Hej fina bloggläsare!

Är du trött samma tid varje dag? Hur vi mår under olika tidpunkter på dygnet kan nämligen  ge oss värdefull info för hur vi kan hjälpa kroppen uppnå balans.

Vi älskar den riktigt gamla filosofiska biten inom den kinesiska medicinen, det är där man hittar kärnan och den kinesiska medicinens ursprung.

När vi förstår hur mycket vi faktiskt kan påverka vår egen kropp och själ, och hur mycket en svaghet någonstans i den finurliga och naturliga helheten påverkar oss, då kan man inte annat än att älska den uråldriga kunskap som finns just där i kärnan. En kunskap som skapades av erfarenhet innan blodprover och labb tester fanns, och som förstod att vi inte kan separera oss människor från varken naturen eller varandra.

Allt hänger i hop mellan kropp och själ på ett fullständigt logiskt sätt inom kinesisk medicin.  En duktig kinesisk doktor har inga sjuka patienter, de balanserar upp kropp och själ så att inte sjukdom uppstår.

Själen och våra känslor är väldigt viktiga inom kinesmedicinen och våra känslor kan göra oss sjuka om det blir för mycket och långvariga.

Svagheter i lungan som till exempel astma kan bero på sorg och när vi stärker lungan som organ kan vi släppa sorgen.

Samma sak är det med värk, det är ett stopp av qi (energi) som kan ha olika orsaker. Om vi förstår anledningen till varför det blivit stopp, och tillför det som behövs så att qi kan cirkulera i kroppen igen så kommer värken försvinna och kroppen läka. Känslor som oro och grubbel är stora anledningar till att qi stagnerar liksom brister i olika former.

Inom Kinesisk Medicin så är dygnet uppdelat i tårtbitar och varje organ i kroppen har sin tid. Så vaknar du alltid samma tid eller är väldigt trött samma tid så tittar man alltid på vilka organ som är inblandade vid det klockslaget.

body-clock-300x300

Våra livsstilssjukdomar, varför blir vi sjuka ? 

En klassiker idag är ”leverproblem”, vi har en ständig stress och är lätt irriterade och arga. Det känslotillståndet ”försvagar” levern och skapar obalans, den försvagade levern gör att vi hamnar i ännu mer obalans och gör oss ännu mer irriterade,  till slut går levern till ”attack” mot magen som är jordelementet och vi får alla möjliga problem med vår mage.

Det är därför hyllorna i matbutiker och hälsokost affärer är fulla av mag- och tarmbakterier i alla dess former, just för att lugna våra magar, när vi istället skulle behöva balansera levern och lära oss leva våra liv, utifrån vad som är bra för just mig.

Det är precis så vi vill jobba, vi vill inte ”vänta” tills sjukdom uppstår, vi vill lära människor leva sina liv så att de är friska.

Har man verktygen och förståelsen så kan vi göra ett val och hjälpa oss själva. Är vi redan sjuka så kan vi göra förändringar som hjälper kroppen att återfå balansen igen i stället för att tillföra mer av det som skapar problem. Har vi kunskapen så kan vi i alla fall göra ett medvetet val och inte bli offer, vi kan påverka.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL