den 18 apr, 2018
Naturens kraftfulla vårpresenter

Hej fina du 🙂 Det är en fantastisk tid ute nu och det är dags att börja leta fynd i naturen. Nässlorna är snart här fulla med näring både västerländskt och kinesiskt. Vårt favoritträd Björken har fler guldkorn att bjuda på.  Björksaven skall tappas innan musöronen slår ut. Det använde man förr för att stärka sig själv och sina djur efter en lång vinter. Kinesiskt sett kan man säga att den stärker vattenelementet och essenserna. Chaga är också något som björken bidrar med. Den växer på vissa björkar och är full av mineraler och antioxidanter.

Känner vi att vi är under en virusattack så har vi några säkra kort som vi alltid tar till Chaga och ingefära är ett av dem.

Hermansdals magiska brygd 😉

Ingefära (ekologisk färsk)

Chaga

Citron

Honung

Gör så här:

Tvätta och skiva färsk ingefära, sjud i 10 minuter, plocka bort ingefäran häll i Chaga, rör om låt stå i 5 minuter rör om igen, låt stå i fem minuter.

Häll upp i en kopp låt det svalna lite och pressa i en halv ekologisk citron och smaksätt med honung.

(Har Chagan större bitar så kan du sila den är det pulver sjunker det till botten.)

Fler Tips:

-Vi smörjer även in oss med Vindolja (Vind= Virus). Det gör vi på Punkterna ST8 (vid hårfästet) och GB20 (i nacken upp mot huvudet) Du kan läsa mer här: Varför får vi nackspärr

– Vi tar extra D-vitamin, C-vitamin och zink

-Vi dricker Vogels Echinaforce i vatten flera gånger om dagen.

-Är vi täta i bihålor, hostar eller känner av pollen så dricker vi te på Natural Breath. Du kan läsa mer här: En ängel i örtformat att använda vid förkylning och hosta

Den kinesiska medicinens lösningar på våra fysiska och känslomässiga problem kan tyckas så enkla att vi har svårt att förstå att de kan fungera.  Förmodligen är det just det enkla och naturliga som gör att kroppen förstår och får hjälp. Fler verktyg, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv hittar du här i bloggen och i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Varma Vårkramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This