Vårt dagliga bröd giv oss i dag ….
Av Tina på Hermansdals Gård
den 16 apr, 2015

Hur gör jag för att klara mina långa intensiva arbetsdagar? 

I går var  en lång och mastig arbetsdag, med många timmar i bilen och fullt med patienter…

Det är superviktigt att min kropp är förberedd inför ett sådant arbetspass både kroppsligt och själsligt …

Jag vill inte låna av framtiden 😉 Det har jag gjort för många gånger i mitt liv så det kontot är tomt…

Man kan till och med säga att jag levt på kredit länge, med kroppen som konto …

Vilket jag idag på ett sätt är tacksam för.Utan den erfarenheten hade jag idag inte haft all kunskap som jag skaffat mig på vägen tillbaka till ett sunt och hälsosamt liv…

Att se till att jag är utvilad, i nuet och att jag får i mig bra näring som är bensinen i kroppen, gör att jag klarar dagen och återhämtar mig så mycket snabbare 🙂

Jag lämnar även almanackan tom ett par timmar morgonen efter för återhämtning, inte så konstigt kanske om man åker sex på morgonen och är hemma tio/elva på kvällen…

Hur tankar jag under dagen ?

Det handlar om att tanka våra kroppar med kvalite i form av bra råvaror… All gluten är tex inte dålig gluten…

Har man upptäckt skillnaden på att äta bra mat och att äta skräp, så förstår man verkligen hur viktigt det är…

Tyvärr så är vi inte uppfostrade på det sättet, vi äter för att bli mätta eller för att det är gott. Även om vi vet att vi behöver få i oss vitaminer så är vi inte riktigt medvetna om att näringsbrister verkligen skapar sjukdomar och psykisk ohälsa på riktigt…

Jag träffar alldeles för många både djur och människor som är sjuka och låga i energi på grund av ren näringsbrist när jag jobbar…

I går hade jag med mig Hermansdal’s & Annelies superbröd och stekta ägg direkt från Tuppe & Co som är våra egna höns. Jag kan riktigt känna hur kroppen vitaliseras och får en sund energi…

11160375_10155469082355271_338574203_n

Hermansdal’s Superbröd

7,5 dl filmjölk
1 msk sirap
3,5 dl dinkelmjöl (Vill du kan du byta ut delar av mjölet till Havregryn, Chiafrön, Havrekli tex )
ca 7,5 dl fullkornsdinkelmjöl
1 tsk Kardemumma
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
Ugnen ca 180 grader i ca 15 min
sänk till ca 150 grader i ca 10 min
Bred ut smeten i en långpanna eller brödformar. (Aluminiumformar får brödet att jäsa bättre och jämnare)

11134012_10155467210305271_30901233440658197_n

Väl hemma på kvällen så smiter jag alltid in i stallet för att pussa på mina egna hästar och få höra dem stå där och mumsa hö, något som är fullständigt rogivande…

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!