den 12 nov, 2017
Vi trodde vi kunde

Hej alla bloggläsare

Idag bjuder vi på ett inlägg taget direkt ur livet på Hermansdal och delar med oss av något som fungerar för en del men vi har lärt oss läxan och kommer inte att göra om misstaget, för oss fungerar det inte.

Ibland gör man dumma saker av en vad man tror god anledning och sen visar det sig att det inte alls kändes så bra som man trodde.

 

Vi vet nu att vi aldrig kommer att sälja några djur, vilket vi egentligen visste innan men nu är det bekräftat. Vi kan inte! Vi är helt enkelt sämst på det.

Vi har ett väldigt starkt band till alla djur här på Hermansdal de är verkligen vår familj och vi älskar dem alla och deras olika personligheter.

Just för att vi tycker så mycket om dem tänkte vi  att våra höns skulle få det bättre någon annanstans där de kunde gå ute fritt och picka och sprätta utan att riskera att bli byten för rävar och rovfåglar som vi har gott om. När sedan grannens alla höns blev dödade av en mink som tog sig in i hönshuset så gjorde vi slag i saken. Vi satte ut en kontaktannons och fick svar på en gång.

Med tudelade känslor så beslutades det att bästa tuppen Arthur och alla höns och kycklingar skulle flytta. De skulle få gå ute fria och sprätta precis som vi ville. Dagen kom och de åkte i väg med sin nya familj. De var tufft men vi stålsatte oss och övertalade varandra om hur himla bra den här iden var och hur bra de skulle få det och hur skönt det skulle vara att inte behöva göra rent och slippa värma upp hönshuset över vintern ja vi hade många bra argument.

Vi talade om för familjen som hämtade hönsen att vid minsta problem och om det inte skulle gå bra att släppa ihop dem med deras eller något annat som inte fungerade så kunde vi komma och hämta dem på en gång. Vi hade kontakt med familjen och fick bilder allt gick fint i deras nya hem. De bodde i ett eget hägn tills de skulle släppas ihop.

Här hemma kändes det inte lika bra det var som en liten sten som skavde i skon och det blev bara värre och värre super argumenten tystnade och ju fler dagar som gick desto värre kändes det. Ingen av oss sa något vi undvek ämnet höns och djurförsäljning helt.

Stenen i skon skavde på och kändes större och större så när en av oss till slut öppnade munnen och talade om hur tomt det kändes och hur Arthur hela tiden dök upp på näthinnan så var det som att vrida på en kran, det blev båda tårar, lättnad, sorg, ånger och självrannsakan i en salig blandning, och det utmynnade i att vi tillslut insåg hur mycket vi saknade dessa fantastiska duniga små djur som alltid pratade med en och hoppades på något gott när man visade sig på gårdsplanen. Helt plötsligt fanns det inte ett enda vettigt argument till vårt ointelligenta beslut att sälja hönsen. När det slog oss med full kraft så inledde vi projekt köpa tillbaka Arthur och våra gamla höns, kycklingarna och deras tuffa mamma kunde få stanna de hade vi inte lika starka band till. Men Arthur och de gamla hönorna skulle vi försöka få hem.

Det är då man blir glad över att vi valt en bra familj som även om de säkert tycker att vi är lite knäppa gick med på att sälja tillbaka Arthur och hans fruar till oss. Nu är ordningen återställd. Vi satte oss helt sonika i bilen och körde 2,5 timme enkel resa för att hämta hem vår familj och djupt ångerfyllda bad vi om ursäkt hela vägen hem och utlovade en massa godsaker och dunbollarna kuttrade förväntansfullt tillbaka, de är riktiga gottegrisar.

Väl hemma så spatserade de ut i hönshuset som om de bara varit på en semester och nu var tillbaka hemma igen. Vilken lättnad att det gick att lösa. Nu känns familjen hel igen och vi har lärt oss en dyr läxa.

Fel kan alla göra, huvudsaken är att man försöker rätta till dem när man upptäcker hur galet det blev. Är huvudet dumt och man tänker fel får kroppen lida. Det blev en dyrköpt läxa på många sätt men vad gör det, nu är vi tillsammans allihopa och ingen skall någonsin behöva flytta från Hermansdal igen om vi bara kan styra över omständigheterna.

Det är med stor tacksamhet vi nu hör Arthur gala igen på Hermansdal.

Slutet gott allting gott!

 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Håll utkik den 1 december släpps vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This