den 28 nov, 2017
En riktig solskenshistoria

Hej fina du,

En gråmulen och regnig tisdag som den här tänkte jag dela med mig av en riktig solskenshistoria. Det är så fantastiskt roligt varje gång som man kan hjälpa någon på riktigt så att deras liv kan få återgå till det som var tänkt i stället för livslång medicinering.

Kinsesisk medicin och djur är en perfekt kombination.  Jag tror att det blir så lyckad för att vi som ägare kan påverka vad djuren äter och vad de gör. På något konstigt sätt så verkar det vara lättare för många att se till att djuren mår bra än att ta hand om sig själva.

Det här inlägget handlar om Fairy en av många fantastiska fyrbenta patienter som vi har träffat.

Fairys matte Ingela har jag träffat till och från under många år som terapeut då jag behandlat flera av hennes fina hästar

Fairy, en vacker dalmatiner tjej var dryga året när Ingela kontaktade mig. De hade då varit hos veterinären otaliga gånger under 8 månaders tid. Man konstaterade att hon hade fuktiga, inflammerade blödande eksem på huden och öronen som naturligtvis gjorde ont, anledningen trodde man var foderallergi.

Eksemet spred sig mer och mer över kroppen och Fairy hade jätteont. Hon åkte kana på rumpan bet sig i tassarna, pruttade mycket och luktade illa, bajsade mycket och löst.  Fairy hade fått blodöra av allt kliande och ruskande på huvudet. Bakterieproverna i öronen visade på en kraftig tillväxt av jästsvamp och bakterier. Fairy vägde hela 39 kg och var 6 månader, det såg inte ljust ut och matte och husse var jätteroliga. Veterinären ville att hon skulle gå ner i vikt och man minskade maten till en mininivå men ingenting hände på vågen. Fairy svullnade mer och mer.

Pigg och glad igen

Man hade provat 12 olika foder och Fairy gick nu på kortison både invärtes och utvärtes. Det dämpade symtomen en aning men det hjälpte inte. När man försökte fasa ut kortisonet blossade allt upp igen Efter nu 8 månader  och otaliga veterinärbesök konstaterades att besvären vara kroniska. Då var Fairy 1 år 0ch 2 månader. Man såg fram emot en livslång behandling av Kortison för att göra livet drägligt för henne. Ingen rolig start på ett liv.

Förutom alla fysiska symtom så hade Fairy separationsångest, var orolig och stressad och hade svårt att ligga still hon for runt och kom inte till ro. Hon drack dåligt och kunde äta hur mycket som helst och vad som helst. Löpen fungerade inte heller.

Alla Fairys problem både de känslomässiga och fysiska samt hur hon dricker och beter sig har en stor betydelse för en som utövar kinesisk medicin de talar om vart obalanserna finns och av vilken typ de är så att vi kan rätta till dem.

När Fairy kom till Hermansdal och jag kände igenom henne reagerade jag över att hennes slemhinnor och tunga var mörkt djupröda jag frågade om de brukade se ut så vilket var fallet och om inte veterinären hade regerat på färgen på hennes slemhinnor men det hade de inte.

De symtom som Fairy hade visade bland annat på fukt och hetta. Västerländskt så försöker vi få bukt på symtomen som visar sig i form av de smärtsamma eksemen inget konstigt då det är de vi ser och de som Fairy besväras av. Kinesiskt sett så vet vi att det är obalanserna på insidan som gör att eksemet och alla de andra problemen finns där. När vi rättar till den obalansen så kommer Fairys problem att försvinna och kroppen läka. Det viktiga är att bli av med patogenen som finns i kroppen det är den som stör i systemet och se till att inte tillföra mer av det som gör kroppen sjuk. Man måste ge den en chans att hitta balansen igen.

Jag behandlade Fairy två dagar efter varann, gick igenom en dietplan och Ingela fick några akupunkturpunkter som skulle moxas hemma varje dag. Vi kunde se att slemhinnornas färg förändrades redan efter första behandlingen och jag kände mig väldigt hoppfull över att hennes kropp svarade så snabbt.

Redan efter två dygn så bajsade Fairy ur sig något som vi har på bild men som inte passar sig i ett blogginlägg av hänsyn till känsliga läsare 😉 Ingela ringde mig och var helt chockad och jag blev jätteglad och konstaterade att nu var kroppen på väg att göra sig av med patogenen.

Behandling, diet och moxabehandling hemma fortsatte och justerades allteftersom Fairys symtom förändrades. Snabbt försvann hennes eksem, blodöra, separationsångest, lösa mage, pruttande och hon åt mer mat och var mätt och nöjd och återgick till normalvikt. På ett återbesök hos veterinären under resans gång kunde de konstatera att det inte längre fanns någon bakterietillväxt eller jästsvampar i öronen och att Fairy nu vägde 30 kg vilket var en idealvikt för henne.

Nu endast 5 månader efter att jag träffade Fairy första gången så är hon en vacker, normalviktig, harmonisk, frisk och vital dalmatiner tjej som löper som hon ska och behöver inget kortison för att livet skall fungera.

Att hitta rätt kunskap och förstå vad de symtom som kroppen ger oss betyder, är rätt nyckel, då kan vi hjälpa den i stället för att försvåra läkningen.

Om vi var lika noga med oss själva som vi är med våra djur så skulle vi också ha lättare att läka.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Nu har den kommit och vi kan leverera vår efterlängtade bok om den kinesiska medicinen med mera. I den förmedlar vi kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan beställa boken i vår webb shop http://hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This