den 23 jun, 2018
Förändringarna blir medicinen

Hej fina du,

Hoppas du har haft en fin midsommarafton det har vi. I går hade vi grannar vänner och bekanta här på Hermansdal och firade midsommar, så himla roligt. Femkamp, tipsrunda och musikquiz blandat med musik, dans, gemenskap, skratt och vår magiska jordgubbstårta skapade en underbar midsommarafton. En sån dag och kväll kan man leva länge på och sommaren är inte slut än så vi får fler tillfällen att umgås, grilla och njuta av livet. Det är något speciellt att bo så här och kunna sitta ute, umgås och äta när vädret tillåter. Det skapar fina stunder och minnen när man umgås med människor man tycker om.

Nu ska midsommaraftonens “balsal” ställas om till skolsal inför nästa helgs moxakurs. Det ska bli jättekul att få träffa några av er och dela med oss av saltmoxans kraft.

Vi har skrivit tidigare om moxa och saltmoxa  i bloggen, det är ett kraftfullt verktyg för att stärka sig själv. Eftersom vi kan göra det själv hemma så får vi också kontinuitet vilket behövs. Som med allt annat behövs även kunskap och man  ska veta vad man håller på med innan man sätter i gång. Det känns jätteroligt att få vara med om en “moxarevulotion” och sprida den glömda kunskapen i vårt “kyliga” land.

När vi kom hem från Kina för några år sedan hade vi fått tipset att göra en intensivbehandling med moxa på mig för att försöka få liv i min kropp ( jag var svag redan innan jag blev diagnostiserad med cancer, fullkomligt logiskt för mig) Vi moxade flitigt varje dag och jag blev starkare men huset var totalt inpyrt 😉 Saltmoxan gör att jag kan moxa varje dag utan att det luktar rök i huset och jag är så tacksam 🙂

Vi har fått ett par meddelanden  och kommentarer om att det är svårt att sluta med vissa födoämnen och förändra sina vanor som jag skrev om att jag gjort i förra inlägget för att bli frisk. Och JA det är det men för mig var längtan att bli frisk och vital större och gav mig ett driv att göra det i iallafall. Sen är det så att det som var vad jag behövde när det gällde födoämnen är kanske inte alls rätt för någon annan. Förändringarna blev medicinen, för om jag visste att om jag ville bli frisk kunde jag inte fortsätta göra samma saker som gjorde mig sjuk.

Det viktiga är att om du väljer att äta kött, mjölkprodukter, socker och mjöl så välj hög kvalitet på råvarorna se till att det är ekologiska, gärna närproducerat och att det inte är “förädlade”. eller har tillsatser. Läs innehållsförteckningarna och googla på innehållet, du kommer att bli förskräckt.

Många tycker också att det är jobbigt att behöva laga olika mat för att alla i en familj inte vill äta samma saker. Svaret är JA det är det men återigen vill jag bli frisk och vital igen var jag tvungen att förändra det som gjort mig sjuk och för mig är det extra jobbet värt det.

Som tröst för alla som känner att livet är slut för att de inte längre vet vad de ska äta och att det känns som om “livets goda” är bort för alltid kan jag trösta med att när kroppen blir stark igen kommer du klara av att äta jordgubbstårta på midsommarafton eller när du fyller år men välj att äta en som är fri från kemikalier så är det lättare för kroppen att ta hand om.

Det är för att vi en gång har belastat vårt kroppsliga system för mycket som symtomen har kommit. Gör vi något någon gång i bland på bästa möjliga sätt, kommer kroppen, när den väl är i balans att klara av det utan att vi blir sjuka igen.

Sen vill jag berätta att saker som man en gång tyckte om inte längre är så goda som man trodde när man väl provar dem efter det att kroppen funnit balans. Obalanser skapar skeva behov och sug i kroppen. En kropp som mår bra och är i balans blir nöjd och är inte sugen på en massa som inte är “bra”. Suget är ett sätt att tala om för oss att något är i oordning. För övrigt har jag ätit massor med god mat sedan jag ställde om min kost och det bästa är att jag också blir piggare och starkare av den. Jag kan känna hur jag vitaliseras efter att ha ätit.

Det är förändringarna och självhjälpsverktygen som blir din medicin. När du är frisk klarar din kropp av fler störningar, men det är inte säkert att du ens längtar efter dem längre 😉

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som

finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This