den 19 jun, 2022
Fångar du kroppens signaler?

Hej fina du,

Hoppas att du saknat mina inlägg 😉 Nu är jag här igen. Det har varit fullt upp och efter att ha varit och tävlat med Elton så blev både hästar och jag förkylda. Det blir lätt så när vi har levt i skyddad verkstad och kommer ut och träffar andra. Varken jag eller hästarna är ensamma det var många både två och fyrbenta som blev sjuka. Jag är tacksam över mina örter och vitaminer som hjälpt oss så att vi klarat oss ganska bra. Andra har det varit värre för. Nu tar vi det lugnt veckan ut och lyssnar på kroppen sen är vi nog pigga allihopa igen.

När kroppen har fullt upp med att jobba med ett virus finns det inte energi till att göra något. All energi går åt till att bearbeta inkräktaren. Natural Breath var slut på lagret men har nu kommit och vilken skillnad det blir. Har du några problem med luftvägarna eller bihålor vare sig det beror på allergi eller virus rekommenderar jag dig att testa. Det är ett örtrecept jag inte vill vara utan. Till hästarna använder jag oftast Hilton Herbs örter och Freeway är en utmärkt örtblandning när de har luftvägsproblem.

Att göra det man älskar fyller på med energi

Elton skötte sig exemplariskt när vi var i väg. Jag är så stolt över honom. Han kunde inte ha gjort någonting bättre!!! Med hjälp av Therese Andersson min tränare och vänner fick vi några underbara dagar tillsammans jag och Elton. Det känns fantastiskt kul att ha två så fina hästar som Joey och Elton att kunna träna och tävla med. Det ger mig massor med energi varje dag. Känslan av att utvecklas tillsammans ger enormt mycket. Det spelar ingen roll om man har en dålig dag. Efter att ha spenderat tid ihop med djuren stiger alltid energinivån och hjärtat svämmar över.

Släppa taget om alla “måsten”

Jag är stolt över mig själv för att jag klarar att släppa det jag inte hinner eller orkar. Tacksam att jag när mina planer spricker som nu när jag blev sjuk hanterar det utan några större problem. Visst känns det lite surt, men förr hade jag regerat mycket starkare och ältat det längre. I dag så blir det mer en känsla av “typiskt också”. Eller klantigt att jag slarvade med mina skyddande åtgärder just när jag behövde dem som mest.

Lånade tom ett par långkalsonger på tävlingen för att det blev mycket kallare än jag trott och jag frös som bara den. Redan där var jag under “attack” men hade där och då fullt upp med annat och då blev det som det blev. Dessutom åt jag stärkande örter och hade jag fångat vad som var på G hade jag absolut inte gjort det. Det som stärker oss stärker ibland även en patogen och så blev det i det här fallet. Så kan det gå även för en som har koll för det mesta 😉

Lyssna på de små signalerna

Blir du utan anledning förlamande trött så vila. Du är förmodligen under attack och din energi går åt till att försöka skydda dig från det som försöker ta sig in i kroppen, det är därför du blir trött. Blir du frusen och känner dig ruggig gör te på ingefära, tillsätt citron och honung, bädda ner dig och försök få upp värmen i kroppen. Lyckas du så kan attacken vara över på några timmar och du slipper bli sjuk. Virus hör till klimatet vind i den kinesiska medicinen och det i kombination med kyla kan göra att vi faller offer för influensan eller blir förkylda. Någonstans måste vi i väst också haft kunskapen som den kinesiska medicinen besitter, titta bara på namnet “FÖR KYLD” vem kom på det? Blir vi nedkylda kinesiskt sett så blir immunförsvaret Wei Qi svagare och ett virus kan ta sig in i kroppen.

Andra favoriter i mitt husapotek förutom Ingefärste är : Natural Breath, Vogels Echinaforce och liposomal C vitamin från Altrient, zink och D och E vitamin från Megafood och Vindoljan som jag inte kan vara utan.

Lyssna på de små signalerna så slipper du de stora. Är du trött vila, fryser du se till att bli varm och ge din kropp högkvalitativ näring det finns inga genvägar.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This