Vårt osynliga försvar
Av Tina på Hermansdals Gård
den 17 dec, 2017

Hej fina bloggläsare

Så här i förkylningstider och mitt i julrushen kan inget passa bättre än att presentera Wei Qi för er. Det är just Wei Qi vi har hjälpt den här veckan på Hermansdal, när vi själva varit slitna och hästarna blivit vaccinerade.

WEI QI är den kinesiska medicinens motsvarighet till immunförsvar och vårt skydd mot sjukdomsorsaker som attackerar oss utifrån. Det är vårt osynliga och kraftfulla skydd och är kroppens första försvarsbarriär. När det försvaret är starkt kan inget ta sig in och skapa problem i kroppen.

För att klara den uppgiften och vara starkt så behöver Wei QI en jämn tillförsel och förstärkning av sin energi. Det finns flera olika typer av Qi som tillslut bildar Wei Qi.

Vi har en nedärvd energi som vi har med oss från våra föräldrar och vi får Qi genom mat och dryck som fördelas ut till kroppens celler genom matsmältningsapparaten. En typ av Qi får vi genom vår relation med familj, vänner och naturen den når hela kroppen via hjärtat.Vi får även Qi av luften vi andas som når hela kroppen via våra lungor.

När alla typer av Qi  ”sammansmälter” i lungan så bildar de tillsammans Wei Qi.

Jing Qi är den enda Qi som är nedärvd, alla andra kan vi påverka genom hur vi lever. Är vi är rädda om vår nedärvda Qi genom hur vi lever vårt liv så räcker den längre. Det är därför vi klarar av att ”missköta” oss när vi är unga utan att bli sjuka, vi tror att vi klarar allt. När vi når medelåldern och vår nedärvda Qi är förbrukad, det är då krämporna kommer och vi undrar vad som hände.

När du äter bra, andas i frisk luft djupt, undviker fysisk och psykisk stress och lever i harmoni med världen runt dig så skapar du ett stabilt inre som kan Wei Qi kan växa och trivas i.

När Wei Qi är stark så kan inget bryta sig in i kroppen, men när du inte bryr dig om hur du äter och lever så försvagas Wei Qi allteftersom och vad som helst kan till slut ta sig in eller kroppen klarar inte av att göra sig av med det som gör oss sjuka.

Därför är det viktigt att äta bra mat, andas frisk luft, och följa den naturliga rytmen i och utanför oss själva samt ha bra relationer både med sig själv och andra.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Nu kan du beställa vår bok om den kinesiska medicinen. Den är skriven så att du helt utan någon som  helst förkunskap skall kunna förstå grunderna i den kinesiska medicinen, och få förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever.

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

book

Snöiga Vinter Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!