Hjälp kroppen att släppa sorgen
Av Tina på Hermansdals Gård
den 24 nov, 2018

Hej fina du,

Vi har fått lite vitt på backen som lyser upp i novembermörkret. Vi har sorg på Hermansdal vi har tagit farväl av en älskad familjemedlem i veckan. Katten ”Gissa” har fått somna in och ligger nu begravd här på Hermansdal. Hon var gammal och sjuk och på slutet gick det fort. Hur hårt det än är att förlora en vän så är det skönt att man kan hjälpa sina kära så att det kan få somna in och slippa må dåligt.

Jag har vetat vart vi har varit på väg ett tag nu och hon talade själv om att nu var det dags. Vi är tacksamma över att ha fantastiska smådjurs veterinärer i Vaggeryd. Jag önskar att alla djur (och ägare) fick träffa såna varma djurvänner det hjälper till att någon förstår förlusten. Tänk om det fanns läkare som tog hand om sina tvåbenta patienter med samma värme och engagemang. Det skulle hjälpa många att någon försökte förstå och på djupet ville hjälpa.

Vitt är sorgens färg i Kina och hösten är den årstid som har sorgen som känsla. Färgen som hör till hösten och metallelementet är vit. Att vi nu har ett tunt täcke vitt som ligger över Hermansdal känns passande. Till våren ska vi göra fint vid vår minneslund där flera älskade familjemedlemmar nu ligger och vilar. Döden är lika självklar som livet, yin och yang separerar och själen och Qi lämnar vår kropp.

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Om lungan som hör till hösten och metallelementet har brist på Qi så kan du ha svårt att släppa en sorg och gå vidare. Det kan i förlängningen leda till depression och andra fysiska och känslomässiga problem. Det handlar inte om att glömma någon utan att förvara dem i sitt hjärta och älska dem även om vi inte kan se dem längre. För oss är det tydligt att själen lever kvar och vi har flera djur som faktiskt kommit tillbaka till oss i nya kroppar vilket vi ser som ett gott betyg 😉

Att stärka metallelementet hjälper dig att ta dig igenom ett sorgearbete.

-Var ute varje dag och andas in frisk och klar luft

-Släpp ut dina tårar även om det känns som om de aldrig tar slut

-Ät varm mat som soppor och grytor och långkok

-Rensa ut och städa släng sådant som du inte behöver

-Vila och gå och lägg dig senast 22.00

-Ät mat som är vit; såsom rättika, vita bönor, vitt ris (Kung Markatta har ris av bra kvalité), vit fisk, päron (gärna kokt). Mjölk-produkter och vitt mjöl är inte närande för lungan. Ej heller vitt raffinerat socker.

-Saltmoxa kommer att stärka och balansera hela kroppen och hjälpa dig transformera känslor

När vi har en bra balans mellan Qi, Yin ,Yang och mellan de fem elementen mår vi bra i kropp och själ.

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!