den 7 jul, 2019
Ett kvitto från kroppen som skapar glädje på djupet

Hej fina du,

Jag kan nu säga att jag för första gången har varit ute i skogen och på ridbanan med toppluva och långkalsonger i Juli 😉 Inga kommentarer Hahahaha

Jag blir mörkrädd när jag ser hur människor klär sig trots att det är svinkallt och blåser och regnar på tvären. Det är många som klär sig efter årstiden och inte det faktiska vädret och temperaturen. Det finns en hel del som klär sig efter den väderlek de skulle vilja bo i även på vintern, men flest bara ben och sandaler ser man på sommaren trots att det inte är mer än 10-12 grader. Om de bara förstod vilka onödiga problem de skapar för sig själva i framtiden. Så mitt tips är att titta på vad det är för temperatur ute och inte vilken månad det står att det är i almanackan 😉

Nya störningar i kroppen är lättare att bota

Jag pratade med en kvinna som gjort saltmoxakursen i telefonen i veckan. Hon var hänförd över att hon fixat sin onda och dåliga mage på bara ett par dagar, när hon väl kom ihåg att hon hade ett verktyg till att hjälpa sig själv.

Hon hade varit ute och blivit riktigt kall. Dessutom hade hon ätit kall mat både till temperaturen och egenskaper. Det innebar att hon fick både ont och blev dålig i magen. Det gick inte över och hon trodde att hon fått en maginfluensa eller ätit något dåligt tills hon kom ihåg hur det startade. Hon satte igång och saltmoxade och efter ett par gånger så var hon bra igen.

Så fort kan man faktiskt fixa en obalans i kroppen om den är “ny”. Är det långvarig kyla och andra saker inblandade som till exempel fukt så tar det längre tid att komma tillrätta med även om det fungerar även där.

Har vi haft problem länge behöver kroppen mer tid

Vi är i full gång med Femelementskursen/Mat som medicin på webben och det är verkligen jätteroligt. När jag går igenom deltagarnas patientfall och hjälper dem att hitta rätt inser jag hur mycket brist och kyla som är inblandat i så gott som varje persons problem. Ofta har de gått länge och det har blivit fler och fler obalanser för det är så det fungerar när kroppen inte längre klarar av att balansera oredan. Vi behöver precis som en trädgård både värme, kyla, regn, vind, och en näringsrik jord för att må bra och för att trädgården ska grönska och blommorna växa. Regnar det för mycket eller för länge får det konsekvenser precis som förra året då naturen fullständigt torkade bort i brist på regn. Lagom vårt unika svenska ord är perfekt i den kinesiska medicinen och i vår kropp.

Jag känner mig tillexempel inte alls sugen på vattenmelon nu när det är kallt ute, men de varma dagarna stod det högt upp på min önskelista. Lägg märke till vad du vill ha och längtar efter. Det talar om något för dig när du vet vad olika födoämnen har för egenskaper.

Här kan du läsa om vad kyla kan skapa för problem i kroppen

När kroppen ger dig svar som får själen att jubla

Jag har kämpat för att hjälpa min kropp länge. Det blev ett måste om jag ville komma tillrätta med det jag ställt till med och skaffa mig det liv jag ville leva. Efter och under min cancer har jag blivit än mer dedikerad och faktiskt en massa erfarenheter rikare och ännu lite klokare. Även om min kropp fortfarande är deformerad efter kirurgiska ingrepp och jag har en bit kvar till mitt mål fick jag i veckan ett kvitto som de flesta inte skulle reagera över men som för mig betyder precis allt. Jag behöver bara tänka på det så blir jag glad igen.

De som känner mig vet att jag är fullständigt livrädd för höjder. Att köra bil över höga broar eller ned för långa branta backar är för mig ångestladdat. Jag får helt enkelt panik. Ju tröttare och svagare jag är desto värre tycker jag att det är. Jag kan till och med ta en omväg för att slippa både backar och broar 😉

Jag vet att det har med mitt svaga vattenelement att göra och jag vet att vattenelementet och njurarna som hör ihop är kroppens reserv. Jag vet också att jag kört slut på min reserv om och om igen och jag har under åren tvivlat på att jag någonsin ska kunna reparera de skador jag har åsamkat mig själv. Men jag har fortsatt att hjälpa mig med mat, näring, saltmoxa och reflektera över livet och vad jag behöver för att må bra och inte läcka energi. Jag har lärt känna mig själv och respekterat de behov jag har.

