den 28 feb, 2018
Varför rinner näsan av kyla

Hej fina du,

-17,5 på termometern i dag, så vi fortsätter med kylatemat i bloggen. Ni kommer att bli proffs på kyla sett ur den kinesiska medicinens ögon efter sista tidens inlägg. Hos oss här i norden är också kyla något som av naturliga orsaker ställer till väldigt mycket problem i kroppen, så egentligen kan inget passa bättre än just det. Förstod vi vilken skada kylan ställde till med skulle vi klä oss varmare. Förhoppningsvis 😉

Önskar att det kunde bli mode med täckbyxor och att alla ville ha mössa och rejäla vinterkängor det skulle vara fantastiskt. Lite moxalektioner , ingefära och heta fotbad på det så skulle vi klara oss fint långt upp i ålderdomen. Vem känner sig inte vigare och rörligare när det är varmt ute?

Det finns så många fenomen i kroppen som i den kinesiska medicinen har sin helt naturliga förklaring. Vi i västvärlden vet också att näsan rinner när det är kallt ute eller att vi nyser när vi blir förkylda och utsätts för damm till exempel men vi har inte förstått varför, vi konstaterar bara att det händer. Hade vi gjort något åt de där första små symtomen hade vi sluppit en massa problem senare.

Västerländskt vet jag inte vad man säger om klarsnuva men de flesta har nog upplevt att näsan börjar rinna när man är ute och det är kallt. Kinesiskt sett gör sig kroppen av med kyla. När snoret blir gulare och grönare finns en infektion västerländskt och det gör det även kinesiskt men vi kallar det för hetta. Det är immunförsvaret som tar död på inkräktaren. Det är de döda immunförsvarscellerna som gör att snoret blir gult.

Kinesiskt sett har snor olika karaktärer och något som är klart är kyla, vitt är också kyla men på en djupare djupare nivå. Desto gulare och grönare snoret är ju mer hetta. Så det räcker inte med att veta att någon är snorig vi behöver ta reda på vilken färg och karaktär något har för att veta hur vi skall behandla.

Värme inifrån och utifrån när det finns kyla är alltid rätt sätt att balansera. Finns det mycket hetta som hög feber finns det andra vägar. Men febern i sig gör också ett jobb så det kan vara bättre att ha feber som tar död på inkräktaren än att ta en alvedon och köra på. När vi nyser försöker kroppen också bli av med något som den störs av vilket känns väldigt logiskt när vi tänker efter.

När man som vi förstår både den kinesiska medicinen och den västerländska ser vi så många “likheter” och ändå är de så olika framförallt i sitt sätt att både förebygga och bota. Tänk om vi kunde bygga broar, vilken skillnad det skulle göra!

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This