den 22 nov, 2017
Ibland är ett chiafrö precis vad vi behöver

Hej fina bloggläsare

Hoppas du har en fin dag. Själv så är jag fylld av julkänsla med snön som yr utanför fönstret. Förra året fanns det inte så mycket energi till att fira jul för att min kropp helt enkelt inte orkade, i år så längtar jag efter tomtar, mysiga filmkvällar och skogspromenader med hästar och hundar.

Vi har december och alla helger framför oss och med dem en massa stress för många. Man skall räcka till på alla håll och kanter. Under stressen över alla måsten så behöver vi egentligen  ta hand om oss själva som mest, men det prioriterar vi sällan, vi hinner inte.

Det är svårt att ändra vanor och prioritera annorlunda. Förändringar kommer inte naturligt för oss vi behöver jobba för dem. Vi vet att det inte är lätt att få tiden att räcka till för att leta ny kunskap och sålla bland alla hälsotips och all information om vad som skall hålla oss friska och pigga.

Mår vi bra så finns inget behov av förändring, varför ändra ett vinnande koncept? Men om det inte känns bra så är det en signal på att något behöver förändras.

Har man provat något som fungerar på sig själv så är det lätt att tro att det är rätt för alla, men så enkelt är det tyvärr inte. Vi är inte stöpta i samma form. Vissa grundläggande behov har vi naturligtvis som är lika men vi har också skaffat oss olika obalanser som kräver olika lösningar.  Det kan vara förödande för en person med mycket kyla symtom och fukt i kroppen att till exempel dricka Aloe juice som är kylande i sig (det är därför den fungerar så bra på brännskador). Vi vill inte tillföra mer kyla till kroppen om det är den som stör i systemet. Samtidigt som det för en person med en massa hetta, kan det vara det som hjälper.

Vi älskar den kinesiska medicinen av många anledningar, en av dem är att vi med gammal beprövad kunskap kan analysera vart det finns störningar i systemet och med rätt verktyg lösa upp blockeringarna så att kroppen kan återgå till normalläge igen. När kroppen hittar sitt naturliga  flöde mår vi bra både fysiskt och känslomässigt.

Det är lika fantastiskt varje gång man känner symtom försvinna för att man hittade just den där nyckeln som behövdes.

Vi har jobbat väldigt hårt sista tiden med boken och för att komma ikapp med allt som blivit eftersatt på grund av att vi ville ha den färdig och få ut den innan jul.

Det får konsekvenser även för oss när vi kliver över våra gränser och det känns. När kroppen blir svagare får immunförsvaret jobba hårdare det krävs energi för att hålla försvaret uppe. Vi blir lättare sjuka, vi är helt enkelt känsligare och behöver ta hand om oss.

Almanackan är proppfull ett tag framöver med en massa roliga saker som hör ihop med boken och det finns absolut inte tid att bli sjuk.

Det bästa sättet att skydda sig och slippa bli sjuk är naturligtvis att förebygga. Se till att vara i nuet så mycket det går och var närvarande. Ta en sak i taget, ser vi allt som skall göras och har energitrådar till allt samtidigt slår stressen till och vi dräneras på energi.Vi gör vad vi kan för att boosta oss själva och använder de verktyg vi har.

Vi tänkte dela med oss med några enkla allmänna tips till den som känner att den behöver.

-Vi använder alltid Echinacea (Vogel) och askorbinsyra blandat i vatten som vi dricker, surt men bra.

-Vi tar extra D vitamin och Zink när vi känner att immunförsvaret är under “attack”.

-Vi försöker se till att få tillräckligt med sömn

-Vi äter näringsrik mat

-Imorse smorde jag in halsen med vindolja för att jag kände att det var något på G.

 

När vi har mycket runt oss och det är svårt att få tiden att räcka till så är det lätt att även maten och näringen blir sämre för att vi inte “hinner”. Vi slänger i oss något i farten för att bli mätta i stället för att få i oss bra “bensin” så att kroppen orkar. Med lite planering så går det att lösa.

Vi har några näringsfavoriter som man kan förbereda och som vi har med oss om vi är på språng. Chiapudding är en av dem.

Recept

3 msk chiafrön

2 dl ekologisk havremjölk

1 krm äkta vaniljpulver

Blanda och låt stå i minst 8 timmar (har du möjlighet så rör gärna i puddingen någon gång under tiden servera med frukt och bär

Våra favoriter att ha till är mango och hallon.

Det är verkligen en superboost !!!

Några av Chiafröets hälsoegenskaper

-Rik på antioxidanter

– Innehåller väldigt lite kolhydrater och en massa fibrer

– Är mycket bra för matsmältningssystemet

– En stor källa till protein från växtriket

– Stärker skelettet, höga halter av bland annat kalcium, fosfor och magnesium

– Hjälper till att avgifta kroppen, reparerar celler och minskar inflammationer

– Hjälper dig att få fin hud, hår och naglar

– Skyddar ditt hjärta, en msk ger dig ditt dagliga behov av Omega 3

-Minskar risken för tjocktarmscancer

– Glutenfritt

 

Vem vill inte ha Chiafrön?

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Håll utkik den 1 december släpps vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Jag vill gärna beställa ett exemplar av boken gärna signerad mvh Anna Bengtsson

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This