den 19 nov, 2016
Västerländska medicinen är utan verktyg att reglera obalanser… Först när sjukdomen är ett faktum kan de göra något…

Som en fortsättning på Hermansdals tidigare inlägg om min (Tinas) cancer och som svar på alla frågor vi fått om vad jag gjort för att krympa min cancertumör med mera skriver jag det här inlägget och hoppas att det inspirerar.

Cancer är en så laddad och livsomvälvande diagnos att få, för vi vet att den kan betyda döden och ofta innebär den en tuff medicinering, som vi mår väldigt dåligt av och som försvagar oss.

15134277_10157819902385271_222556037_n

När jag fick min diagnos blev det en chock, det kändes overkligt och jag trodde ända in i det sista att det var ett missförstånd, även om jag på ett plan i efterhand förstår att jag visste.

Jag ondgjorde mig tom över den kallelse man skickade ut, där man bad mig att ta med  anhöriga och komma på ett besök hos bröstmottagningens kirurgavdelning. Inte ens då ville jag förstå att jag hade cancer.  Jag tyckte att det var oansvarigt att skicka ut ett brev som var formulerat på det sättet till friska människor, de kunde ju tro att de var allvarligt sjuka. För jag kände mig frisk.

Vi diskuterade massor här hemma hur man skulle ställa sig till de olika scenarierna och behandlingsalternativen, beroende på vilken typ av cancercell man eventuellt hade hittat. Vi lusläste allt!!

När besöket var över och diagnosen sjönk in kom oron över att tumören var så stor och satt illa till, med insikten kom dödsångesten.

Jag skrev testamente och städade upp runt mig, inte för att jag trodde att jag skulle dö knall och fall utan för att livets slut blev aktuellt. Kreativiteten och skapandet blev för mig en kanal och hjälp till att kunna vara i nuet, och inte fastna i alla katastroftankar. Alla bilder i detta inlägg är ett axplock av de alster som jag skapat sedan jag fick min diagnos.

Min största rädsla blev Hur mycket cancer har jag ? Har jag cancer i hela kroppen? Eftersom jag inte känt mig sjuk innan så kunde jag ovetandes ha cancer på fler ställen. Hur mycket hade den spridit sig? Jag läste att en tumör över 2 cm var ingen bra prognos… Skall jag ta cellgifter även om jag vet att det skadar även de friska cellerna.

Efter att ha brutit ihop och kommit igen mer än en gång så växte en plan fram med hjälp av mina kära och jag tog på allvar tag i de verktyg jag hade och utökade med andra.15129720_10157819905070271_2085542626_n

För mig handlade det egentligen inte om själva tumören och cancer utan vad som orsakat den, vad har gjort i mitt liv så att mina celler börjat dela sig fel. Varför gör inte min kropp det den skall utan börjar felproducera celler. Det var det jag var tvungen att rätta till.

Med det sagt så har jag inte fokuserat på själva tumören utan istället försökt att hjälpa min kropp och själ på alla sätt jag kunnat.

Jag har försökt att trassla ut det som blivit fel i kroppen och hjälpa den att uppnå balans igen med den kunskap jag har.

Jag har gått på djupet, känslomässigt, basat min kropp och fullständigt boostat mitt immunförsvar för att vi skall kunna bekämpa fienden.15151455_10157819899915271_321927983_n

Jag har arbetat med att inte känna ett hat mot cancern eller tumören eller känna mig som ett offer. Jag har inte velat ge cancern någon energi eller näring. Jag ville svälta ut den.  Det är ingen spikrak väg att gå, utan har gått upp och ner och gör fortfarande, vissa dagar lättare än andra.

Ibland är man ledsen och arg, får man ont i magen är det lätt att tro att hela magen är full av cancer, har man ont i ryggen så är skelettcancer ett faktum, det är fullständigt normala reaktioner. Jag försöker att respektera mina känslor utan att låta dem ta överhanden och fastna i dem.

Jag förstår att tumören skapats och kunnat växa på grund av hur jag levt tidigare, den är inte ett resultat av de sista årens val.

Den här typen av cancer är inget som sker över en natt, sen kan det vara så att man upptäcker den över en natt som i mitt fall, men ofta så har man haft problem på det ena eller andra sättet en bra tid innan man kan upptäcka en tumör.15139228_10157819906760271_941599032_n-1

Varför fick jag cancer ?

