Kroppen ger oss en pusselbit i taget
Av Tina på Hermansdals Gård
den 8 nov, 2018

Hej fina du,

Det känns tydligt att yang minskar och yin ökar i naturen nu. Dagarna känns kortare och jag tycker att jag hinner mindre och mindre på dagarna. Det känns att fukten ökar och det bli rått ute. Det är nu D och C vitaminer skapar magi i kroppen. Jag har senaste veckan använt vindoljan flera gånger när jag har känt mig taggig i halsen. Jag saltmoxar ofta sätter på mig mössa och långkalsonger när jag går ut, dricker ingefära och gör vad jag kan för att känna mig vital och tillföra lite extra kraft. Faktum är att det fungerar utmärkt 🙂 Jag mår riktigt bra när jag använder de pusselbitar jag har tillgång till.

Skillnaden som är nu är att jag återhämtar mig snabbare och snabbare. Tidigare kunde det ta dagar och tom veckor att komma tillbaka efter en ansträngning. Nu känner jag återhämtar mig snabbare och snabbare. Jag börjar få hopp om att jag tom ska kunna komma i gång att träna igen. Det är ett mycket bra tecken att återhämtningen går snabbare och snabbare. Det är som det ska. Vi ska kunna anstränga oss och kroppen ska kunna återhämta sig från det och få tillbaka sin energi.

En annan positiv signal jag får av kroppen är att jag blir törstig. Kan låta konstigt för någon som inte känt av hur det är att inte känna törst. Det är normalt att känna både hunger och törst så länge det inte blir för mycket. När vi dricker och äter så ska vi bli ”nöjda”. Är vi omättliga eller inte kan dricka oss otörstiga så är det något som är i obalans. Precis som att om vi inte känner törst eller hunger så är det något som inte är som det ska.

Jag vet vad det betyder att pusselbitarna börjar falla på plats och kroppens signaler återgår till det normala. Det betyder att jag lyckats hjälpa mig själv tillbaka till hälsa med hjälp av den kinesiska  medicinen och saltmoxa och nu har jag en mission att få fler att göra samma resa. När man är sjuk är det enda man vill att bli frisk och stark igen. Jag bestämde mig för att jag skulle komma tillbaka starkare och vitalare än någonsin när jag diagnostiserades med cancer. Även om jag har haft bakslag och tappat hoppet ibland har jag fortsatt och nu känner jag att jag att jag verkligen närmar mig mitt mål. Det går att komma tillbaka!!!  Kroppen är fantastisk och jag är så tacksam för alla pusselbitar som trillar på plats och att jag förstår vad de betyder.

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!