Yang lyfter och lagar oss
den 14 mar, 2018

Hej fina du,

När vi åldras förlorar vi automatiskt yang.  Som barn har vi mer yang det är därför de kan springa runt halvnakna utan att bli kalla medan vi fryser. Lever vi på ett sätt där vi förbrukar mer yang än vad vi ska kommer vi att åldras i förtid. Yang stiger och när vi förlorat tillräckligt med yang kommer tillslut huden att falla mot jordens yta det ser alla som tittar sig i spegeln och undrar vad som händer 😉 Det finns inte tillräckligt som lyfter och då sjunker det.

När vi har yangbrist i mjälten bildas det lättare fukt i kroppen för det finns inget som värmer, vi går upp i vikt och blir lösa i magen. Vi får också lättare blåmärken och hemorrojder för att kroppen inte kan hålla saker på den plats det skall vara. Vi blir stelare, får värk, känner oss frusna, trötta och kraftlösa.

Den kinesiska medicinen har fullständig koll på vad som händer i kroppen och ett logiskt system för hur man skall återinföra balansen igen genom att tillföra det den behöver. Är det yang brist vi har så är det mer yang vi behöver. Har vi brist på yin och eller kroppsvätskor så behöver vi bygga upp dem.  Är det magen som besvärar oss så behöver vi stärka jordelementet och se till så att inte träelementet attackerar det och så vidare.

Vi i väst har svårt att förstå helheten för vi tänker och lever inte på det sättet. Vi har tappat bort det som är naturligt för oss och betraktar kroppen som en maskin med utbytbara delar. Vi är vana vid att äta våra mediciner när symtomen kommer och fortsätta som vanligt. Vi har ”oturen” att bli sjuka och vi vill ha medicin så att det snabbt går över. Vi tar oss inte ens tid att vila eller sova för att hjälpa kroppen och spara yang så att den kan använda kraften till att laga oss. Vi tar en tablett som lägger locket på och fortsätter att förbruka mer yang än vi egentligen har tills det inte längre går.

Jag vet jag har gjort det själv 😉 Tänk om vi kunde lära oss av varandras misstag istället för att uppfinna hjulet själva varje gång. Det skulle underlätta för alla och inte minst skulle vi slippa mycket elände. Hur många gånger sa inte mina vänner till mig ”du måste äta när du tränar”, ”du kan inte jobba dygnet runt sju dagar i veckan”, eller vuxna som talade om att man skulle klä på sig när det var kallt ute. Jag förstod inte alls vad de pratade om, jag mådde prima, men nu förstår jag desto mer.

Det är tack vare mitt tidigare sätt att leva som jag nu får jobba stenhårt för att hålla balansen. Jag tillför så mycket yang och näring jag kan för det är vad min kropp behöver. Jag blir bättre och bättre men det går sakta och det blir bakslag när jag inte ”sköter” mig eller förbrukar mer än jag har. Jag har verkligen den kinesiska medicinen att tacka för allt. Utan den kunskapen och verktygen hade min livsresa förmodligen varit slut redan. Kroppen hade inte klarat av cancern och komma tillbaka utan hjälp.  Vår bok Nyckeln till Hälsa och vårt bloggandet är vårt sätt att tacka den kinesiska medicinen och sprida dess fantastiska kunskap som vi alla kan använda i vår vardag för att må bra.

Om ni visste hur mycket som syns av en människa eller ett djurs inre mående på utsidan skulle ni bli förvånade. Vitalitet och livskraft syns och lyser. Ansikte, hud, hållning, ögon läppar allt talar om något. När det inte fanns blodprov, labb var man tvungen att använda andra verktyg för att upptäcka och bota sjukdom. Ju tidigare man hittade en obalans desto bättre blev prognosen. Om det är vår livsstil som gjort oss sjuka så är det den vi behöver ändra det är fullständigt logiskt om vi stannar upp och tänker till. När vi springer på i livet ser vi inte skogen för all träd. Så stanna upp känn efter och tänk till.

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken?

Första upplagan sålde slut på rekordtid, du kan nu att förboka nästa upplaga 🙂 Vi skickar så snart den kommer rykande färsk från tryckeriet.

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten – slutet av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet 🙂

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This