den 7 dec, 2017
Gammal kunskap är inte att förakta, den är väl beprövad

Hej fina bloggläsare

Äntligen har jag hittat tillbaka till min favoritplats i huset och hinner skriva några rader i bloggen.

Vilka dagar vi har haft på Hermansdal. Aldrig i vår vildaste fantasi hade vi kunnat föreställa oss det gensvar vi har fått på Nyckeln till Hälsa. 700 böcker har flyttat hemifrån och den har precis kommit ut. Vi hoppas att de skall hjälpa många och vi är oerhört tacksamma ska ni veta. Det känns super inspirerande att så många vill läsa det vi skriver och vi delar gärna med oss av vår kunskap så att fler kan hitta balansen och må bättre i en värld som tycks snurra fortare och fortare.

Vi sa till varandra häromkvällen när vi packade böcker och klistrade etiketter på bokpaket för brinnande livet, att hade vi inte haft vår kunskap att luta oss mot den senaste tiden och framförallt sista veckan sen boken kom så hade vi blivit sjuka. Vi hade garanterat fått influensa eller något annat och blivit liggande. Kroppen hade helt enkelt sagt i från att nu är det för mycket så nu tar du det lugnt, annars kommer jag att se till att du gör det.

I går kväll tittade jag  på Greys Anatomy och de hade en katastrof på sjukhuset med ett hackat internet som innebar att all teknik sattes ur funktion. Fullt förståligt att det skapade panik men också intressant att man sa sig “damma av behandlingsmetoder från stenåldern” som man benämnde det och att “dessa metoder fungerade utmärkt innan det fanns ett piller för varje åkomma”. Vart på vägen tappade vi bort all kunskap om det naturliga sätten att hjälpa kroppen? Det är ju faktiskt inte så att det finns ett piller som vi blir hjälpta av vid varje åkomma. Vad hände med friskvården? Varför försöker vi inte hjälpa kroppen så att den inte blir sjuk. Skolmedicinen är fantastisk på det den är bra på, men den är urusel på att se helheten och att det ena i kroppen påverkar det andra, samt hur stor del våra känslor har i vårt fysiska välbefinnande. Så lite stenåldersmetoder emellanåt behöver inte vara fel.

Jag kommer aldrig att förstå varför man inte vill kombinera det bästa från båda världarna. Det borde handla om att hjälpa människor och djur att må bra.

Det är fantastiskt hur lätt det är när saker fungerar som det ska i det kroppsliga och själsliga systemet. Då kan vi jobba hårt och vara helt slut och efter en natts sömn och lite extra bra näring så vaknar vi utvilade.

När vi inte har återhämtat oss efter en natts sömn eller inte kan somna eller sova tillräckligt många timmar utan att vakna, då är det något i vårt kroppsliga system som talar om att det finns en störning.

Yang har inte kunnat byta plats med Yin under natten så reparationen har uteblivit eller inte blivit lika bra som den borde.

En god sömn är något som är oerhört viktigt för att vi skall kunna återhämta oss. För att kroppen skall få en god sömn så är det några saker som det måste vara ordning på i kroppen enligt den kinesiska medicinen.

-Det måste finnas en balans mellan Yin & Yang för att de skall kunna byta plats när vi somnar. Det är en förutsättning för att Yang skall kunna reparera insidan under natten.

-Det måste finnas tillräckligt med “blod” i kroppen så att Shen vår ande får ett lugn.

-Vatten elementet måste vara tillräckligt starkt så att det håller koll på att eldelementet inte tar överhanden och det stiger för mycket. Hetta skapar aktivitet och inte sömn.

– Jordelementet behöver vara balanserat så att vi inte ligger och grubblar och oroar oss.

Den kinesiska medicinen har naturliga, enkla och kraftfulla redskap för att återställa balansen i kroppen. Vi behöver bara förstå vart obalanserna finns och med det veta vad vi kan göra.

Nu laddar vi våra batterier för att åka upp till Stockholm i helgen och ha boksignering tillsammans med vår kära vän Vivi Linde på lördag. Skulle vara kul om någon av er hade tid att komma förbi och säga hej. Information finns på Facebooksidan Hermansdal Qi Well. Hoppas vi ses.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Nu kan du beställa vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This