Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen!
den 6 aug, 2017

Hej alla fina bloggläsare,

Det är så inspirerande att vi har så många som är intresserade av det vi skriver på bloggen och som är intresserade av vår hälsobomb BOKEN.

Det är underbart att man med kunskap och förståelse för hur kroppen fungerar enligt den kinesiska medicinen faktiskt kan påverka hur man mår både kroppsligt och själsligt, något vi verkligen brinner för att dela med oss av. I dag blir det ett inlägg om kroppens försvar Wei Qi, hoppas att ni gillar det.

 

Enligt traditonell kinesisk medicin så blir vi sjuka när ytan är för svag så att den släpper in en patogen (något som gör oss sjuka, tex ett virus)

Om patogenen är starkare än oss så tar den sig in i vår kropp och vi blir sjuka.

På vilket sätt försöker kroppen att tala om för dig att den är under attack och en förkylning eller influensa är på väg?

1. Trött du blir så himla trött !!!

Du blir trött för att kroppen har fullt upp med att bekämpa en fiende som försöker att ta sig in. Att vila då, är det magiska. Det tar kraft att hålla inkräktaren ute.

2. Känner dig frusen och ruggig !!!

Drick te på färsk ingefära, citron och honung, klä på dig varmt så att du blir varm och tom svettas lite det är perfekt, du ”öppnar ytan” och patogenen trycks ut ur kroppen.

När vi är barn så har vi massor med Yang i kroppen, det gör att när vi då utsätts för en patogen som tar sig in i vår kropp får vi ofta hög feber snabbt. Febern tar död på patogenen och vi blir ”friska” lika fort som vi blev sjuka.

När vi blir äldre och har levt ett liv som har förbrukat både Qi och Yang för att vi inte har haft tid eller kunskap att lyssna på kroppens behov, så  finns inte det starka försvaret längre.

Det som händer då är att vi kan gå i flera veckor och känna oss halvkrassliga. Vi blir bättre och sämre om vartannat. Kroppen klarar inte av att ”putta ut” patogenen. Den är inte stark nog att göra sig av med inkräktaren, man kan säga att kroppen och patogenen utkämpar ett krig, ibland känner vi oss piggare och sen blir vi sämre igen och det kan röra sig om timmar och är väldigt förvirrande.

Det kan bli så illa att patogenen blir kvar inne i kroppen och skapar en massa problem som vi västerländskt inte förstår oss på. Vi känner oss sjuka och har ingen ork, men vi har ingen feber och går vi till doktorn så får vi ingen hjälp för det syns inget på prover eller termometer.

Det är lätt att tro att vi har ett starkt immunförsvar för att vi inte blir sjuka på ”riktigt”. Egentligen så går vi i flera veckor eller månader i värsta fall mycket längre och drar på något och känner oss halvdana på grund av att kroppen inte är stark nog att kasta ut det som skapar oreda.

 

Har vi en kropp med ett riktigt starkt immunförvar (Wei Qi) så finns det inget som tar sig in i vår kropp. Dyker en inkräktare upp så klarar Wei Qi av att förvara oss, vi har skyddat vårt inre kungarike.

Det är ibland klokare att stryka ett streck i almanackan och vila en dag, för att hjälpa kroppens försvar än att tänka sen och bli sjuk i flera veckor.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Underbart att detta sprids. Var och en har en skyldighet att må så bra som möjligt. För sin egen skull. Det går åt så mycket energi att må dåligt så det är bra att man får kunskap hur man kan göra för att förändra. Tacksam/Bitte

  Svara
  • Tack för din kommentar Bitte, blir glad över att du gillar det vi sprider om den kinesiska medicinen och dess enkla friskvårds redskap som har fungerat i tusentals år <3
   Vi i väst är inte vana att tänka friskvård, och att vi faktiskt kan påverka vårt mående varken när det gäller kropp eller själ.
   Kram från Hermansdal
   Tina & Annelie

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Introduktion från boken… - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 2. Den femte årstiden… - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 3. Kinesmedicinsk örtskola, del 1: Rölleka - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 4. Kinesmedicinsk örtskola, del 2; Timjan - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 5. En liten smygtitt i boken… - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 6. Är man energikänslig behöver man ett starkt immunförsvar - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 7. Med rätt kunskap läker du kropp och själ… - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 8. Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 9. Vägen behöver inte vara spikrak för att nå målet - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 10. Kinesisk medicin är så mycket mer än bara akupunktur… – HERMANSDAL - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 11. När vi förstår och lyssnar, vet vi vad vi behöver – HERMANSDAL - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 12. Vi trodde vi kunde – HERMANSDAL - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 13. Till synes stora problem är ibland lätta att lösa… – HERMANSDAL - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]
 14. Lånar du av framtiden? – HERMANSDAL - […] Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Ny webbkurs

Nu släpps Mat som medicin 2021

Kursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Rea!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr 299.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Arkiv

Följ Hermansdal

error: Content is protected !!
Ny webbkurs - Mat som medicin 2021!

Ny webbkurs - Mat som medicin 2021!

Kursen för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen. Kursen startar den 4 januari 2021. Boka din plats idag!

 

Läs mer om kursen här

 

För mer info, prenumerera gärna på vårat nyhetsbrev!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This