Vårstädning inifrån och ut …
Av Tina på Hermansdals Gård
den 2 apr, 2016

Våren är här och jag känner riktigt hur inspiration och kreativitet vaknar.

Jag får lust att röja, kratta, städa, rensa och skapa ett fritt flöde.

vårstädning

Jag vill gå på kurser, jag blir mer nyfiken, helt plötsligt så ser man grannarna, fåglarna kvittrar som aldrig förr, ja alla vaknar till och kryper ur sitt vinteride.

Vårsolen och det nya ljuset gör att allt gammalt skräp syns tydligare. Både hus och trädgård ja hela gården tigger om en utrensning för att få fart på energin och flödet.

Våren kommer med en längtan av nytt och fräscht. Tittar jag mig i spegeln så ser jag allt lite vinterblek ut själv 😉

Ljuset och den nya vårenergin gör att det för mig blir väldigt tydligt vad som inte längre ”passar” in och vad som behöver vädras ut.

Jag tänker då inte bara på att städa huset utan faktiskt även känslomässigt. Det blir med vårenergin lättare att upptäcka och släppa sådant som faktiskt inte tillför något bra längre.

Jag älskar att städa förråd och bodar och då även de förråd och bodar i mig själv där jag stängt in en masa gammalt skräp 😉

Här skall rensas, öppnas korsdrag och blåsas rent ordentligt så att det finns plats för nya spännande människor, händelser och upplevelser.

Jag älskar känslan av att ha ett flöde och avskyr att sitta fast.

ljus_i_morker

Jag tänker låta vårsolen lysa upp alla mina mörka vrår och belysa vad som inte längre gör mig gott. Det är precis som om det nya vårljuset får mig att se vad som inte längre ”passar” in.

Allt känns mer lustfyllt på våren, även om det är tungt att se allt som måste städas 😉 När det väl är gjort så är det en stor lättnad. Jag känner hur energin blir högre och starkare.

Efter en intensiv vår och sommar är det lika skönt när hösten och vintern kommer med sin energi. Jag tycker att det är mysigt att få boa in mig med varm brasa, bok och tända ljus. Alla årstider har sina skatter. Men våren är extra speciell för att allt vaknar och blomstrar. Naturen fylls av nytt liv och jag med den <3

tree

Precis som var sak har sin tid så är det nu på våren  som aktivitet och driv naturligt finns på livsschemat. Det är nu vi skall använda oss av kraften vi fått av att vi ”vilat” oss i form under vintern. Det är nu alla skulle sätta igång att träna eller starta nya projekt. Inte i januari när allt är i dvala och vi inte har så mycket energi. Chansen att lyckas nu är så mycket större.

Rensa ut det du inte använder ur garderober, skåp och lådor. Ägodelar skall ge dig bra energi, du skall bli glad när du ser dem. Kläder som du inte kunnat eller velat ha på länge ger dig inte en bra känsla, så släpp dem med glädje, ge plats för nytt.

Vi utvecklas under livet och förändras, det som vi gillade för 10 år sedan kanske inte alls passar i våra liv i dag?

images

Det är samma sak med människor, vissa vänner har man för evigt och en del försvinner, andra finns där och man tar vid där man slutade sist man sågs och det känns helt naturligt,  en del är tom närmare än ens familj.

Jag är van att kämpa i livet, det har jag gjort sen jag var liten. Det är en befrielse att nu när jag är 50+ upptäcka, att om jag får kämpa för mycket för att en relation skall fungera, eller för att få in något eller någon i mitt liv så är det inte är rätt i alla fall inte just nu.

Jag har nuförtiden mer tillit till att det som är menat för mig och vad som är bra för mig, det hittar sin väg. Jag behöver bara veta vad jag mår bra av och vad jag verkligen vill ha, och släppa det som inte längre är bra för mig, eller gör mig ledsen. Jag behöver se till att flödet är fritt i kropp och själ sen tar jag mig dit jag vill i mitt liv.

För att skapa ett flöde av energi behöver jag städa inifrån och ut.

Lycka till med din vårstädning <3

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Läste om björkaskan.
  Skall man sätta de vanliga vitaminerna från hälsokost på hyllan när man börjar med björkaskan?
  Dvs
  Omega 3
  Vitamin C
  Vitlökskapslar
  Magnesium
  Folsyra +B12 + B 6
  Vanl kosttillskott

  Tacksam f svar

  Din blogg är fin

  Svara
  • Tack <3
   Kommer fler inlägg om vitaminer och annat.
   Kolla ditt PH värde
   Kram

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Förbättra din hälsa med Negativa Joner - […] Vårstädning inifrån och ut … […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!