Jag kan när jag tittar i backspegeln förstå att jag haft hormonstörningar eller obalanser sen unga år, med cystor på äggstockar, missfall och utomkvädes, fruktansvärd mensvärk, mm mm

Som barn var jag med om många känslomässiga trauman och jag åt konstant antibiotika, jag var ett öron näsa hals barn. Jag har arbetat med konstnaglar på heltid i över 25 år och i och med det med varit i närkontakt med hormonstörande acrylater, nagellack och annat som jag inandats i oventilerade lokaler, jag har rökt, jag har tränat och inte ätit, haft hormonspiral i över 10 år, jag har misskött min kropp och gått brott på min själ, listan kan göras skrämmande lång. När jag kom in klimakteriet så var det fruktansvärt jobbigt, det fick mig tillslut att skaffa hormonplåster för att lindra besvären efter att ha provat allt alternativt jag känt till.  Jag hade så mycket kunskap att jag förstod att jag ville ha “naturliga hormoner” så det blev plåster med bioidentiskt östrogen. I efterhand så vet jag att  östrogenet har matat min tumör.

Jag önskar att jag förstått bättre och varit snällare mot mig själv, men jag visste inte bättre då och trodde att jag alltid skulle vara stark…

I efterhand så häpnar jag över hur mycket kropp och själ klarat av att hantera under min så kallade “omvårdnad”. Hade jag haft mig som patient så hade jag förfärats och förstått åt vilket håll det skulle gå om ingen förändring gjordes.

Hur skall jag kunna rätta till det som blivit fel?

Den största skillnad som jag ser mellan västerländsk medicin och den kinesiska medicinen är att man inom den kinesiska medicinen tänker i “energi” Problem behöver inte ha manifesterat sig i kroppen som ett fysiskt fynd ännu för att det skall upplevas som ett problem för patienten. Känner patienten något så är det så, det lyssnar man på och tar på allvar.15135562_10157819905755271_264833308_n

Det räcker med en känsla av ett problem för att man skall förstå att det finns en obalans och ju fortare man kan balansera upp det desto lättare är det att bli frisk / symtomfri. Ju mer det har manifesterats i kroppen eller ju djupare ett problem blivit desto längre tid tar det att laga.

Det innebär alltid att du måste ändra på det som gjort att obalanserna uppstått, gör du inte det så kommer problemen tillbaka. Du måste då hela tiden ha medicin för att döva symtomen,  kommer du tillrätta med och kan åtgärda orsaken upphör besvären. Symtomen är kroppens sätt att tala om för dig vad den behöver och att något är fel.

Inom den västerländska medicinen så behöver man  ha provsvar, röntgen eller ultraljudsfynd för att få bekräftelse på om ett problem existerar, finns inte det så finns inte problemet hur mycket du än upplever smärta eller annat.

Det är därför man inte “tror” på sina patienter eller kallar sjukdomar psykosomatiska. Finns det ingen synlig förklaring om att sjukdom/symtom finns, då existerar de inte.

Nu hade jag en stor tumör det kunde man upptäcka, tack vare storleken på tumören och att den satt så illa till, nära bröstkorgen, blev valet blev att operera bort hela bröstet. Kirurgen hade tänkt att ta bröstmuskeln också men tack vare att tumören “krympt” när jag väl låg på operationsbordet så fick jag behålla min bröstmuskel det räckte med att skrapa bort bindväven som säkerhetsmarginal.

Som efterbehandling och  för att minska risken för att någon liten cancercell skulle ha åkt i väg i kroppen och fortsätta växa någon annanstans, ville man att jag skulle äta Tamoxifen i minst fem år.

Tamoxifen är en medicin med fruktansvärda biverkningar, min själ skrek nej.  Jag grät och tog min tablett, det är inte lätt att låta bli när man är rädd för att cancern skall blossa upp någon annanstans i kroppen.

Jag mådde så fruktansvärt dåligt av Tamoxifen som blockerar östrogen att ta sig in i cellerna, all livskvalité försvann,  jag svettades så att det rann rännilar dygnet runt, jag hade fruktansvärda värmevallningar, ont i kroppen, tappade håret, blev deprimerad, kunde inte sova. Det var ren tortyr.

15135611_10157819906300271_1300173594_n

Mitt inre skrek att det var fel, jag valde att lyssna, så jag slutade, trots en rädsla för att göra fel så kändes det så rätt.

Faktum är att östrogen är livsviktigt för oss och att då blockera tillförseln kändes inte rätt, skulle önska att man tog ett prov och testade östrogenhalten på kvinnor innan man gav alla Tamoxifen. 

I min värld så kan jag omöjligt bli frisk när kroppen försvagas hela tiden av en “medicin” och när en kropp är i obalans det är då cellerna börjar leva sitt eget liv och skapa tumörer eller andra sjukdomar.

Tittar jag på biverkningarna av Tamoxifen ur ett kinesiskt perspektiv så kunde jag se att mina njurar försvagades hela tiden. Njurarna är där vår livsessens finns, och den ville jag inte bli av med.

