den 2 apr, 2016
Vårstädning inifrån och ut …

Våren är här och jag känner riktigt hur inspiration och kreativitet vaknar.

Jag får lust att röja, kratta, städa, rensa och skapa ett fritt flöde.

vårstädning

Jag vill gå på kurser, jag blir mer nyfiken, helt plötsligt så ser man grannarna, fåglarna kvittrar som aldrig förr, ja alla vaknar till och kryper ur sitt vinteride.

Vårsolen och det nya ljuset gör att allt gammalt skräp syns tydligare. Både hus och trädgård ja hela gården tigger om en utrensning för att få fart på energin och flödet.

Våren kommer med en längtan av nytt och fräscht. Tittar jag mig i spegeln så ser jag allt lite vinterblek ut själv 😉

Ljuset och den nya vårenergin gör att det för mig blir väldigt tydligt vad som inte längre ”passar” in och vad som behöver vädras ut.

Jag tänker då inte bara på att städa huset utan faktiskt även känslomässigt. Det blir med vårenergin lättare att upptäcka och släppa sådant som faktiskt inte tillför något bra längre.

Jag älskar att städa förråd och bodar och då även de förråd och bodar i mig själv där jag stängt in en masa gammalt skräp 😉

Här skall rensas, öppnas korsdrag och blåsas rent ordentligt så att det finns plats för nya spännande människor, händelser och upplevelser.

Jag älskar känslan av att ha ett flöde och avskyr att sitta fast.

ljus_i_morker

Jag tänker låta vårsolen lysa upp alla mina mörka vrår och belysa vad som inte längre gör mig gott. Det är precis som om det nya vårljuset får mig att se vad som inte längre ”passar” in.

Allt känns mer lustfyllt på våren, även om det är tungt att se allt som måste städas 😉 När det väl är gjort så är det en stor lättnad. Jag känner hur energin blir högre och starkare.

Efter en intensiv vår och sommar är det lika skönt när hösten och vintern kommer med sin energi. Jag tycker att det är mysigt att få boa in mig med varm brasa, bok och tända ljus. Alla årstider har sina skatter. Men våren är extra speciell för att allt vaknar och blomstrar. Naturen fylls av nytt liv och jag med den <3

tree

Precis som var sak har sin tid så är det nu på våren  som aktivitet och driv naturligt finns på livsschemat. Det är nu vi skall använda oss av kraften vi fått av att vi ”vilat” oss i form under vintern. Det är nu alla skulle sätta igång att träna eller starta nya projekt. Inte i januari när allt är i dvala och vi inte har så mycket energi. Chansen att lyckas nu är så mycket större.

Rensa ut det du inte använder ur garderober, skåp och lådor. Ägodelar skall ge dig bra energi, du skall bli glad när du ser dem. Kläder som du inte kunnat eller velat ha på länge ger dig inte en bra känsla, så släpp dem med glädje, ge plats för nytt.

Vi utvecklas under livet och förändras, det som vi gillade för 10 år sedan kanske inte alls passar i våra liv i dag?

images

Det är samma sak med människor, vissa vänner har man för evigt och en del försvinner, andra finns där och man tar vid där man slutade sist man sågs och det känns helt naturligt,  en del är tom närmare än ens familj.

Jag är van att kämpa i livet, det har jag gjort sen jag var liten. Det är en befrielse att nu när jag är 50+ upptäcka, att om jag får kämpa för mycket för att en relation skall fungera, eller för att få in något eller någon i mitt liv så är det inte är rätt i alla fall inte just nu.

Jag har nuförtiden mer tillit till att det som är menat för mig och vad som är bra för mig, det hittar sin väg. Jag behöver bara veta vad jag mår bra av och vad jag verkligen vill ha, och släppa det som inte längre är bra för mig, eller gör mig ledsen. Jag behöver se till att flödet är fritt i kropp och själ sen tar jag mig dit jag vill i mitt liv.

För att skapa ett flöde av energi behöver jag städa inifrån och ut.

Lycka till med din vårstädning <3

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Läste om björkaskan.
  Skall man sätta de vanliga vitaminerna från hälsokost på hyllan när man börjar med björkaskan?
  Dvs
  Omega 3
  Vitamin C
  Vitlökskapslar
  Magnesium
  Folsyra +B12 + B 6
  Vanl kosttillskott

  Tacksam f svar

  Din blogg är fin

  Svara
  • Tack <3
   Kommer fler inlägg om vitaminer och annat.
   Kolla ditt PH värde
   Kram

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Förbättra din hälsa med Negativa Joner - […] Vårstädning inifrån och ut … […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Vi är en del av naturen

Vi är en del av naturen

Hej fina du, Vilken underbar vecka som passerat 🙂 Vivis besök var så mysigt och min nya familjemedlem Atlas har nu...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This