den 31 jan, 2018
Hur väljer jag kosttillskott?

Hej fina du,

Jag får många frågor om hur man skall veta vad som är bra kosttillskott och inte. I det här inlägget bjuder jag på lite tankar runt det och ge er min syn. Det är en djungel och det inte är lätt att välja. Men att ta tillskott av kvalitet är viktigt, är det en dålig produkt så kan det vara bättre att låta bli.

Att försöka bedöma kvalitet utifrån etikett och utseende är en omöjlighet, etiketten kan vara hur välgjord som helst. Reklamen och lovorden kan låta väldigt trovärdiga och läser man innehållsförteckningen så blir man mörkrädd.

Tillverkning:
Det finns två olika sätt att tillverka kosttillskott på, genom “wholefood” eller genom syntetiska mineraler och vitaminer. Då olika näringsämnen jobbar tillsammans och i synergi med varandra precis som i exempelvis hela råvaror, rekommenderar jag att man i möjligaste mån väljer kosttillskott av wholefood, som odlats ekologiskt och torkats vid en låg temperatur. Undvik dem som spraytorkats med värmepistol, frystorkats eller har fermenterats med hjälp av soja.
Sett ur ett kinesmedicinskt perspektiv är “wholefood” det bästa eftersom man använt sig av helheten och därför får med sig alla delar och näringsämnen.
Kapsel eller tablett:
Välj tablettform om det är tillskott tillverkat av wholefood och kapsel om det är ett syntetiskt kosttillskott.
Det finns självklart även syntetsika kosttillskott av bra kvalité.
De olika vitaminerna och mineralerna benämns med olika namn beroende på vilken form de är i.
Här följer några exempel på vad du kan titta på när det gäller olika vitaminer och mineraler som är syntetiska. Som du vill att de skall innehålla.
-B5 – Pantotensyra i form av pantetin (Pantothenic Acid (as Pantethine)
-B6 – Pyridoxal 5′-phosphate tillsammans med Pyrodoxine HCI
-B9 – Calcium Folinate 6S -5-Methyltetrahydrofolic acid, glucosamine salt, folinic acid
-B12 – Methylcobalamin och Ademosylcobalamin, som är de aktiva formerna av syntetiskt vitamin B12 + tillhörande koenzymer.
-C-vitamin – Ascorbic Acid + bioflavonoider, askorbinsyra + bioflavonoider. Var vaksam på så att den är tillverkad utan tillsatt majsstärkelse.
-E-vitamin – Tokotrienoler + Tokopheroler i d-form. Den ska vara fri från soja och ej vara i dl-form.
-Kalcium & Magnesium – Syntetiskt kalcium bör tas tillsammans med magnesium. Magnesium bör vara i formerna; Magnesiumcitrat, -malat, -glycinat Kalcium bör vara i formerna; Kalciumcitrat, -malat, -citramat, kalcium AEP.
-Järn – Järnbisglycinate och järncitrat.
-Krom – Krompikolinat och krompolynicotinat

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This