Mina tankar i allt det här med cancer och behandlingar har varit att jag måste stärka min kropp och mitt immunförsvar jag behöver förstå varför jag fått cancer och jag har helt litat på min magkänsla runt behandlingar.

14972005_10157819903585271_1518565278_n

Jag kan ärligt säga att trots all min kunskap så har det inte varit lätt och dödsångesten och rädslan över att göra fel val, var och är en ständig följeslagare. Det är långt ifrån lätt att fatta beslut som går mot strömmen och välja bort den rekommenderade behandlingen. Det är inget jag uppmanar någon att göra. Jag vill dela med mig av min resa för att visa att det finns andra vägar och man kan göra bra val som gör att kroppen har lättare att klara tuffa behandlingar och läka.

Jag tänkte aldrig att jag skulle bekämpa tumören utan att jag skulle stärka min kropp så att den skulle ta död på fienden/inkräktaren

Jag använde alla de verktyg som jag kände var bra för mig och uppenbarligen så var det rätt så här långt

15139573_10157819906445271_947754911_n

Vad gjorde jag?

Allt jag gjorde är bra ur ett hälsosyfte, vare sig man har cancer eller inte. Resten av familjen åkte med och fick både kolla pH och bli duktiga på att äta vitaminer.

Det första jag gjorde var att börja basa kroppen med pH-kalk och Björkaska. Jag kollade pH värdet i urin och saliv och satte igång att basa för att uppnå ett bra värde.

Man kan jämföra en försurad kropp med en försurad sjö, när sjukdomar uppstår så kalkar man sjön och när den slutar vara försurad så växer inga sjukdomar.

Det många inte vet är att det är inte bara vad vi äter och dricker som påverkar om vi blir försurade, utan även känslomässig stress försurar kroppen.

Du kan läsa mer om att basa kroppen HÄR

Vi läste att brist på jod var vanligt så jag införskaffade det. Genom att droppa jod på huden och sedan se hur snabbt den sugs upp så kan man se om man har brist. På mig tog huden upp joden på bara ett par timmar, vilket var ett tydligt tecken på att det fanns en brist på jod. Du kan läsa mer om jod och bröstcancer HÄR och vill du köpa hittar du det HÄR.

Bittra Aprikoskärnor innehåller vitamin B17 som har visat sig vara effektivt när det gäller att bekämpa cancer. De är inte goda det kan jag säga men vad gör man inte för att bli frisk och lever man efter att mat är medicin så är det bara att tugga på… Du hittar mer info om Aprikoskärnor HÄR och du kan köpa dem HÄR

Röda och Gröna pulver, det vill säga Mighty Green och Holistic´s REDS  hade jag hemma, men nu intensifierade jag intaget för att boosta kroppe maximalt. Du hittar Mighty Green HÄR och Holistic´s REDS HÄR

Vi införskaffade Liposoml C-vitamin, som är en C-vitamin med extremt hög biotillgänglighet. Du hittar den HÄR

Jag gurglade Ionosil Kolloidalt Silver flera gånger om dagen, mer om Kolloidalt Silver kan du läsa HÄR och du kan köpa det HÄR

D-vitamin i hög dos (5000IE) åt jag redan och du hittar det jag skrivit om dess otroligt viktiga roll för kroppen och hälsan HÄR

Vi drack Guldmjölk varje dag, du hittar länk till guldmjölk HÄR

15139536_10157819897490271_1459601845_n

För mig som arbetar med energi och Kinesisk Medicin så handlar det om en bra kvalité på energin,  det räcker inte med att bara köpa en produkt. Jag vill alltid ha bra kvalité och definitivt mer än någonsin när jag var med cancer, då fanns det inget utrymme för något dåligt, kroppen behövde det bästa.

Det krävs efterforskning, kunskap och en massa arbete för att hitta de guldkorn som verkligen glimmar och inte bara tro på vad den som vill sälja säger…

Som jag brukar säga: Vi vet alla att när mascarareklamen på TV utlovar 400% fler ögonfransar så stämmer inte det. Det gäller tyvärr allt … Man får skaffa egen kunskap och lyssna på sig själv och sin inre röst.

Här finner ni mina andra blogginlägg om min cancerresa:

15128791_10157819900630271_196209722_n

Var rädd om dig och ha en fin dag!

Varma Kramar från Hermansdal & Tina

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Tina/QiWell- Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tina utbildad inom Kinesisk medicin berättar hur hon krympte sin cancertumör | Tarotguiderna | Vivi Linde - […] Blogginlägg 3 – Så här gjorde Tina […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This