Batman på riktigt !!!
Av Tina på Hermansdals Gård
den 24 apr, 2015

Jag har sen en massa år tillbaka en liten minifobi mot fladdermöss 😉

Säkert inte många vuxenpoäng där, men så är det … Hahahaha

 

Fladdermus-Rimbo-artbestämnin-II-2011-003-1024x768

Den bröt ut fullständigt närmare bestämt för ca 30 år sedan. Jag och min kära vän Vivi hade tjejkväll hemma med god mat, vin och våra då kära astrologiböcker som vi studerade intensivt och seriöst…

Det var en sensommar kväll, det var fortfarande varmt ute så ytterdörren stod öppen och klockan var två på natten…

Rätt var det är så kommer en fågel inflygandes i huset 🙂

Vi reagerar ganska snabbt på att fåglar inte är ute och flyger på natten  och inser att det är en FLADDERMUS !!! Den totala paniken utbryter vi skriker springer runt som fullständiga galningar. Mina då stora hundar Hobbe och Charlie blir också helt ifrån sig och rusar runt och skäller, utan att egentligen förstå vad som händer och varför matte plötsligt är som förbytt …

Efter många om och men så lyckas vi släcka ner i huset (ärligt så tror jag att det var Vivi som stod för den handlingen 😉 ) Till slut lyser bara en lampa långt bort i en hall och där sätter sig den då förmodligen helt chockade fladdermusen, som säkert undrar hur han lyckades hamna mitt i en krigszon 😉

Historien slutar med att vi ringer och väcker grannen mitt i natten och han är snäll och kommer och bär ut den stackars fladdermusen och genomsöker huset efter fler inkräktare…

Så nu har jag levt med detta trauma i nästan 30 år…

Förändringens vindar 🙂

På Hermansdal som nu är mitt hem, har vi en massa projekt i naturen & djurens tecken. Den här våren har vi haft holktema och jobbat febrilt för att småfåglarna skall ha bostäder…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Någon säger till mig att vi borde sätta upp fladdermusholkar för att det är synd om dem … De är utrotningshotade mm

Jag säger bestäm NEJ jag vill inte ha fladdermöss !!!

När jag fundera vidare på de stackars hemlösa fladdermössen så börjar mitt hjärta smälta.

 

Nu kommer det helt avgörande, en enda fladdermus äter ca 5000 myggor på ett dygn!!! Ok nu pratar vi, det är en tillräckligt stor morot för att göra sig av med en fobi…

Så nu är fladdermusholkar beställda och jag skall bli av med min fobi och lite mygg 🙂

bat-clipart-1

 

 

 

Fladdermusfakta på nätet…

Fladdermöss är sociala, vänliga och intelligenta. De är de enda däggdjur som kan flyga och med hjälp av ekopejling. De flyger obehindrat i mörkret. Fladdermöss är också mycket sociala djur som kan bli upp mot 20 år gamla. I Sverige har vi 19 olika arter och alla livnär de sig på insekter. Fladdermöss i Sverige måste ta hänsyn till att det är kallt ibland och att maten tar slut. Därför äter fladdermöss upp sig inför hösten och går i dvala när vintern kommer. När solen återvänder, blir honorna dräktiga och samlas i stora grupper, tillsammans med fjolårets barn, systrar och mormödrar.
Och har man turen att ha en egen koloni myggfångare i trädgården, då ska man värna om dem. Alla fladdermöss i Europa skyddas av konventionen EUROBATS – avtalet för skydd av europeiska fladdermuspopulationer.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!