Torkan påverkar oss alla
Av Tina på Hermansdals Gård
den 14 jul, 2018

Hej fina du,

Vi njuter av sol, sommar och semester och försöker att dansa regndans så fort vi kan. Man blir rörd på djupet av hur stora kriser får människor att hjälpa varandra ( de flesta i iallafall 😉 ) Med torkan som råder i Sverige vaknar en medvetenhet hos många. Det är fullt i sociala medier av människor som skapat fodertrådar och butiker som slutar ta in utländskt kött. Vi hoppas att alla verkligen handlar svensk mat i alla dess former och på det sättet hjälper våra bönder. Vi ska vara rädda om den mat som produceras i vårt land.

När vi handlar i affärer är det lätt att påverka vad vi köper och även be handlaren att ta hem. Fråga även på restaurangen om du går ut och äter vart råvarorna kommer ifrån. Det kommer att skapa en medvetenhet även hos dem och det kunderna vill ha är det de kommer att servera. På det sättet kan vi hjälpas åt att påverka marknaden och även få tillgång till en bättre kvalitet på vår mat.

Brist är högaktuellt i vårt välfärdssamhälle konstigt nog kan man tycka med tanke på att vi borde ha de bästa förutsättningarna att tillföra våra kroppar det bästa möjliga. I stället så har vi valt micron och snabbmat. Vi vill att allt ska gå snabbt så att vi hinner med så mycket som möjligt. Vi lyssnar inte på vad kropp och själ säger och vi har inte tid att ta reda på vad de vill heller.

Jag hade en telefonkonsultation med en man som tränat och ätit sig till en stor brist som visade sig en mängd symtom i kropp och själ. Med mina kinsemedicinskt tränade ögon så var det inte svårt att se hur det hängde ihop och vad som behövdes göra för att hjälpa kroppen att hitta tillbaka igen, men för någon som kommer från en annan verklighet så kan det vara svårare. Vi är så inpräntade med olika sanningar om träning och mat här i väst att vi ibland har svårt att ta till oss andra sätt att tänka runt hälsa och varför olika symtom dyker upp i kropp och själ. Vi följer nya trender och hoppas på hälsa till och med yoga har i dag blivit ”träning” allt för att vi ska bli smala och ”snygga”.

Mår vi dåligt i vårt tränings och dietprogram så förstår vi sällan att det är precis där felet ligger för vi gör ju ”rätt” och enligt konsten alla regler. Vi äter kosttillskott utan att läsa på innehållsförteckningen vad de egentligen är tillverkade av. Kroppen skriker tillslut till oss och vi blir sjuka på riktigt en del går det riktigt illa för. Om vi bara stannade upp ett tag och förstod att det är vägen vi gått på som lett dit vi är i dag och var villiga att ta in det så skulle en förändring och med det så småningom en bättre livskvalitet vara inom räckhåll. Ändrar vi inte bana så kommer symtomen bli fler. Mediciner och piller kommer att lägga locket på ett tag men till sist kommer inte de heller att hjälpa.

Nu lider naturen brist på regn och hetta-symtomen är tydliga och vi kommer att påverkas av dem ett bra tag. Naturens balans är rubbad den lider av yin-brist och torkar bort. Så blir det för oss också tillslut när vi hela tiden tar av våra essenser och kroppsvätskor och flänger på i livet utan att tillföra bra näring och tillräckligt med tid för återhämtning för kropp och själ.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!