den 2 jul, 2023
Att inte följa strömmen skapar känslor

Hej fina du,

Hoppas att din vecka varit fin och att du kunnat njuta av sommaren. Själv har jag som så många andra dansat regndanser för allt jag är värd och är tacksam att det verkar ha fungerat. Nu har vi fått välbehövliga 40 mm regn och det är vi tacksamma för. Gräset växer igen. Hästarnas vinterfoder är säkrat och kanske även fårens med lite tur. Vi håller tummarna. Det är så mycket som måste vara lagom för att de bästa förutsättningarna ska skapas både i naturen och i våra kroppar. För att något ska bli optimalt måste det finnas lagom av allt.

Cancer väcker Känslor

Jag sitter här med datorn i knät och förundras över hur mycket känslor det väcker att jag har valt att gå min egen väg istället för att välja en mer “etablerad” cancerresa. Jag var rädd för att det skulle bli så och har därför dragit mig för att berätta och dela med mig. Kände att jag behövde bli tillräckligt stark för att sticka ut hakan.

Jag har svårt att förstå att det finns de som uppfattar mitt skrivande som att jag vill påverka andra att avstå från cellgifter. Det är verkligen inte därför jag delar med mig. För mig är hälsa och friskvård något självklart som vi mår bra av vare sig vi har cancer eller inte. Vi ska alltid lyssna på vårt inre och har du följt mig ett tag så vet du att jag ALLTID förespråkar just det. Vi är alla unika varelser som har olika skötselråd för att må bra. Att äta bra mat och att ta hand om oss själva hjälper oss vilka symtom vi än har.

Varför väljer jag att berätta

Jag har valt att berätta för att kanske ge någon därute ett hopp eller en annan förståelse eller inblick i vad kroppen faktiskt kan klara av när vi ger den rätt förutsättningar. Det handlar inte enbart om cancer utom om vilken diagnos som helst. Vi har blivit så vana att ta piller för alla symtom som dyker upp i kroppen att vi tappat bort vår självläkande förmåga. Eller ens funderar på varför de dyker upp.

Inte någonstans kan du hitta en enda rad där jag skriver så här måste du göra eller strunta i vad din läkare säger. Tror du dig ha läst det så läs igen!!! Jag är fullt medveten om att den ena cancern är inte den andra lik. Precis som att vi alla är olika individer med olika förutsättningar och syn på symtom och sjukdom.

Kunskap och erfarenhet

Under två år har jag letat fakta om cancer. Jag kan med säkerhet säga att jag vet en hel del om både forskning, överlevnadsstatistik, mående under och efter “medicinering” och så vidare. Jag har läst och hört talas om solskenshistorier och jag har sett vänner tyna bort och lämna oss. Tro inte för en sekund att jag inte är oerhört tacksam över att jag ännu finns kvar och att jag än så länge kan hålla cancercellerna i schack.

Att jag har lyckats med det tackar jag mig själv för och alla andra som på samma sätt som jag letat efter alternativ kunskap. Det betyder INTE att min resa är ett val för alla. Det betyder inte ens att alla som väljer en alternativ resa ska göra den på samma sätt. Det beror på vad du har för cancer och varför den har dykt upp. Det är ingen tävling eller frågan om vem som har rätt eller fel. Att göra sitt bästa är gott nog.

Det är inte ett experiment

Jag experimenterar inte!!! Jag tar min diagnos på “dödligt allvar”. Och jag förhåller mig hela tiden till vad som händer i min kropp under resans gång. Men jag gör det med ljus och kärlek och jag ger kropp och själ all näring jag kan. Både via mat och energi. För mig är det en helhet som inte går att separera.

Mår jag inte bra och ger kroppen rätt byggstenar i form av näring kan inte kroppen läka det är min sanning!!! Har du en annan verklighet så är det helt ok. Vi är inte samma person och det är helt i sin ordning att tycka och känna olika. Om du känt mig och vetat vem jag är och vad jag står för hade du insett att jag grundat mina beslut på ren fakta och inte någon andlig “mumbojumbo”. Även om andlighet är starkt förankrat i mitt liv och jag ständigt lyssnar på själ och hjärta.

