äter vi inte bra eller fortsätter att läcka så kommer det ta ännu längre tid. Det finns inga genvägar men det går jag vet 🙂

Saltmoxakurs på Hermansdal 11 Augusti 2019

Varmt Välkommen du också det finns ett par platser kvar.

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal.

Att få göra det man älskar ger en massa energi

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Tyvärr kommer jag inte att hinna med så många kurser som jag hoppats på i år, men nu har jag satt tre datum. Ett för saltmoxan och två som jag ägnar till djuren och deras hälsa. En dag blir hundrelaterad och den andra går i hästens tecken. Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av ? Hur deras personlighet påverkar dem och hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa är det dagarna för dig 🙂

Vill du veta mer om djurkurserna? HÄST och HUND

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This