den 8 apr, 2018
Vad säger utsidan om insidan

Hej fina du 🙂 Vilken helg man kan inte annat än att bli kär i solen, allt fågelkvitter och att äntligen kunna vara ute utan långkalsonger det känns fantastiskt. Vi förmodar att alla som läste gårdagens inlägg har full koll på sina tungor nu 😉 Vi tänkte att vi fortsätter lite på samma tema i dag. Vad säger utsidan om insidan? Det är ett verktyg som vi använder hela tiden för att diagnostisera olika problem och veta vad vi behöver hjälpa kroppen med. Har man en gång lärt sig vad alla signaler betyder så läser man av vart obalanserna finns.

Kosmetisk akupunktur använder sig av precis det. Ett slags ansiktsläsning, vi vet vilka element och organ som har speciella områden i ansiktet. För att bli av med rynkor eller påsar under ögonen till exempel, arbetar man både med att öka cirkulationen och balansera eller stärka det inre och vips kommer de oönskade tecken vi har i ansiktet att försvinna.

Stärker vi yang kommer saker att lyfta så även ansiktet som har en förmåga att söka sig nedåt allteftersom åren går 😉 Det finns några ålderstecken som många känner igen. En del har alla och en del slipper undan helt. Tunnare hår, hud som börjar hänga, viktuppgång, värk i ländrygg knän och höfter och så vidare, det är några tecken som kommer med åren

Alla symtom beror på att vår vitalitet sjunker och vi förlorar yang. Obalanserna i kroppen blir fler och fler och det syns på utsidan. Jag tycker själv att det är så underbart att se att när jag saltmoxat intensivt ett tag så får jag en automatisk “ansiktslyftning”. Det syns i mitt ansikte när vitaliteten stiger. Det ligger väl något i att man säger att någon ser hängig eller sjuk ut det syns helt enkelt.

Skillnaden är att i den kinesiska medicinen så använder vi helst de små tecken som finns och vi vill balanserar innan riktigt sjukdom uppstår. Det är en stor skillnad på att hjälpa kroppen hålla sig frisk och ta hand om symtom som funnits länge och blivit fler och fler. När vi har fått större problem så tar det längre tid att komma tillrätta med dem. Ser vi de mindre sakerna så är det lättare att ordna upp i oredan.

Säg att vi har problem med jordelementet och fukt av olika anledningar. Det kommer att synas på kroppen, tungan,  i ansiktet och det kommer att märkas på en mängd andra symtom som kroppen visar oss.  Hjälper vi kroppen genom att vi äter på rätt sätt och tar hand om och ger den det den behöver så kommer den att kunna reda ut sina problem. Fortsätter vi med det som gjort oss sjuka kommer våra problem tillslut bli större och de blir svårare att rätta till.

Tänk om vi var lika noga med oss själva och de tecken som kroppen ger oss som vi är nu när vi springer runt och letar vårtecken. Vi har längtat så mycket efter våren att vi letar tecken för fulla muggar. Vi blir överlyckliga när vi hittar en snödroppe eller en krokus. Letade vi hälsa med samma målmedvetenhet och visste vad vi skulle leta efter skulle vi må så mycket bättre. Vi skulle kunna hjälpa kroppen med alla små justeringar för att slippa stora problem.

Varma  Vårkramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp? Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

 Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This