den 3 jun, 2018
Vår kropp och själ fungerar på samma sätt som naturen och årstiderna

Hej fina du 🙂

Solen fortsätter stråla från en klarblå himmel och här på Hermansdal har vi inte haft något regn på över en månad, det är otroligt torrt i marken men enligt väderprognosen finns det inget regn i sikte. Det blommar för fullt och rosknopparna står redo att brista ut i blom, det är verkligen fantastisk tid nu och vi njuter av varje sekund. Det känns som vi är mitt i högsommaren fast vi bara är i början på juni 🙂

I den kinesiska medicinen tillhör de olika elementen varsin årstid och till sommaren hör eldelementet. Om man förstår hur allt som finns i naturen även finns i oss och att vi precis som naturen kan få obalanser som för mycket fukt, för mycket kyla, för mycket hetta och som just nu – för mycket torka så blir allt väldigt logiskt. Förstår man sambandet blir det också lättare att veta hur man kan hjälpa kroppen att balansera.

Eldelementet som är som mest aktivt nu under sommaren har vid en obalans lätt för att skapa för mycket hetta och torka i kroppen. Alla element har som uppgift att “kontrollera” ett annat för att se till att det inte blir för starkt. När det gäller eldelementet så “kontrolleras” det av vattenelementet. De är varandras motpoler och balansen dem emellan är väldigt viktig för en god hälsa. Vattnet ska kontrollera så att elden inte blir för stark, men vattnet får inte heller bli för starkt så det släcker elden helt.

I den kinesiska medicinen säger man att allt som finns i naturen också finns i oss. Vår underbara sommarvärme visar just nu på ett tydligt exempel när det för stunden råder en viss obalans mellan elementen i naturen. Den stora avsaknaden på regn gör att vi får för mycket värme som skapar torka, man kan säga att just nu klarar inte vattenelementet av att kontrollera eldelementet som blir för starkt. Naturen är oftast bra på att reglera dessa obalanser och förmodligen kommer vi så småningom att få regn som återställer balansen. Men om inte balansen återställs kommer det skapa fler symtom och sjukdom i naturen. På samma sätt fungerar det i våra kroppar, vi kan uppleva symtom på hetta och torka men känner vi igen symtomen och vet hur vi kan återställa balansen kommer vi inte att få värre symtom eller drabbas av sjukdomar. Det är när en obalans pågår under en längre tid som problem uppstår.

Symptom på för mycket hetta/torka

 • Huvudvärk
 • Yrsel
 • Hjärtklappning
 • Sömnbesvär
 • Oro
 • Panikångest
 • Maniskt beteende
 • Eksem som är är torrt och rött eller blossar upp av värme
 • Torr hud
 • Magsår/magkatarr
 • Rödsprängda ögon
 • Röd tunga eller röd tungspets
 • Stort begär efter kalla drycker

Tips på mat som hjälper till att ta bort för mycket hetta

 • Vattenmelon
 • Alfalfagroddar
 • Päron
 • Citron
 • Pepparmynta
 • Äpple
 • Fläderblomma
 • Mungböna

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This