Till synes stora problem är ibland lätta att lösa…

Hej fina bloggläsare

Ibland behövs relativt enkla saker för att lösa långvariga problem i kroppen. Det försvinner inte för vi har inte hittat rätt nyckel.

Den västerländska medicinen hittar inget ”fel” på prover och bland sina undersökningsmetoder som alla går ut på att man måste se något som är fel, syns det inte så finns det inte. Har man ont i magen men det går inte att hitta något med prover eller andra undersökningar så finns inte problemet på ”riktigt”.

Vi tror att det är många som känner igen sig i det. Det är också därför som det tar tid för sjukdomar att  bli erkända. Fibromyalgi är en sådan sjukdom, det är många som har lidit utan att bli trodda och det gör inte att man mår bättre direkt, dessutom ökar oron för att ingen ”hittar felet” men själv upplever man det.

Här kommer en riktig solskenshistoria, där små förändringar gjorde stor skillnad:

Carina är en kvinna som under flera år haft besvär med hosta, slemmig och rosslig andning och lungorna kändes allmänt svaga. Allt hade börjat efter en utlandsresa till ett land med mycket fuktigt väder och sedan en flyplansresa där hon satt mitt i luftblåset från flyplanets aircondition som inte gick att stänga av eller reglera. När hon kom hem hade hon fått en förkylning med efterföljande hosta som hon aldrig tycktes bli av med trots oändliga läkarbesök. Då Carina bodde väldigt långt ifrån oss valde vi att försöka hjälpa henne via telefon. Hon bokade in en telefonkonsultation med oss där vi gick igenom hennes besvär, olika symptom och levnadsvanor. Carina fick bland annat rådet att två gånger om dagen smörja halsen med vindolja, utesluta alla mjölkprodukter, vetemjöl och socker, koka färsk ingefära att dricka samt göra fotbad med avkok från ingefära varje kväll.  Bara efter en vecka kände hon hur hon kunde börja hosta upp slem, bli mindre andfådd av rörelse och hur lungorna sakta började återfå sin kraft. Så ibland kan enkla  förändringar ge snabba resultat även på långvariga besvär. 

Tänk om vi kunde jobba över gränserna i Sverige precis som man gör i så många andra länder, så många fler som skulle få må bättre.

Vi upphör aldrig att förvånas över att man inom den västerländska medicinen inte frågar patienter vad de äter och dricker när de söker för till exempel magproblem. För oss är det en av de första frågorna och åtgärderna. Det är så självklart att maten vi äter och sättet vi lever våra liv på påverkar hur kropp och själ mår, så självklart att att det är svårt  att greppa att inte andra gör det. Speciellt de med kunskap.

Vi brinner för att dela med oss av den kunskap vi har för att du skall kunna förstå att det går och påverka ditt mående på egen hand.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Håll utkik den 1 december släpps vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!