den 4 feb, 2018
Varför gillar vi skräpmat

Hej fina läsare :)Varför gillar vi skräpmat? Vi fick en fråga av en som köpt och läst Nyckeln till Hälsa, om hur man kunde lära sig att “tycka om” nyttig mat” och sluta äta skräpmat. Hon gillade inte alls bönor och linser och hade svårt att få till en hållbar matsedel även om hon insåg att det var precis det hon behövde. Fler har ställt liknande frågor och har problem med att de älskar skräpmat och godis även om de vet att det inte är bra för dem. Vi får också höra saker i stil med   “jag vill unna mig lite” eller “man måste ju leva också” och man syftar då på just godis och skräpmat och alkohol. Även om det sista det uppmuntrar till är just att leva.

Vi har gjort den här resan själva så vi förstår hur det känns och vad ni menar. Om man som vi har kunskap om hur kroppen fungerar så är det lättare. Det blir lättare för att vi kan tyda signalerna vi får från kroppen och i stället ge den det behöver. Märker man sen att kroppen och känslolivet svarar på de ändrade vanorna så blir det så mycket mer inspirerande och man blir mer motiverad.

Vi tror också att det handlar om att vi måste lära oss att laga mat på ett annat sätt. Vi behöver använda råvaror på ett nytt sätt och helt enkelt lära oss nya saker. Vi kan garantera er att om ni åt middag hemma hos oss så skulle ni älska maten även om den är supernyttig 😉 Man kan känna hur cellerna i kroppen blir vitaliserade och energin återvänder när man har ätit. Hur många gör det ? Det gjorde inte vi förut.

Är man riktigt i botten så går det inte över en dag och man får lov att lägga ner energi och tid på att hitta och prova nya recept. Vi är så inkörda i våra gamla vanor och när vi är energilösa så har vi inte kraften att skapa nya. Men ett steg i rätt ritning är bättre än att inte göra något alls. Rom byggdes inte på en dag låt det ta tid bestäm dig för att leta recept och prova dig fram använd helgen till att investera i dina nya matvanor och prova dig fram.

I morgon måndag är det premiär för vårt första nyhetsbrev. Vi kommer att använda dem för att bidra till god och nyttig mat med mera. Vi delar med oss av våra guldkorn så att ni kan prova hemma själva.

Det är även så att när kroppen får rätt näring så kommer den att bli nöjd. Den vill inte ha skräpet, det smakar inte ens gott längre. Det är inte längre en uppoffring att låta bli. Ofta när vi går runt och är sugna på skräp så är det för att vi egentligen är trötta och letar efter en energikick. När kroppen är mer balanserad så kommer suget att försvinna. När den får rätt näring eller vi har vilat eller druckit så blir den nöjd. Det är vi som misstolkar signalerna. I stället för att ge den det den behöver så slänger vi i oss något som tillfredsställer oss för stunden men som skadar oss i långa loppet.

Kinesiskt  så kan man förklara det som att när vi har ett svagt jordelement så ger vi oss själva inte rätt näring. Ser vi oss omkring så handlar det säkert inte om bara det vi äter. Det finns säkert fler områden i livet där vi inte tillfredsställer våra behov eller inte vet vad som blivit fel eller vad vi skall göra. För det är så att när kroppen är för svag eller obalanserad så fungerar inte signalsystemet.

Att vara sugen på sött som är jordelementets smak indikerar att vi har en obalans där. Lite sött kan stärka men för mycket försvagar. I dag innehåller inte godis med mera naturligt socker utan det sötas ofta med glukossirap eller ännu värre “high-fructose corn syrup” och mängder med kemiska tillsatser.

Socker är självklart inte bra för oss i för stora mängder. Men vi är övertygade om att just all onaturlig sötning och alla kemiska tillsatser som industrin använder är ännu mer skadlig för oss. Det är inget som kroppen känner igen och när det blir för mycket så  skadas vi för att kroppen inte kan hantera det. Är du sötsugen baka en kaka med riktiga ekologiska råvaror i stället eller gör som vi dadelbollar 😉

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

 VÅR BOK “NYCKELN TILL HÄLSA”   Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals Gård

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Prenumerera på bloggen hos Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This