Stärk ditt vattenelement och hjälp dig själv

Hej fina du,

Hösten håller på att lämna oss och vintern står för dörren. Nästa helg är det första advent, Sverige och även Hermansdal kommer att lysas upp av adventsstjärnor och ljusstakar. Det är lika mysigt varje år att göra jul och mysa under en filt med en bra bok och ha lite ledig tid tillsammans med familjen. Ingen tid att passa och skogsturer med hästar och hundar i vår fantastiska natur. Tid att bara få vara det längtar jag efter varje jul och snart är den här.

När vintern kommer ska vi ha rensat klart och fyllt på våra förråd med mat och annat så att vi klarar den kalla årstiden. Vi ska precis som naturen gå i ide och vila inför vårens igångsättande när allt vaknar. Det är perfekt att ligga där under filten och planera för de saker vi vill göra under vår och sommar. Vintern är planeringsstadiet för nya projekt och mål.

Enligt den kinesiska medicinens organklocka är tiden 15-19 vattenelementets tid. Har vi ett svagt vattenelement så är det väldigt bra att hitta en stunds vila någonstans under den tiden. Extra kraftfullt blir det med en saltmoxa på magen. Eller varför inte ett fotbad med ingefära och moxa som du också får lära dig hur du gör på våra kurser 😉

I njurarna som hör till vattenelementet föds Yin och Yang och det är här vår livsenergi lagras. Att stärka vattenelementet kommer att hjälpa precis alla processer i kroppen, få själen att trivas och känslolivet att fungera. Njurar tar av sin kraft och hjälper till överallt i kroppen där det behövs. Du kan alltid stärka vattenelementet och på det sättet hjälper du precis hela dig.

Stärk ditt vattenelement och hjälp dig själv

 • Saltmoxa ala Hermansdal
 • Fotbad med ingefära och moxa (det finns med i våra kurser)
 • Mat som svarta sesamfrön, svart ris, kidneybönor
 • Värmande kryddor som vitlök, ingefära, kanel och peppar
 • Varm tillagad mat
 • Vila framförallt på natten och under vintern
 • Ballans mellan träning och vila
 • Håll dig varm, låt inte kroppen bli kall även om du inte tycker att du fryser
 • Fler tips hittar du i vår populära bok LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. När kommer webbkursen saltmoxa igång? Har anmält mig och betalat.

  Svara
  • Hej
   Jag hoppas att du fått din kurs och är i full gång med att moxa?
   Allt Gott
   Tina

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Läcker du energi?

Läcker du energi?

Hej fina du, Vi måste genomleva den kallaste Majmånaden jag kan minnas. Känslan av att sakna långkalsonger i Maj och...

läs mer

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!