den 21 jul, 2019
Vad behöver du för skötselråd för att må bra?

Hej fina du,

Det kommer att vara många som har symtom och problem orsakade av kyla den här hösten och vintern. Jag vet att vi har haft varma dagar och i går hade vi en här på Hermansdal 😉 I dag är det 15 grader igen. Jag har haft toppluva och långkalsonger många gånger den här sommaren. Det har behövts!!! Känner mig lite udda när jag går med jacka och tjocka sockor och andra går runt i shorts och sandaler. Vi lever i olika verkligheter och har helt olika kunskapsbanker. Så är det ofta i en mängd olika sammanhang. Uttryck som var och en blir vis av sin tro stämmer verkligen bra. Jag är otroligt tacksam över att jag öppnade upp för den kinesiska medicinens fantastiska kunskapsbank och helhetsgrepp av hälsa och välmående. Det har bokstavligen räddat livet på mig trots att jag var sent ute och hade stora problem.

Rätt men ändå fel

Jag får verkligen behärska mig för att inte fråga främmande människor när jag är i affären eller tankar bilen om de inte tycker att det är kallt ute. De står där i sina kortbyxor med tuppskinn och huttrar när de tankar. De tittar konstigt på mig och tror säkert att jag är traktens original med min tjocka jacka och tjocka sockor. Vem vet det kanske jag är också i all fall i vissa ögon 😉 Hahahha Vi står vid samma pump och tankar och det ser ut som om den ena har sommar och den andra höst eller tidig vår. Vi har båda rätt årstiden är sommar men temperaturen är det inte. Nu är det inte så att jag har haft toppluva hela sommaren jag tar av den de dagar det är varmt och jag har också varit tunnklädd när det har varit VARMT.

Förra sommaren bestod nästan varje blogginlägg om hur vi skulle hantera hetta och torka för att hjälpa oss. Även om vi har haft och fortfarande har varma dagar även den här sommaren, har de varit relativt få och nätter och mornar har dessutom varit riktigt kalla iallafall på Hermansdal. Förstår när jag läser inlägg på FB att det varierar väldigt i vårt avlånga land.

Kyla botas med värme

Kyla som tar sig in i kroppen och som vi inte blir av med ställer till stora problem för oss. Jag har kämpat medvetet med den länge och omedvetet hela mitt liv. Som barn var jag öron näsa hals barn och penicillin var en del av min kostcirkel. När jag tittar i backspegeln så förstår jag vart all min ledvärk kom ifrån. Spännande är att när jag var liten så fick jag på sjukhus varma lerinpackningar för värken och de hjälpte. Det fanns en hel avdelning där patienter låg på rad och fick de varma lerinpackningarna. Vart tog den behandlingsmetoden vägen? Det kan inte bara ha varit mig som värmen hjälpte? Förmodligen så hittade man en värktablett som fungerade och då kunde de värmande lerbehandlingarna ersättas med dem i stället och det blev billigare. Man var något på spåret där och då med värmen som lindring. Man valde tyvärr att lämna det spåret. All utveckling är inte till det bättre och ofta passar 5000 år gammal kunskap vårt biologiska system som handen handsken.

När jag jobbar med deltagarna i webbkursen De femelementen/Mat som medicin så är det så gott som alltid en långvarig kyla och olika brister som orsakar problemen. Inte så konstigt kanske med tanke på vårt kalla klimat. Det bästa är att det går att göra något åt det. När vi vet vad vi kan göra för att hjälpa oss själva kommer symtomen att försvinna. Det känns lika magiskt varje gång det sker. Vi är som en trädgård som får rätt skötsel då blomstrar vi.

Vad behöver du för skötselråd?

Balans mellan kyla och värme är ett måste för att vår kropp ska fungera som den ska. Vi är precis som en blomma som för att vara frisk, växa och må bra behöver det den behöver. Varje människa borde ha sina egna skötselråd att följa genom livet och det får vi av den kinesiska medicinen. Vem tvättar en ylletröja i 60 grader och förväntar sig att den ska komma ut ur maskinen och se ut som innan och gå att använda. Inte jag, även om det hänt att jag provat av misstag 😉 Det fungerar likadant för dig du behöver vissa saker och omständigheter för att må bra. Kunskap är som frön i vinden vi behöver bara fånga dem och plantera dem.

Här kan du läsa mer om vad kyla skapar för problem i kroppen

Saltmoxakurs på Hermansdal 11 Augusti 2019

Varmt Välkommen du också det finns en plats kvar 🙂

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal.

Att få göra det man älskar ger en massa energi

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Djuren har alltid varit min familj och den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på dem som på oss. Jag kommer under hösten ha mina första kurser som sätter just dem i fokus. Det får hela mig att jubla. Jag lovade en gång en älskad vän och själsfrände att jag skulle dela med mig av det jag kan och hjälpa djuren. Nu är det äntligen dags. En dag blir hästrelaterad och den andra går i hundens tecken. Jag längtar!!!

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna? 6/10 HÄST och 27/10 HUND

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This