Var sak har sin tid….
Av Tina på Hermansdals Gård
den 5 maj, 2019

Hej fina du,

Vilka dagar vi har haft och helt plötsligt blev det snö, iskallt och långkalsongerna åkte fram igen. Nu strålar solen åter och snön är borta. I dag ska jag klippa gräset med långkalsonger på för första gången 😉

Det är lite glest med blogginläggen nu av den enkla anledningen att jag jobbar som en galning med Femelementskursen/Mat som medicin. Tiden räcker inte till helt enkelt. När kursen är klar och alla deltagare har kommit igång i FB gruppen och jag haft saltmoxakursen 19/5 här på Hermansdal kan jag ägna mer tid åt att skriva blogginlägg och bok igen. Jag ska även ta lite ledigt efter den här omtumlande vår/vintern som verkligen blev en ny start precis som våren ska vara enligt den kinesiska medicinen.

Nystart med gammal kunskap

Ju fler konsultationer jag har och ju fler människor jag träffar och pratar med desto viktigare blir den kinesiska medicinen för mig. Verktygen till hälsa finns tillgängliga och vi behöver dem så väl i vårt samhälle, idag mer än någonsin. Vår livsstil och maten vi äter gör oss sjuka. Själv har jag bestämt mig för att börja en resa jag längtat efter länge men inte hittat en bra ”kunskapskälla” till. Är det här ”rätt väg” för mig kommer jag att gå vidare och även utbilda mig till instruktör. Först experimenterar jag med mig själv 🙂

I bland måste man bara säga JA för att det är rätt

Mitt i kursbyggande och ett intensivt arbete för att få allt på plats efter att ha blivit själv med ”Hermansdals konceptet” fick jag frågan om jag kunde ta hand om två lamm som blivit föräldralösa bara några dagar gamla. Med noll erfarenhet av lamm och får och ingen tid alls över sa jag naturligtvis JA. Vem kan säga nej? inte jag i iallafall. Kan jag ”rädda” någon och hjälpa till så gör jag det. Hade ingen aning om hur fantastiskt det var att bli reservmamma.

Disa och Dimma som vi har döpt dem till bor nu på Hermansdal och nappas med nappflaska flera gånger om dagen och vi älskar dem. De växer så det knakar och är runda som bollar. Varje gång de äter får de kroppsvarm lammnäring för jag vet hur viktigt det är med det naturliga och jag är övertygad om att deras känsliga jordelement uppskattar det. Alla barn har en känslig mjälte som inte är fullt utvecklad förrän i sexårsåldern och det gäller djur också även om deras blir det lite tidigare.

Vill du läsa mer om den kinesiska medicinen hittar du Nyckeln till Hälsa här

Skapa de bästa förutsättningarna

Det är det allt handlar om. Vi ska skapa de bästa förutsättningarna och förebygga så att vi helst inte blir sjuka eller förbrukar oss i förtid. Har vi redan kört i diket så finns det verktyg för att ta sig upp och skapa hälsa även om det tar lite tid ibland. Jag är stolt över min kropp som står upp efter sista tidens press och arbetsbörda. Jag är tacksam över att jag har min verktygslåda för att hjälpa mig själv och mina vänner som är mer tekniskt begåvade än vad jag är 🙂 Mina verktyg och att jag hjälper mig själv blir superviktigt när det är lite för mycket som pågår samtidigt.



Snart är den här och det ska bli jättekul

Jag fortsätter att jobba på med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin. Snart är den här så håll ut. Det har tagit mycket längre tid än jag hoppats men ibland kommer livet emellan och det dyker upp saker som man inte kan påverka. Jag är uppriktigt ledsen över att ni hamnat i kläm och får vänta. Men den kommer att bli superbra !!!

Förhandsboka du också snart sätter vi igång

Vill du också förhandsboka din plats så går det ännu så länge bra men snart stänger jag dörren för den här kursomgången. Tack vare att jag blir själv med att ta hand om er i FB gruppen som hör till kursen behöver jag hålla deltagarantalet på en bra nivå. Den här kursen blir en ”förlängning” av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken och hur vi använder Mat som medicin.

Du får en massa recept på både frukost lunch och middag samt förslag på mellanmål. Även lite örter som du kan använda till husbehov. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med Nyckeln till Hälsa och saltmoxan hjälper dig och dina nära att hålla vitaliteten genom livet. Jag ser verkligen fram emot att göra den här resan tillsammans med er.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fruit-2367029_640.jpg

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla våra kurser

Vårkramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!