Lancelot en sannsaga med lyckligt slut
Av Tina på Hermansdals Gård
den 6 apr, 2015

Den här berättelsen handlar om Lancelot, en helt fantastisk häst som jag har äran att äga och som har gjort en otrolig resa. Det var många som efter ett år inte ens kände igen honom. Jag hoppas att den ger er hopp och tro på kroppens fantastiska läkningsförmåga. Det är en sannsaga med lyckligt slut.

Lancelot är en sann riddare. När jag köpte honom hade han gett upp och ville inte vara med längre. Blicken var död, han var mager, omusklad och hade en matt sträv glanslös päls.

Jag köpte honom för att mitt hjärta blödde och för att jag visste att han var en fantastisk individ som hamnat snett i starten av sitt liv.

Vi har gjort en stark resa tillsammans. Han har visat mig vad man verkligen kan åstadkomma med en kropp som är riktigt sjuk och hur mycket energin och helheten betyder för läkning.

Tack vare honom vet jag, att med de rätta verktygen, så kan en kropp läka även det ”omöjliga” om det är ”meningen”. Ultraljudsbilderna är ett tydligt bevis på detta och säkert något jag har behövde, för att ta mitt energiarbete till en nästa nivå.

Hur det började

Lancelot var väldigt springig i all hantering och ridning, inte halt, men jag kände att något var fel.  När vi åkte och kollade en av våra andra hästar hos veterinären fick han följa med. Det upptäcktes då rejäla knäledsinflamationer och broskskador i båda bakknäna.

Det var som ett slag i magen och det blev en chock.  Veterinärens utlåtande var att vi kunde försöka hålla inflammationerna i schack, men broskskadorna skulle irritera och skapa nya inflammationer. Hans ridbarhet blev helt plötsligt där och då väldigt begränsad och frågan var hur ont skulle han ha av att bara gå i en hage.

Jag berättade för veterinären att jag arbetade med kinesisk medicin och akupunktur. Jag ville inte prata om mitt energijobb då det kan upplevas som hokus pokus av många, speciellt inom den västerländska medicinen. Hans kommentar var ”Absolut gör det du kan men inget kommer att kunna hända fram till nästa besök.”

Vi åker chockade hem, med en återbesökstid tre veckor senare, för en ny ledbehandling mot inflammationerna.

I bilen hem skall jag ha sagt:

”De skall få se vad man kan göra på tre veckor…”  ”Meningen med att Lancelot kom in i mitt liv, är för att jag skall visa att det går laga det som anses vara omöjligt” 

När vi väl kommer tillbaka tre veckor senare så konstaterar veterinären efter ultraljud att det inte finns någon inflammation att behandla. Vilket känns som en stor seger för att det frångår det vanliga. För mig blir det ett kvitto på att jag inte skulle ge upp utan fortsätta jobba på. Det fanns hopp.

Ett år senare så finns fortfarande inga inflammationer och broskskadorna har börjat läka. Nu är veterinären rejält förvånad och undrar vad jag gör. Han säger:  ”Vad du än gör bara fortsätt ….” 😉

Ytterligare ett år senare kan vi konstatera att Lancelot’s knäleder är helt läkta. Man kan inte längre se några spår av broskskadorna och inflammationer finns det inga heller.

Energin jag kanaliserar är något jag föddes med, och Lancelots historia är en av Universum ”lektioner” på min väg mot att arbeta som healer med de verktyg jag har. Den kinesiska medicinen och energin. Hade jag inte fått så tydliga bevis på min väg som Lancelots ultraljudsbilder hade jag inte tagit mitt energiarbete till en professionell nivå. Jag behövde riktiga bevis. Efter Lancelot har jag fått fler och jag är så tacksam över att kunna hjälpa. I dag jobbar Lancelot på våra djurkurser för att hjälpa andra hästar och hundar att läka.

Lancelot i sin fulla glans lägg märke till hans guldben 😉

Önskar dig en underbar dag

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Lancelot

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Helt fantastiskt och underbart!

    Svara
    • Ja det sker mirakel <3

      Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ord från Hjärtat… - […] En sannsaga med lyckligt slut …. […]
  2. Ibland är det inte meningen eller är det de? - […] Här hittar du inlägget om Lancelot: En sannsaga med lyckligt slut… […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!