den 24 nov, 2018
Hjälp kroppen att släppa sorgen

Hej fina du,

Vi har fått lite vitt på backen som lyser upp i novembermörkret. Vi har sorg på Hermansdal vi har tagit farväl av en älskad familjemedlem i veckan. Katten “Gissa” har fått somna in och ligger nu begravd här på Hermansdal. Hon var gammal och sjuk och på slutet gick det fort. Hur hårt det än är att förlora en vän så är det skönt att man kan hjälpa sina kära så att det kan få somna in och slippa må dåligt.

Jag har vetat vart vi har varit på väg ett tag nu och hon talade själv om att nu var det dags. Vi är tacksamma över att ha fantastiska smådjurs veterinärer i Vaggeryd. Jag önskar att alla djur (och ägare) fick träffa såna varma djurvänner det hjälper till att någon förstår förlusten. Tänk om det fanns läkare som tog hand om sina tvåbenta patienter med samma värme och engagemang. Det skulle hjälpa många att någon försökte förstå och på djupet ville hjälpa.

Vitt är sorgens färg i Kina och hösten är den årstid som har sorgen som känsla. Färgen som hör till hösten och metallelementet är vit. Att vi nu har ett tunt täcke vitt som ligger över Hermansdal känns passande. Till våren ska vi göra fint vid vår minneslund där flera älskade familjemedlemmar nu ligger och vilar. Döden är lika självklar som livet, yin och yang separerar och själen och Qi lämnar vår kropp.

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Om lungan som hör till hösten och metallelementet har brist på Qi så kan du ha svårt att släppa en sorg och gå vidare. Det kan i förlängningen leda till depression och andra fysiska och känslomässiga problem. Det handlar inte om att glömma någon utan att förvara dem i sitt hjärta och älska dem även om vi inte kan se dem längre. För oss är det tydligt att själen lever kvar och vi har flera djur som faktiskt kommit tillbaka till oss i nya kroppar vilket vi ser som ett gott betyg 😉

Att stärka metallelementet hjälper dig att ta dig igenom ett sorgearbete.

-Var ute varje dag och andas in frisk och klar luft

-Släpp ut dina tårar även om det känns som om de aldrig tar slut

-Ät varm mat som soppor och grytor och långkok

-Rensa ut och städa släng sådant som du inte behöver

-Vila och gå och lägg dig senast 22.00

-Ät mat som är vit; såsom rättika, vita bönor, vitt ris (Kung Markatta har ris av bra kvalité), vit fisk, päron (gärna kokt). Mjölk-produkter och vitt mjöl är inte närande för lungan. Ej heller vitt raffinerat socker.

-Saltmoxa kommer att stärka och balansera hela kroppen och hjälpa dig transformera känslor

När vi har en bra balans mellan Qi, Yin ,Yang och mellan de fem elementen mår vi bra i kropp och själ.

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This