Jag har träffat mitt hjärta …

Jag blev av familjen tvingad till läkaren för ett par dagar sedan och blev till min stora förskräckelse körd till akutmotagningen på Värnamo sjukhus där jag blev inlagd för utredning av hjärtat…

11275492_10155727701680271_583745245_n

Inget roligt alls när man skall ha midsommarfirande för 40 personer om ett par dagar … och inte heller att stå inför det faktum att man kanske har fel på hjärtat eller på väg att få en infarkt !!!

Jag är ju doktor själv fast på alternativsidan så det har varit en lärorik upplevelse och positiva möten med den västerländska vården. Jag har fått eget rum med telefon, trådlöst bredband, toalett, dusch, TV, en säng som gick att ställa i alla möjliga lägen och som var betydligt mycket skönare än hotellsängarna i Kina 😉 .  Jag har haft en fantastisk utsikt över hela Värnamo utanför fönstret 🙂 Hela avdelningen var totalt nyrenoverad från golv till tak.

11349805_10155727702675271_2125948299_n

Jag har nu gåtts igenom från topp till tå och har supervärden, allt från blodtryck, puls, blodsocker, blodfetter även min kondition med arbetsprov har kollats det känns så skönt att kunna gå härifrån med en stämpel i rumpan att jag är ok 😉

Nu är det upp till mig att ta tag i det i livet som utlöst mina symtom, jag är inte odödlig, och symtomen är tecken på att något inte stämmer, jag har fått mig en rejäl tankeställare det är bara att ta tjuren vid hornen och lyssna.

En närmast religiös upplevelse var att få se mitt eget hjärta när det ultraljudades det var fantastiska färger det var starkt och det jobbade stadigt på utan att bry sig om omvärlden, det kändes så beslutsamt, orubbligt och tryggt !!! Att höra det slå på ultraljudet och se klaffarna jobba och det ”blåa” blodet komma in i hjärtat för att syresättas och bli rött och åka därifrån igen det var ett Halleluja moment. Jag är så oerhört stolt över mitt starka hjärta.

hjärta

Nu är det mitt hjärta och jag som gäller … I bland så kommer saker in i våra liv som gör att vi får lite distans och hinner reflektera över vad vi har och inte har i våra liv. Det behövs för att vi skall upptäcka vad som egentligen är viktigt och vad vi vill ha och inte ha … Man hinner tänka mycket när man ligger i en sjukhussäng en stund.

Tittar jag i boken Lyssna till kroppen vad mina symtom står för så inser jag att jag måste ändra på en del.  För även om det inte har gått så långt än att symtomen manifisterats i min kropp så är det tydliga signaler på att det är dags att stanna upp och fundera och förändra . Det är ett måste för mig att vara sann och leva som jag lär…

9789187512070_200_lyssna-till-kroppen-lat-din-basta-van-vagleda-dig_haftad

Att se en glad läkare och höra honom säga att jag har superkondis det känns kanon och att jag bara skall fortsätta inga mediciner när jag kom och inga när jag gick jag måste vara unik 🙂 Här skrivs det ut mängder med piller …

Han skulle inte förstå om jag berättade hur mina tankar gick och att jag behövde förändra saker för att inte behöva komma tillbaka med samma symtom igen, men det gör inget för han var noggrann, engagerad och vägrade släppa hem mig förrän de kollat allt och det har han min fulla respekt och tacksamhet för. Det skrivs så mycket illa om den västerländska medicinen och dess utövare och jag är en som inte heller visar min uppskattning alla gånger och tycker att de kunde tänka lite mer på helheten och friskvård. Men det finns guldkorn och duktiga yrkesmän här också. Och vi skall ta till vara det bästa ur båda världarna och göra det vi är bra på…

Det enda som är total katastrof är maten!!! Herregud hur skall någon kunna bli frisk om de skall äta micrade halvfabrikat ???

Nu skall jag hem och fira midsommar på mitt älskade Hermansdal med bästa gulligaste familjen, grannarna och vännerna. Underbart !!!

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Okay I’m condcniev. Let’s put it to action.

    Svara
    • <3

      Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Läcker du energi?

Läcker du energi?

Hej fina du, Vi måste genomleva den kallaste Majmånaden jag kan minnas. Känslan av att sakna långkalsonger i Maj och...

läs mer

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!