den 26 jul, 2021
Vågar du vara du?

Hej fina du,

En vecka till av sommaren har passerat och jag tycker tiden går rasande fort. Tycker knappt jag hinner med att rensa ogräs förrän nytt har växt upp. Nu när vi har fått lite regn så växer både gräs och ogräs med en rasande fart. I veckan har vi haft några dagar med lite svalare väder. Jag måste säga att det faktiskt var skönt med en liten paus från värmen innan den kom tillbaka. Kul att du uppskattade nyhetsbrevet som jag utan hjälp lyckades få ut. Jag lovar att de kommer att komma tätare än två ggr om året 😉

Hästarna får fortfarande komma in en stund på eftermiddagen för att vila. Insekterna är för jäkliga i år. Så här mycket bromsar och blinningar har vi aldrig haft, det verkar vara så i hela landet. Synd att de inte hjälper till att pollinerar växter. Men man får väl se det som att alla insektsätande fåglar har gott om mat 😉

Vinbär, jordgubbar och smultron är plockade. Min tomatdjungel växer och frodas. Det är en härlig känsla att hämta in egna ägg, bär och grönsaker direkt från trädgården. Jag önskar att jag hade mer tid och kunde odla mer. Jag får skriva upp det på min önskelista.

Känslor påverkar vår energi

Joey och jag kämpar på i värmen och han är så duktig. Det ger mig massor med energi att jobba ihop med honom. Han är talangfull, stark, intelligent och har ett stort hjärta även om han ibland är lite envis och tjurskallig precis som en träpersonlighet ska vara. Och vem är inte det 😉 Djuren har alltid varit min närmaste familj. Med en annorlunda barndom blev de mina förtrogna och jag har ett speciellt band med dem. Fördelen med att vara en energi känslig person med lite andra talanger är att det är lätt att kommunicera med djur. Jag vet vad de känner och hur de mår på gott och ont. När de inte mår bra går jag sönder.

Hur de mår påverkar mitt innersta och det finns inget som gör mig så arg och ledsen som när djur eller barn far illa. Människor som skadar försvarslösa individer är ett rött skynke för mig och jag skulle inte vilja vara i deras kläder om jag är i närheten. Då vaknar lejoninnan, tigern, och träpersonligheten på en gång. Jag har till och med lyckats orsaka så att säkringarna går i huset och få lampor att blinka det finns det närstående vittnen på 😉 Hahahaha För att inte tala om kassaapparater som inte fungerar om jag står nära eller att jag inte kan använda PC utan måste ha MAC.

Låt känslorna transformeras

Det är viktigt att vi har ett fritt flöde för våra känslor och vågar uttrycka dem. Så länge de inte blir för mycket eller för länge så är det sunt. Det hjälper qi att cirkulera i kroppen och får oss att må bra. Är vi rädda för eller inte vill känna vissa känslor så säger det något om vilket element som behöver hjälp. Självklart är det roligare att känna glädje än sorg men sorgen behövs också. Hade vi inte den skulle vi inte vara rädda för att förlora någon eller något.

Fritt flöde på känslor betyder att vi vågar låta dem komma och vi kan uttrycka dem. Har vi tillräckligt med qi kommer de att transformeras och växla så att vi inte fastnar i ett känslotillstånd. Vi mår bra av att våga uttrycka det vi känner utan att vi ska passera ett filter för vad som är ok. Är vi balanserade så går det inte överstyr utan vi kan och vågar uttrycka vem vi är utan att trampa på andra. Det finns en frihetskänsla i att våga vara sig själv utan filter.

Här kan du läsa mer om känslor och vad de betyder

Kroppen vet vad vi behöver

Jag har snöat in på mandel och köper storpack med ekologiska. Det är så himla gott och jag förundras över hur klok kroppen är. Den vet vad den behöver för att hålla balansen.

Mandeln är egentligen inte en nöt, utan en näringsrik stenfrukt. Mandlar innehåller antioxidanter, vitaminer (främst E-vitamin), mineraler, protein och enkelomättade fettsyror. Mandlar är rika på järn, kalcium. De har också ett högt innehåll av enkelomättat fett och en bra proteinkälla.

Kinesiskt sett stärker mandel qi och Jing. Den stödjer lunga, tjocktarm och mjälten. Löser upp slem och främjar cirkulationen av Qi. För mig är de här egenskaperna helt perfekta.

Jag äter mandlar som de är, eller strör över sallad, mixar ner i röror och dippar, blandar som ingrediens i müsli och granola eller använder till bakning. Jag älskar den milda och nötiga smaken. Har du inte provat att tamari rosta mandel i ugnen gör det. De är galet goda både varma och kalla. Jag använder Renée Voltaire s ekologiska soja. Ca 5 dl mandel och en 1/2 dl soja

  1. Lägg mandlar i en form och häll på tamarisoja.
  2. Rosta i ugnen, 150 grader, i 10 minuter.
  3. Ta ut formen och blanda runt mandlarna.
  4. Sänk ugnen till 125 grader och rosta klart i ca 15 minuter.

Har du missat och vill vara med?

Under våren har jag varit med i ett Online Event som handlar om att boosta sin energi. Har du missat det är det inte försent. Varje måndag 20.00 kommer vi fortsätta att dela med oss via etern. Har du en VIP biljett så har du fri tillgång till alla föreläsningar, meditationer med mera under ett helt år och dessutom så får du vara med på livesändningar där du kan ställa dina personliga frågor till föreläsarna.

Ett GRATIS online-event, hur du får ny energi till din kropp, själ  och sinne. En omstart och boost för dig! Vi möts online varje måndag kl 20.00.Ny boost varje vecka fram till jul! 

HÄR KOMMER LÄNKEN OM DU VILL VARA MED

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This