Stärk ditt vattenelement och hjälp dig själv


Hälsa, Kinesisk Medicin, moxa, Nyckeln Till Hälsa / söndag, november 25th, 2018

Hej fina du,

Hösten håller på att lämna oss och vintern står för dörren. Nästa helg är det första advent, Sverige och även Hermansdal kommer att lysas upp av adventsstjärnor och ljusstakar. Det är lika mysigt varje år att göra jul och mysa under en filt med en bra bok och ha lite ledig tid tillsammans med familjen. Ingen tid att passa och skogsturer med hästar och hundar i vår fantastiska natur. Tid att bara få vara det längtar jag efter varje jul och snart är den här.

När vintern kommer ska vi ha rensat klart och fyllt på våra förråd med mat och annat så att vi klarar den kalla årstiden. Vi ska precis som naturen gå i ide och vila inför vårens igångsättande när allt vaknar. Det är perfekt att ligga där under filten och planera för de saker vi vill göra under vår och sommar. Vintern är planeringsstadiet för nya projekt och mål.

Enligt den kinesiska medicinens organklocka är tiden 15-19 vattenelementets tid. Har vi ett svagt vattenelement så är det väldigt bra att hitta en stunds vila någonstans under den tiden. Extra kraftfullt blir det med en saltmoxa på magen. Eller varför inte ett fotbad med ingefära och moxa som du också får lära dig hur du gör på våra kurser 😉

I njurarna som hör till vattenelementet föds Yin och Yang och det är här vår livsenergi lagras. Att stärka vattenelementet kommer att hjälpa precis alla processer i kroppen, få själen att trivas och känslolivet att fungera. Njurar tar av sin kraft och hjälper till överallt i kroppen där det behövs. Du kan alltid stärka vattenelementet och på det sättet hjälper du precis hela dig.

Stärk ditt vattenelement och hjälp dig själv

  • Saltmoxa ala Hermansdal
  • Fotbad med ingefära och moxa (det finns med i våra kurser)
  • Mat som svarta sesamfrön, svart ris, kidneybönor
  • Värmande kryddor som vitlök, ingefära, kanel och peppar
  • Varm tillagad mat
  • Vila framförallt på natten och under vintern
  • Ballans mellan träning och vila
  • Håll dig varm, låt inte kroppen bli kall även om du inte tycker att du fryser
  • Fler tips hittar du i vår populära bok LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

2 Replies to “Stärk ditt vattenelement och hjälp dig själv”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.