den 17 dec, 2017
Vårt osynliga försvar

Hej fina bloggläsare

Så här i förkylningstider och mitt i julrushen kan inget passa bättre än att presentera Wei Qi för er. Det är just Wei Qi vi har hjälpt den här veckan på Hermansdal, när vi själva varit slitna och hästarna blivit vaccinerade.

WEI QI är den kinesiska medicinens motsvarighet till immunförsvar och vårt skydd mot sjukdomsorsaker som attackerar oss utifrån. Det är vårt osynliga och kraftfulla skydd och är kroppens första försvarsbarriär. När det försvaret är starkt kan inget ta sig in och skapa problem i kroppen.

För att klara den uppgiften och vara starkt så behöver Wei QI en jämn tillförsel och förstärkning av sin energi. Det finns flera olika typer av Qi som tillslut bildar Wei Qi.

Vi har en nedärvd energi som vi har med oss från våra föräldrar och vi får Qi genom mat och dryck som fördelas ut till kroppens celler genom matsmältningsapparaten. En typ av Qi får vi genom vår relation med familj, vänner och naturen den når hela kroppen via hjärtat.Vi får även Qi av luften vi andas som når hela kroppen via våra lungor.

När alla typer av Qi  “sammansmälter” i lungan så bildar de tillsammans Wei Qi.

Jing Qi är den enda Qi som är nedärvd, alla andra kan vi påverka genom hur vi lever. Är vi är rädda om vår nedärvda Qi genom hur vi lever vårt liv så räcker den längre. Det är därför vi klarar av att “missköta” oss när vi är unga utan att bli sjuka, vi tror att vi klarar allt. När vi når medelåldern och vår nedärvda Qi är förbrukad, det är då krämporna kommer och vi undrar vad som hände.

När du äter bra, andas i frisk luft djupt, undviker fysisk och psykisk stress och lever i harmoni med världen runt dig så skapar du ett stabilt inre som kan Wei Qi kan växa och trivas i.

När Wei Qi är stark så kan inget bryta sig in i kroppen, men när du inte bryr dig om hur du äter och lever så försvagas Wei Qi allteftersom och vad som helst kan till slut ta sig in eller kroppen klarar inte av att göra sig av med det som gör oss sjuka.

Därför är det viktigt att äta bra mat, andas frisk luft, och följa den naturliga rytmen i och utanför oss själva samt ha bra relationer både med sig själv och andra.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Nu kan du beställa vår bok om den kinesiska medicinen. Den är skriven så att du helt utan någon som  helst förkunskap skall kunna förstå grunderna i den kinesiska medicinen, och få förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever.

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

book

Snöiga Vinter Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This