Våren kommer med ny inspiration och kraft


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / söndag, april 7th, 2019

Hej fina du,

Våren är på gång och det känns som om både vi människor och naturen vaknar. Älskar fåglarnas kvitter och alla tecken på den fantastiska årstid vi har framför oss. Jag älskar alla årstider men vår och sommar är något speciellt. Jag längtar efter att få klippa gräset och plantera. Hermansdal är en fantastisk plats att vara på med all grönska och skogen som ramar in vår lilla oas. Hästar som frustar i hagarna, kaninerna flyttar ut till sitt sommarresidens och ytterdörren som kan stå öppen så att hudarna kan gå ut och in som de vill. Jag kan äta jordgubbar när jag går förbi landet och ta in sallad och tomater, det är vad jag ser fram emot.

Vi har många projekt den här våren och sommaren på Hermansdal och jag ser fram emot allihop. Det känns som om bitarna börjar trilla på plats. Jag har även ”beställt tid” till att skriva färdigt min känslobok under den här sommaren. Den 14 Juni så är vi lovade att fibern ska vara klar det kommer att underlätta massor när tekniken äntligen fungerar. Den 19 Maj har vi vår populära saltmoxakurs här på Hermansdal. Längtar verkligen efter att få ha kurs igen. Det är så roligt att kunna dela med sig och sprida bra ringar på vattnet. Några platser finns kvar om det är någon som går och funderar 🙂 Gå gärna in och läs vad andra tycker som varit hos oss.

Saltmoxakurs på Hermansdal 19/5-2019

Vårenergin och träelementets driv känns, man får lust att sätta igång med en massa projekt. I veckan fick vi hem en leverans med virke som ska bli vår entre till kurslokalen. Den lokalen längtar vi efter. Vi ser verkligen fram emot att få dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter i den kinesiska medicines tecken.

Våren och träelementets energi

Vårens och trä-elementets energi är en expanderande rörelse med stor kraft. Personer som är födda på våren har ofta en stark relation till trä-elementet som kan visa sig som både egenskaper, styrkor och svagheter.

Man säger att vind hör till träelementet och är man en person som avskyr/ogillar blåst kan man tänka sig att det finns en obalans i trä-elementet. Har man en obalans i trä-elementet kan kraftig vind till och med göra att man blir riktigt arg/förbannad på egentligen ingenting förutom vinden. Är man en trä-personlighet utan någon större obalans i sitt trä-element, kan det vara så att du älskar när kraften i vinden tar tag i både dig och naturen. Du älskar den stora kraft som bor i vinden och kan nästan känna hur den fortplantar sig i hela dig.

Vad betyder det att man har en träkonstitution?

En person med en träkonstitution känns igen som en person som gillar äventyr, fart och fläkt, älskar utmaningar och att tävla. De har ett stort driv för att nå sina mål, är envisa och presterar bra under press. De har lätt för att fatta snabba beslut och delegera. De är bra ledare vilket gör att de trivs oftast som bäst när de har en ledande roll. Människor uppfattar dem ofta som ambitiösa och kraftfulla. Med det kraftfulla kan de även uppfattas som aggressiva, dominanta och framfusiga. De vet vad de vill och med sitt starka driv kan de ibland ”råka” köra över människor på sin väg mot målet. Dessa egenskaper gör att en person med stark träkonstitution har lätt för att tro sig vara helt osårbar. Samtidigt som de har en benägenhet att ”bli för mycket” eller att övergöra saker och ting.

Trä-elementet står även för vårt kreativa driv och vår förmåga att uttrycka oss själva samt vår motivation och vilja till att ”bli” något. Trä-elementet ger oss viljan att växa och är själva grunden till det mesta av vårt driv och våra önskningar. En trä-person har lätt för att anpassa sig till omgivningen och är lite som en vind som sveper fram, lätt och flexibel. För trä-personer är det extremt viktigt att det finns ett fritt flöde av energi så att sinnet kan vara avslappnat och känna sig tillfreds. För när leverns energi kan röra sig fritt är det lätt att anpassa sig och vara flexibel i en situation som snabbt förändras.

När och varför blir det obalanser?

Om en trä-person sitter fast på något sätt, skapas en stor frustration som i sin tur skapar inre spänning och irritation/ilska och till och med ångest. Dessa känslor är ett tydligt tecken på att qi håller på att stagnera och en stagnerad energi är en stor grogrund för sjukdom och ohälsa. Rörelse är något som hjälper en träpersonlighet.

Varje element har sin personlighetstyp och sin energi. Vi kan vara en blandning av flera olika element eller väldigt mycket av bara ett enda. Detta är viktigt att förstå för att sedan kunna balansera kropp, själ och sinne. Balansen är A och O, vilket de flesta av oss vet men inte alltid så lätt att uppnå.

Kunskap och verktyg om hur du kan kartlägga och balansera din kropp och dess obalanser hittar du i vår bok –NYCKELN TILL HÄLSA


Snart är den här och vi längtar

Vi fortsätter att jobba på med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin. Snart är den här så håll ut. Vi vet att det tagit längre tid än vi hoppats men ibland kommer livet emellan och det dyker upp saker som man inte kan påverka. Vill du också förhandsboka din plats så går det ännu så länge bra. Den här kursen blir en förlängning av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken, en massa recept och lite öreter som du kan använda. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med saltmoxan ska kunna hjälpa dig och dina nära.

Vi vet hur viktig maten är och vill att du ska upptäcka det du också. Vet vi vad till exempel fukt skapar för symtom i kroppen och vad vi kan äta och göra för att bli av med den kommer det att ge resultat. Till kursen hör en sluten FB grupp där vi finns för feedback. Vi ser verkligen fram emot den här resan med er. Kursen är utformad så att även om du inte läst vår bok kan gå den och ta del av innehållet.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fruit-2367029_640.jpg

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla våra kurser

Varma kramar från Hermansdal

Tina  

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.