den 27 jun, 2018
Sorgen är kärlekens pris

Hej fina du,

Veckan startade med sorg här på Hermansdal vi hittade vår fina höna Kommandoran död i hönshuset i måndags morse. Hon var gammal redan när hon flyttade hit och hon har inte varit sjuk eller betett sig annorlunda så förmodligen har hon bara somnat in lugnt och stilla. Det blir lite extra sorgligt för för första gången i sitt liv var hon på väg att värpa fram kycklingar tillsammans med Greta. Vi hade verkligen önskat henne att få bli mamma “på riktigt” för hon har varit den bästa barnvakten till alla kycklingar vi har haft. Vi kommer att sakna henne massor, hon har varit en underbar  själ som med sin pondus har sett till att hålla ordning i hönsgården. Det kommer att bli tomt utan henne men några av kycklingarna som kläcks fram nu är av hennes ägg så vi hoppas på att någon blir mamma upp i dagen.

Så är det när man är en stor familj det händer saker hela tiden vi vet att vi har många sorger framför oss med alla älskade djur vi har runt oss men det är värt varje sorg när man innan den får dela livet med dem. Innan sorgen kommer och vi går skilda vägar för en stund så har de gett oss så mycket, de har alla en plats i våra hjärtan liten som stor.

Samtidigt som vi sörjer henne så är vi väldigt tacksamma för att Balder är pigg och glad igen. Återbesöket hos Blå stjärnan även det i måndags visade på en helt läkt bukspottskörtel och den massiva inflammationen i buken var också helt borta 🙂 Sänkan var normal trots att man på ultraljudet hittade en inflammation i tjocktarmen vilket i vår kinesmedicinska värld är fullständigt logiskt. Tjocktarmen hör ihop med lungan vars känsla är sorg. Bukspottskörteln hör i hop med Jordelementet vars känsla är oro. Matte blir sjuk och går bort Balder har sorg och oro både över matte och vad som skall hända med honom och tillslut blir han sjuk. Att han har lyckats läka på så kort tid är ett gott tecken så vi håller tummarna för att det värsta är över nu och fortsätter att hjälpa honom på alla sätt vi kan.

Jag vill berätta om en av konsultationerna jag hade i veckan. Det är en patient som har gjort stora framsteg både när det gäller sitt själsliga mående och i den fysiska kroppen. Hon har egentligen inte gjort så stora förändringar men hon har gjort det viktigaste och totalt ändrat på sina katastrofala matvanor och börjat ge kroppen rätt näring. Det har inneburit en enorm skillnad i livskvalitet och gick som på räls. Hon vaknade pigg, hade energi hela dagen, skrattade och mådde bra utan direkt anledning precis som det ska vara. De ständigt återkommande förstoppningarna och en mängd andra problem är ett minne blott på en relativt kort tid.

Hon bokade en ny tid för att tröttheten helt plötsligt smög sig tillbaka hon sov och sov men blev aldrig pigg. Sömnen var inte en återhämtning längre och hon kände sig svagare för varje dag. Det enda sambandet som hon kunde se att hon sista tiden kanske slarvat lite med gröten i kosten. Vi enades om att den skulle tillbaka in i dagsrutinen. Vi hittade även lite andra saker att justera för att hjälpa kroppen hitta balansen.

Jag frågade henne om hon kollat currylinjerna där hon sov vilket hon inte hade. I samma andetag så berättade hon att de renoverade hemma och att de flyttat sängen. Jag frågade henne när de började renovera och hon blev alldeles tyst. Sängen flyttades i samma veva som hennes energi började försvinna igen. Så “enkelt” kan det vara att lösa ett problem. Kroppen och själen har aldrig fel det gäller bara att vi förstår vad den vill säga oss. Jag är övertygad om att med mera gröt i livet, några andra justeringar och att återigen flytta sängen så att hon inte sover på en currylinje, kommer hennes resa mot en stark kropp och glad själ att fortsätta spikrakt åt rätt håll precis som innan.

Hon berättade att hon lyssnade på sig själv nu som hon aldrig tidigare gjort men att hon inte alltid förstod vad kropp och själ ville ha sagt. Det var som att de pratade spanska och hon svenska, jag blev hennes lexikon och tolk som översatte så hon förstod. Jag har alltså fått en ny titel och jag älskar mitt jobb som översättare och  tolk 🙂

Efter den konsultationen så fick jag mig en tankeställare över hur många det är som faktiskt sover eller sitter på “fel” plats och att det kanske finns ett intresse för en kursdag med pekare? Man kan göra så mycket roligt med dem inte bara ta ut Currylinjer 😉

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som

finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This