den 3 maj, 2020
Våren ger oss ny kraft och energi

Hej fina du,

Vårvärmen är på gång och det känns som om både människor, djur och natur vaknar. Älskar fåglarnas kvitter och alla tecken på den fantastiska tid vi nu har framför oss. Jag trivs med alla årstider men vår och sommar är något speciellt.

Som jag längtar efter att få klippa gräset och plantera. Hermansdal är en fantastisk plats att vara på med all grönska och skogen som ramar in vår lilla oas. Hästar som frustar i hagarna, fåren som skuttar runt fyllda av livsglädje, kaninerna som flyttar ut till sitt sommarresidens och våra kycklingar som växer för varje dag. Ytterdörren kan stå öppen och hundarna gå ut och in som de vill. Jag kan snart göra rabarberpaj, äta jordgubbar när jag går förbi landet och ta in sallad och tomater. Allt det här ser jag verkligen fram emot.

Vi behöver något att se fram emot

Den här vårenergin och känslan behövs nu. Vi måste ha något att se fram emot för att hålla näsan ovanför vattenytan. När vi hela tiden matas med det negativa som sker runt oss kommer energinivåerna att sjunka och tillslut stagnera. När inte energin flödar påverkas tillslut hela vår organism inifrån och ut. Vi blir deprimerade, får värk, matsmältningen fungerar inte som den ska osv

Vårenergin och träelementets driv känns, man får lusten tillbaka efter vinterns dvala. Vi har många projekt den här våren och sommaren på Hermansdal och jag ser fram emot allihop. Det känns som om bitarna börjar trilla på plats. Jag har även “beställt tid” till att skriva färdigt “Känsloboken” under den här sommaren. Tack vare att Corona pausat livet så kommer jag få mer egentid till att skriva.

Sommarens enda kurs på Hermansdal

Om en vecka den 10 Maj har vi vår populära saltmoxakurs här på Hermansdal. Längtar verkligen efter att få ha kurs igen om än i “miniformat”. Det är så roligt att kunna dela med sig och sprida bra ringar på vattnet. Det blir förmodligen den enda kursen på Hermansdal i sommar tack vare Corona. Det finns nu en plats kvar om det är någon som går och funderar 🙂 Vi kommer självklart se till att uppfylla alla säkerhetsföreskrifter.

Du kan läsa mer om kursen och vad andra tycker om Saltmoxa här

Våren och träelementets energi

Vårens och trä-elementets energi är en expanderande rörelse med stor kraft. Personer som är födda på våren har ofta en stark relation till trä-elementet som kan visa sig som både egenskaper, styrkor och svagheter.

Man säger att vind hör till träelementet och är man en person som avskyr/ogillar blåst kan man tänka sig att det finns en obalans i trä-elementet. Har man en obalans i trä-elementet kan kraftig vind till och med göra att man blir riktigt arg/förbannad på egentligen ingenting förutom vinden. Är man en trä-personlighet utan någon större obalans i sitt trä-element, kan det vara så att du älskar när kraften i vinden tar tag i både dig och naturen. Du älskar den stora kraft som bor i vinden och kan nästan känna hur den fortplantar sig i hela dig.

Vad betyder det att man har en träkonstitution?

Trä-elementet står även för vårt kreativa driv och vår förmåga att uttrycka oss själva samt vår motivation och vilja till att ”bli” något. Trä-elementet ger oss viljan att växa och är själva grunden till det mesta av vårt driv och våra önskningar. En trä-person har lätt för att anpassa sig till omgivningen och är lite som en vind som sveper fram, lätt och flexibel. För trä-personer är det extremt viktigt att det finns ett fritt flöde av energi så att sinnet kan vara avslappnat och känna sig tillfreds. För när leverns energi kan röra sig fritt är det lätt att anpassa sig och vara flexibel i en situation som snabbt förändras.

När och varför blir det obalanser?

Om en trä-person sitter fast på något sätt, skapas en stor frustration som i sin tur skapar inre spänning och irritation/ilska och till och med ångest. Dessa känslor är ett tydligt tecken på att qi håller på att stagnera och en stagnerad energi är en stor grogrund för sjukdom och ohälsa. Rörelse är något som hjälper en träpersonlighet.

Varje element i den kinesiska medicinen har sin personlighetstyp och sin energi. Vi kan vara en blandning av flera olika element eller väldigt mycket av bara ett enda. Detta är viktigt att förstå för att sedan kunna balansera kropp, själ och sinne. Balansen är A och O, vilket de flesta av oss vet men inte alltid så lätt att uppnå.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This