Att kunna få feber kan vara ett friskhetstecken
Av Tina på Hermansdals Gård
den 9 dec, 2018

Hej fina du,

Det har varit tyst här på bloggen en dryg vecka hoppas du saknat våra inlägg. Vaknade med över 39 graders feber förra onsdagsmorgonen vilket är helt otroligt för mig. Jag har varit typen som aldrig får feber utan går och är hängig i månader utan att något bryter ut. Det är jättejobbigt att inte ha energi och vara hängig under så lång tid. Jag föredrar faktiskt hög feber några dagar som tar död på viruset och att jag blir frisk och pigg ”på riktigt” igen. 🙂 Att det har blivit så har jag min allt starkare kropp att tacka för. Jag är tacksam för att jag ha lyckats ta mig hit.

Jag kände när jag gick över gränsen så att influensaviruset fick fäste och jag blev sjuk. Jag var trött och visste att jag var under attack som vi kallar det för när något försöker ta sig in genom Wei Qi (immunförsvaret). Jag kände också att jag blev kall när jag var ute men tänkte sen. Jag ska bara göra klart först. När jag kom in så gjorde jag inte heller det jag borde utan ordnade på med något annat och morgonen därpå hade jag resultatet 😉

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Jag var trött för att kroppen fick jobba med ett virus som ville in och för att jag arbetat massor. Dessutom har jag på kort tid förlorat två av mina kära katter som varit mina familjemedlemmar under många år och det tar.  Jag hade därmed mindre qi och yang och blev dessutom och kanske därför fortare kall när jag var ute. Kylan gjorde att bristen blev större och mitt försvar svagare. Tillslut vann viruset och tog sig in.

Det som är naturligt för oss kan bli skadligt om balansen blir fel

Alla klimat är naturliga för oss och ska finnas men kan göra oss sjuka om vi har brister och obalanser. Vi blir sjuka för att balansen rubbas och något tar över. Vi behöver Qi, Yin, Yang, Blod och Essenser för att alla processer i kroppen ska fungera och för att vi ska hålla oss friska och vitala. En lagom mängd av allt gör att balansen inombords upprätthålls. Blir vi utsatta för kyla inifrån eller utifrån och kroppen inte har tillräckligt med tex yang kommer vi få symtom. Har vi yangbrist och äter för ”kall” mat får vi ont i magen. Har vi inte tillräckligt med yang och qi och blir kalla när vi är ute kan vi få allt från urinvägsinfektion till influensa. Så se till att hålla dig varm på både in och utsida och vila lite extra speciellt om du är under attack.

Webbkursen i saltmoxa är nu i full gång och flera av er har skickat in svar på säkerhetsfrågorna och era moxakit är på väg till er. Det känns jätteroligt att fler får tillgång till saltmoxa och kan hjälpa sig själva. Jag väntar bara på att bli frisk så ska jag sätta i gång igen själv också. Jag längtar !!!

I kväll får ni som prenumererar på nyhetsbrevet ett par mumsiga recept på våra lussekatter och varma choklad på havremjölk så håll utkik på mailen 😉

Varma kramar från Hermansdal

Tina

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!