den 6 apr, 2015
Lancelot en sannsaga med lyckligt slut

Den här berättelsen handlar om Lancelot, en helt fantastisk häst som jag har äran att äga och som har gjort en otrolig resa. Det var många som efter ett år inte ens kände igen honom. Jag hoppas att den ger er hopp och tro på kroppens fantastiska läkningsförmåga. Det är en sannsaga med lyckligt slut.

Lancelot är en sann riddare. När jag köpte honom hade han gett upp och ville inte vara med längre. Blicken var död, han var mager, omusklad och hade en matt sträv glanslös päls.

Jag köpte honom för att mitt hjärta blödde och för att jag visste att han var en fantastisk individ som hamnat snett i starten av sitt liv.

Vi har gjort en stark resa tillsammans. Han har visat mig vad man verkligen kan åstadkomma med en kropp som är riktigt sjuk och hur mycket energin och helheten betyder för läkning.

Tack vare honom vet jag, att med de rätta verktygen, så kan en kropp läka även det “omöjliga” om det är “meningen”. Ultraljudsbilderna är ett tydligt bevis på detta och säkert något jag har behövde, för att ta mitt energiarbete till en nästa nivå.

Hur det började

Lancelot var väldigt springig i all hantering och ridning, inte halt, men jag kände att något var fel.  När vi åkte och kollade en av våra andra hästar hos veterinären fick han följa med. Det upptäcktes då rejäla knäledsinflamationer och broskskador i båda bakknäna.

Det var som ett slag i magen och det blev en chock.  Veterinärens utlåtande var att vi kunde försöka hålla inflammationerna i schack, men broskskadorna skulle irritera och skapa nya inflammationer. Hans ridbarhet blev helt plötsligt där och då väldigt begränsad och frågan var hur ont skulle han ha av att bara gå i en hage.

Jag berättade för veterinären att jag arbetade med kinesisk medicin och akupunktur. Jag ville inte prata om mitt energijobb då det kan upplevas som hokus pokus av många, speciellt inom den västerländska medicinen. Hans kommentar var “Absolut gör det du kan men inget kommer att kunna hända fram till nästa besök.”

Vi åker chockade hem, med en återbesökstid tre veckor senare, för en ny ledbehandling mot inflammationerna.

I bilen hem skall jag ha sagt:

“De skall få se vad man kan göra på tre veckor…”  “Meningen med att Lancelot kom in i mitt liv, är för att jag skall visa att det går laga det som anses vara omöjligt” 

När vi väl kommer tillbaka tre veckor senare så konstaterar veterinären efter ultraljud att det inte finns någon inflammation att behandla. Vilket känns som en stor seger för att det frångår det vanliga. För mig blir det ett kvitto på att jag inte skulle ge upp utan fortsätta jobba på. Det fanns hopp.

Ett år senare så finns fortfarande inga inflammationer och broskskadorna har börjat läka. Nu är veterinären rejält förvånad och undrar vad jag gör. Han säger:  “Vad du än gör bara fortsätt ….” 😉

Ytterligare ett år senare kan vi konstatera att Lancelot’s knäleder är helt läkta. Man kan inte längre se några spår av broskskadorna och inflammationer finns det inga heller.

Energin jag kanaliserar är något jag föddes med, och Lancelots historia är en av Universum “lektioner” på min väg mot att arbeta som healer med de verktyg jag har. Den kinesiska medicinen och energin. Hade jag inte fått så tydliga bevis på min väg som Lancelots ultraljudsbilder hade jag inte tagit mitt energiarbete till en professionell nivå. Jag behövde riktiga bevis. Efter Lancelot har jag fått fler och jag är så tacksam över att kunna hjälpa. I dag jobbar Lancelot på våra djurkurser för att hjälpa andra hästar och hundar att läka.

Lancelot i sin fulla glans lägg märke till hans guldben 😉

Önskar dig en underbar dag

Tina & Lancelot

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Helt fantastiskt och underbart!

    Svara
    • Ja det sker mirakel <3

      Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ord från Hjärtat… - […] En sannsaga med lyckligt slut …. […]
  2. Ibland är det inte meningen eller är det de? - […] Här hittar du inlägget om Lancelot: En sannsaga med lyckligt slut… […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This