När ett mirakel sker

I tisdags hände det! Jag fick ett kvitto som jag längtat länge och hett efter, och det betyder allt. Jag skulle hämta grindar till våra blivande fårhagar i Linköping med lastbilen. Jag fasade för “Jönköpingsbackarna” som jag kallar dem. Jag visste att de skulle vara en tuff utmaning både dit och hem. Att köra lastbilen innebär dessutom att jag sitter högre upp och det gör det hela ännu värre när jag ser över vägräckena. Det känns som att jag ska sugas över stupen och ner i avgrunden. Men jag gav mig iväg i iallafall.

På vägen dit blev jag lite förvånad över att jag vågade titta på utsikten över Vänern som var full av vita gäss utan att det knöt sig i magen. På vägen hem reagerade jag på att jag inte hade panik i backarna innan eller för att det dessutom stormade och spöregnade på tvären. Jag förberedde mig mentalt för det som komma skulle och försökte peppa mig med de verktyg jag har. Väl framme vid mina fasansfulla backar händer ingenting och jag menar det verkligen ingenting. Det är som en vanlig slät väg. Jag släpper inte ens på gasen, jag känner mig helt normal. Ingen skräck och inga vita knogar runt ratten. Jag vågar till och med titta på utsikten 🙂

Ni är säkert många som inte förstår, men jag vet att det är många som gör det också. Att ha ologiska rädslor för saker där fantasin lever rövare med en är tufft. Känslorna tar överhanden över det logiska tänkandet och det är starkt och inte lätt att ta sig ur.

Vad betyder det här för mig och varför blir jag glad i hela själen?

Äntligen och jag menar verkligen äntligen har jag lyckats bygga upp min inre reserv och mitt vattenelement. Allt jag gjort har hjälpt mig, en liten bit i taget har min kropp reparerat sig. Jag har velat se större resultat tidigare. även om jag uppskattat och varit tacksam för de signaler från kroppen jag fått. Håret blivit tjockare, jag har längre och längre stunder med energi och jag återhämtar mig snabbare och snabbare. Min puls är äntligen normal och min sömn och mage fungerar som det ska. Nu försvinner även mina obefogade rädslor och hjärnspöken.

Tack älskade kropp för att du gav mig det kvittot. Det betyder att det går hur stora problem vi än har skaffat oss går det att laga även om det tar tid. För mig betyder det att jag håller på att fylla på min inre reserv igen och det kommer att innebära att jag kommer att komma tillbaka till mitt normala jag. Jag kommer att förvalta mig själv bättre den här gången nu när jag vet hur kostsamt det är att bränna sig själv i båda ändarna. Det bästa av allt är att kunde min kropp kan även din.

Mer om vattenelementet och rädsla här

Saltmoxakurs på Hermansdal 11 Augusti 2019

Anmälningarna trillar in vilket känns jättekul 🙂

Varmt Välkommen du också det finns ett par platser kvar.

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal.

Att få göra det man älskar ger en massa energi

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Tyvärr kommer jag inte att hinna med så många kurser som jag hoppats på i år, men nu har jag satt tre datum. Ett för saltmoxan och två som jag ägnar till djuren och deras hälsa. En dag blir hundrelaterad och den andra går i hästens tecken. Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av ?Hur deras personlighet påverkar dem och hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa är det dagarna för dig 🙂

Vill du veta mer om djurkurserna? HÄST och HUND

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Hej jag har fruktansvärd cellskräck svårt att låsa på toa å åker inte hiss de är ett kitet hinder i vardagen.. tips på vad jag kan göra åt det?

  Svara
  • Hej Jennie
   Har du läst Nyckeln till Hälsa? Om inte gör det och stärk ditt vattenelement 🙂
   Allt Gott
   Tina

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This