den 12 maj, 2024
Våra tankar skapar känslor

Hej fina du,

Vilket fantastiskt väder vi har. Det här är en underbar tid på året. Det är helt magiskt att se naturen vakna till liv och höra fåglarna kvittra. Jag har premiär duschat i det nu renoverade badrummet. Stallet har fått sin årliga tvätt och målning och i dag är det dags för hönshuset att få sig ett bubbelbad med ångtvätten. Så här tidigt på året tror jag aldrig vi varit färdiga med alla djurens bostäder men det känns som om det är något att satsa på igen. Det ger en enorm tillfredsställelse att stryka saker på fixlistan. Att allt är rent och fräscht när värmen kommer känns spot on också 🙂

Här och nu

Jag ligger efter med trädgård och odlingar men jag har lärt mig att jag måste fokusera på en sak i taget för att inte stressa ihjäl mig. Det blir bra träning på här och nu att se förbi allt som släpar och glädja sig åt det som faktiskt blir klart. Nu när djuren fått sitt och hall och badrum är klara är det dags för utsidan. Både hus, odlingar och trädgård ska genomgå en transformation. Vårens energi ger så mycket kraft och lust att fixa och göra saker.

Det här med känslor är så viktigt. De tar upp en stor del av vårt liv. De styr oss i våra val, de får oss att inte våga eller ta ställning eller så suger de energin ur oss så att vi inte orkar ta tag i saker som vi  vet att vi skulle må bra av. Att “städa” upp runt oss och få koll på vad som egentligen händer när vi känner saker och låta känslorna transformeras som det är tänkt skapar ett välbefinnande och ett lugn. Det gör att vi kan lägga energin på något som är bra för oss.

Det är toppen att bli förbannad och sätta gränser. Men vi skall inte fastna i ilska eller gå och vara bittra, det förstör och skapar problem i kroppen. Känslor är magiska och kraftfulla. Lär vi oss att förstå dem, uttrycka dem på ett hälsosamt sätt och använda kraften och budskapet som finns så har vi i stället stor hjälp av dem.

Vi behöver något att se fram emot

Den här vårenergin och känslan behövs nu. Vi måste ha något att se fram emot för att hålla näsan ovanför vattenytan. När vi hela tiden matas med det negativa som sker runt oss kommer energinivåerna att sjunka och tillslut stagnera. När inte energin flödar påverkas tillslut hela vår organism inifrån och ut. Vi blir deprimerade, får värk, matsmältningen fungerar inte som den ska osv

Vårenergin och träelementets driv känns, man får lusten tillbaka efter vinterns dvala. Vi har många projekt den här våren och sommaren på Hermansdal och jag ser fram emot allihop. Det känns som om bitarna börjar trilla på plats.

Våren och träelementets energi

Vårens och trä-elementets energi är en expanderande rörelse med stor kraft. Personer som är födda på våren har ofta en stark relation till trä-elementet. Det kan visa sig som både egenskaper, styrkor och svagheter.

Man säger att vind hör till träelementet och är man en person som avskyr/ogillar blåst kan man tänka sig att det finns en obalans i trä-elementet. Har man en obalans i trä-elementet kan kraftig vind till och med göra att man blir riktigt arg/förbannad på egentligen ingenting förutom vinden. Är man en trä-personlighet utan någon större obalans i sitt trä-element, kan det vara så att du älskar när kraften i vinden tar tag i både dig och naturen. Du älskar den stora kraft som bor i vinden och kan nästan känna hur den fortplantar sig i hela dig.

I den kinesiska medicinen, är det viktigt att man följer naturens energi för att hålla sig frisk och stark. Gör vi inte det kommer vi att behöva ta av våra reserver. Vintern är till för att ladda batterierna så att livsenergin som bor i njurarna kan fortsätta vara stark och flöda fritt under hela livet. Vintern är vatten-elementets årstid och de organ som kinesiskt tillhör vatten är njurar och urinblåsa. Vattenelementet är mor till träelementet. Har vi en stark mor kommer hon att kunna ta hand om sitt barn på ett bra sätt. Älskar den filosofiska delen av den kinesiska medicinen och hur man på ett så enkelt och logiskt sätt förklarar hur allt hänger ihop.

Önskar dig en strålande Maj vecka

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This