den 4 jul, 2021
Är du trött samma tid varje dag?

Hej fina du,

Äntligen har vi fått lite regn och gräset börjar bli grönt igen. Men vi behöver mer, nu flämtar jag i värmen igen. Det har varit full fart hela veckan med hönsgårdsbygge, insamling av storbalar och kastrering av småbaggar. Eftersom får blir könsmogna tidigt var det kastrering eller egen flock utan mamma som gällde. Nu är faran för tjuvbetäckningar över och våra “små” killar kan fortsätta att gå med sin familj. Det känns bra i hjärtat.

Föds man på Hermansdal eller flyttar hit så stannar man här livet ut. Jag är verkligen sämst på att sälja djur och slakta mina små lammkillar var inte ett alternativ så nu blev det kulorna som rök i stället. Tycker det är en pärs varje gång jag behöver göra intrång i deras liv och vara orsaken till att de mår dåligt en stund . Men jag tror att de skulle välja ett kullöst liv med familjen på Hermansdal framför att avsluta det.

Tankar sommar feeling

Vi har haft några dagar i veckan med lägre temperatur och jag tycker att det är skönt. Den gör att lite fler projekt blir av och att orken räcker till helt enkelt. Jag har full förståelse för att man har siesta runt medelhavet. Det skulle vi också behöva när det är över 30 grader. Det kommer att kännas skönt i höst att vi faktiskt har fått uppleva riktig sommarvärme. Solen, värmen, de ljusa kvällarna och mornarna när man kan sitta ute känns som riktiga guldkorn i tillvaron. Rut 14 år som sällskap på altanen gör det inte sämre så länge som jag slipper “muspresenter” 😉

Varje organ har sin tid på dygnet

Är du trött samma tid varje dag? Hur vi mår under olika tidpunkter på dygnet kan ge oss värdefull info för hur vi kan hjälpa kroppen att uppnå balans. I den Kinesiska Medicinen är dygnet uppdelat i tårtbitar och varje organ i kroppen har sin tid på dygnet. Vaknar du alltid samma tid eller är väldigt trött samma tid så titta på vilka organ som är inblandade vid det klockslaget. Då får du en ledtråd om vart din kropp behöver stöd.

Jag älskar den riktigt gamla filosofiska biten i den kinesiska medicinen. Det är där man hittar kärnan och den kinesiska medicinens ursprung. När vi förstår hur mycket vi faktiskt kan påverka vår egen kropp och själ, och hur mycket en svaghet någonstans i den finurliga och naturliga helheten påverkar oss, kan man inte annat än att älska den uråldriga kunskap som finns just där i kärnan. En kunskap som skapades av erfarenhet innan blodprover och labb tester fanns, och som förstod att vi inte kan separera oss människor från varken naturen eller varandra. Allt och alla hänger ihop.

Natur, kropp och själ på hör ihop på ett fullständigt logiskt sätt i den kinesiska medicinen. En duktig kinesisk doktor har inga sjuka patienter, de balanserar upp kropp och själ så att inte sjukdom uppstår.

Organklockan

03.00-05.00 LUNGAN (metallelementet)

05.00-07.00 TJOCKTARMEN (metallelementet)

07.00-09.00 MAGEN (jordelementet)

09.00-11.00 MJÄLTEN (jordelementet)

11.00-13.00 HJÄRTAT (eldelementet)

13.00-15.00 TUNNTARMEN (eldelementet)

15.00-17.00 URINBLÅSAN (vattenelementet)

17.00-19.00 NJURAR (vattenelementet)

19.00-21.00 PERICARD (eldelementet)

21.00-23.00 TRIPPELVÄRMAREN/SAN JIAO (eldelementet)

23.00-01.00 GALLBLÅSAN (träelementet)

01.00-03.00 LEVERN (träelementet)

Har man verktygen och förståelsen kan vi göra ett val och hjälpa oss själva. Är vi redan sjuka så kan vi göra förändringar som hjälper kroppen att återfå balansen igen i stället för att tillföra mer av det som skapar problem. Har vi kunskapen så kan vi i alla fall göra ett medvetet val och inte bli offer, vi kan påverka hur vi mår i kropp och själ.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This