Jag blev av familjen tvingad till läkaren för ett par dagar sedan och blev till min stora förskräckelse körd till akutmotagningen på Värnamo sjukhus där jag blev inlagd för utredning av hjärtat…

11275492_10155727701680271_583745245_n

Inget roligt alls när man skall ha midsommarfirande för 40 personer om ett par dagar … och inte heller att stå inför det faktum att man kanske har fel på hjärtat eller på väg att få en infarkt !!!

Jag är ju doktor själv fast på alternativsidan så det har varit en lärorik upplevelse och positiva möten med den västerländska vården. Jag har fått eget rum med telefon, trådlöst bredband, toalett, dusch, TV, en säng som gick att ställa i alla möjliga lägen och som var betydligt mycket skönare än hotellsängarna i Kina 😉 .  Jag har haft en fantastisk utsikt över hela Värnamo utanför fönstret 🙂 Hela avdelningen var totalt nyrenoverad från golv till tak.

11349805_10155727702675271_2125948299_n

Jag har nu gåtts igenom från topp till tå och har supervärden, allt från blodtryck, puls, blodsocker, blodfetter även min kondition med arbetsprov har kollats det känns så skönt att kunna gå härifrån med en stämpel i rumpan att jag är ok 😉

Nu är det upp till mig att ta tag i det i livet som utlöst mina symtom, jag är inte odödlig, och symtomen är tecken på att något inte stämmer, jag har fått mig en rejäl tankeställare det är bara att ta tjuren vid hornen och lyssna.

En närmast religiös upplevelse var att få se mitt eget hjärta när det ultraljudades det var fantastiska färger det var starkt och det jobbade stadigt på utan att bry sig om omvärlden, det kändes så beslutsamt, orubbligt och tryggt !!! Att höra det slå på ultraljudet och se klaffarna jobba och det ”blåa” blodet komma in i hjärtat för att syresättas och bli rött och åka därifrån igen det var ett Halleluja moment. Jag är så oerhört stolt över mitt starka hjärta.

hjärta

Nu är det mitt hjärta och jag som gäller … I bland så kommer saker in i våra liv som gör att vi får lite distans och hinner reflektera över vad vi har och inte har i våra liv. Det behövs för att vi skall upptäcka vad som egentligen är viktigt och vad vi vill ha och inte ha … Man hinner tänka mycket när man ligger i en sjukhussäng en stund.

Tittar jag i boken Lyssna till kroppen vad mina symtom står för så inser jag att jag måste ändra på en del.  För även om det inte har gått så långt än att symtomen manifisterats i min kropp så är det tydliga signaler på att det är dags att stanna upp och fundera och förändra . Det är ett måste för mig att vara sann och leva som jag lär…

9789187512070_200_lyssna-till-kroppen-lat-din-basta-van-vagleda-dig_haftad

Att se en glad läkare och höra honom säga att jag har superkondis det känns kanon och att jag bara skall fortsätta inga mediciner när jag kom och inga när jag gick jag måste vara unik 🙂 Här skrivs det ut mängder med piller …

Han skulle inte förstå om jag berättade hur mina tankar gick och att jag behövde förändra saker för att inte behöva komma tillbaka med samma symtom igen, men det gör inget för han var noggrann, engagerad och vägrade släppa hem mig förrän de kollat allt och det har han min fulla respekt och tacksamhet för. Det skrivs så mycket illa om den västerländska medicinen och dess utövare och jag är en som inte heller visar min uppskattning alla gånger och tycker att de kunde tänka lite mer på helheten och friskvård. Men det finns guldkorn och duktiga yrkesmän här också. Och vi skall ta till vara det bästa ur båda världarna och göra det vi är bra på…

Det enda som är total katastrof är maten!!! Herregud hur skall någon kunna bli frisk om de skall äta micrade halvfabrikat ???

Nu skall jag hem och fira midsommar på mitt älskade Hermansdal med bästa gulligaste familjen, grannarna och vännerna. Underbart !!!