Varför provocerar friskvård?

Om jag kanske i ditt tycke verkar naiv och inte förstår mitt bästa kan jag försäkra dig om att det är det ingen i min närhet som inte har fullt förtroende för min kunskap och medvetenhet. Jag gör inget halvdant eller slarvigt. Mitt liv tar jag på största allvar det kan jag försäkra dig. Jag vill leva så länge som möjligt med så hög livskvalitet som det bara går. Jag är tacksam för varje dag jag får och livskvalitet handlar inte bara om att överleva och få fler dagar.

Nu hoppas jag att jag att jag slipper fler “påhopp”. Misstycker du eller känner dig provocerad av det jag skriver sluta läs. Eller ta dig en funderare på varför du går igång. Är det dina egna rädslor som talar? Hälsa och friskvård är bra även om man är fullt frisk. Och vi kan påverka hur vi mår både fysiskt, själsligt och känslomässigt.

Önskar dig en fin söndag och jag försöker ta reda på hur man gör hjärtan i wordpress 😉 Om någon vet så får ni gärna hjälpa mig 🙂

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

18 Kommentarer

 1. Mycket intressant läsning

  Svara
  • Tina, jag har ju känt dig i ett halvt sekel (!) och jag vet att du alltid varit stark i dina beslut och val i livet. Jag har många gånger sett hur du fokuserar till 100% när du följer ditt hjärta och övertygelse. Du är beundransvärd, fortsätt vara du i allt du gör!
   Kram från Nina ?

   Svara
   • Tack för ett klokt och starkt inlägg. Du inger hopp!

   • Tack underbart att höra <3

   • Tack fina Nina <3

  • Tack <3

   Svara
 2. Hej!
  Jag tycker att du är en fantastisk människa. Jag har din bok som var till hjälp när jag fick bröstcancer för några år sedan.Har följt dej och läst det du publicerat här på nätet. Så tacksam. Läste även boken “Anticancer” av David Servan-Schreiber. Jag valde sjukvård och att ändra på maten. Är även intresserad av medicinalväxter som även dom hjälper oss ??Min cancer var så liten så den opererades bort och sen blev det strålning. Det var mitt val.
  Jag önskar dej all lycka??Tack för att du delar med dej????
  Kram Anette

  Svara
  • Hej !

   Om du tar krokodilgap + 3 så tänker jag det symboliserar ett hjärta.

   <3

   Lev väl och allt gott!

   Ing-Marie

   Svara
   • <3

  • Tack Anette för dina fina rader <3

   Svara
 3. Bästa Tina! Jag har följt/följer din sida och jag kan bara beklaga människor som är tvungna att lägga sig i hur du väljer att leva ditt liv. Lycka till med livet!/ Eva?

  Svara
  • Tack Eva <3

   Svara
 4. ?? Att berätta om nått som inte är det “vanliga” kan skapa en rejäl storm, som du erfarit. Tyvärr är det inte alla som är öppna för den naturliga läkningen.
  Jag är glad för din skull att du lyckats att vinna över cancern än så länge och hoppas att du klarar av att hålla det på den nivån.

  Svara
  • Det är bra och modigt att du delar och berättar om din resa. Det kan hjälpa andra och stärka din egen hälsa absolut. Visst påverkar våra tankar vår själ och kropp. Önskar dig ett varmt lycka till från djupet av mitt hjärta. Och dina fina djur mat att äta hela året.???
   “Flugor dras till skit för dom vet inte att blommor doftar så mycket godare.”
   Så ser jag på negativa kommentarerna. Vi och alla kärleksfulla och positiva människor vi ses på ängen när vi luktar på blommorna och njuter av livet tillsammans.
   Kram finaste. ???????????

   Svara
   • Tack Gunilla <3

  • Tack <3 Jag är tacksam och ödmjuk över att cancern håller sig i schack och gör vad jag kan för att hålla det så.

   Svara
 5. Du är den du är – och jag är den jag är – och båda har rätt till sin egen resa. Alla blir gladast av sin egen tro. Så kör hårt och älska livet ??

  Svara
  • Så är det man kan bara utgå från sig själv <3

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This