den 25 nov, 2018
Stärk ditt vattenelement och hjälp dig själv

Hej fina du,

Hösten håller på att lämna oss och vintern står för dörren. Nästa helg är det första advent, Sverige och även Hermansdal kommer att lysas upp av adventsstjärnor och ljusstakar. Det är lika mysigt varje år att göra jul och mysa under en filt med en bra bok och ha lite ledig tid tillsammans med familjen. Ingen tid att passa och skogsturer med hästar och hundar i vår fantastiska natur. Tid att bara få vara det längtar jag efter varje jul och snart är den här.

När vintern kommer ska vi ha rensat klart och fyllt på våra förråd med mat och annat så att vi klarar den kalla årstiden. Vi ska precis som naturen gå i ide och vila inför vårens igångsättande när allt vaknar. Det är perfekt att ligga där under filten och planera för de saker vi vill göra under vår och sommar. Vintern är planeringsstadiet för nya projekt och mål.

Enligt den kinesiska medicinens organklocka är tiden 15-19 vattenelementets tid. Har vi ett svagt vattenelement så är det väldigt bra att hitta en stunds vila någonstans under den tiden. Extra kraftfullt blir det med en saltmoxa på magen. Eller varför inte ett fotbad med ingefära och moxa som du också får lära dig hur du gör på våra kurser 😉

I njurarna som hör till vattenelementet föds Yin och Yang och det är här vår livsenergi lagras. Att stärka vattenelementet kommer att hjälpa precis alla processer i kroppen, få själen att trivas och känslolivet att fungera. Njurar tar av sin kraft och hjälper till överallt i kroppen där det behövs. Du kan alltid stärka vattenelementet och på det sättet hjälper du precis hela dig.

Stärk ditt vattenelement och hjälp dig själv

 • Saltmoxa ala Hermansdal
 • Fotbad med ingefära och moxa (det finns med i våra kurser)
 • Mat som svarta sesamfrön, svart ris, kidneybönor
 • Värmande kryddor som vitlök, ingefära, kanel och peppar
 • Varm tillagad mat
 • Vila framförallt på natten och under vintern
 • Ballans mellan träning och vila
 • Håll dig varm, låt inte kroppen bli kall även om du inte tycker att du fryser
 • Fler tips hittar du i vår populära bok LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. När kommer webbkursen saltmoxa igång? Har anmält mig och betalat.

  Svara
  • Hej
   Jag hoppas att du fått din kurs och är i full gång med att moxa?
   Allt Gott
   Tina

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This