Vad är egentligen utbrändhet och varför är det så många som blir sjuka?

Vi tänker inte på en influensa nu, även om vi vet att vi kan påverka vår mottaglighet för den med. Som vi ser det så har vi långt innan vi hamnar i väggen fått signaler från både kropp och själ på att vi är fel ute. Både  själ och kropp har ropat till oss och talat om att något i livet är fel, men vi har av olika anledningar inte lyssnat utan kört på .

 När själen får ro så följer kroppen efter…

Ibland med hjälp av saker som på ett konstgjort sätt gör oss pigga för stunden. Ångest oro och onormal trötthet är alla signaler på att vi är fel ute. Det är signaler som talar om att vi behöver titta på våra liv och bena ut vad det är som skapar dessa känslor.

Kroppen är så finurlig att om vi inte lyssnar så stänger den till slut ner eller tvingar oss att dra i handbromsen, vi blir sjuka.

I livet har vi saker som vi vet att vi inte mår bra av men vi accepterar att de är där för att vi av olika anledningar tror att det är det bästa vi kan få eller att vi på något sätt får en falsk känsla av till exempel trygghet. Vi lämnar inte en dålig relation  för att vi är rädda för att bli ensamma eller för att vi har det materiellt bra eller av någon annan anledning. Vi behöver kanske stanna upp och titta på vad kan JAG göra för att relationen skall bli bättre, kan jag inte göra något så kanske jag får lov att lämna den för att jag skall må bra själv.

Kropp och själ signalerar att något är fel men vi lyssnar inte utan fortsätter att traska på…

En del går så långt att man försöker medicinera bort och  döva känslorna som kommer så att man kan fortsätta. Att det är på det här sättet tror jag beror på att vi har tappat bort själen i den västerländska medicinen. Våra kroppar är maskiner och saker som känslor och själ har ingen plats.

Idag börjar man kanske vakna lite för att det finns ett känsloliv som påverkar vårt mående men man delar hellre ut mediciner för att döva smärta och ångest än att ta reda på varför det uppstår.

Ständig oro inom den kinesiska medicinen skapar garanterat en stagnation av qi som i sin tur skapar smärta.

Det är inte svårt att då förstå att till exempel fibromyalgipatienter, med oro över sjukskrivningar, ekonomi och att man dessutom har något som läkarna påstår inte finns, fast man känner det, skapar mer oro, och det blir man inte friskare av.

Varför vill man inte se människan som helhet och inse att vi har en själ och att våra känslor är själens signalsystem. Vi är inte maskiner som är skapta på samma sätt, en del mår bra av LCHF andra av Vegetariskt vi är olika både till kropp och själ. Även om vi är olika och har olika behov så är vi lika mycket värda. En del vill bo mitt i skogen och andra i stan och inget är rätt eller fel.

1926664_10152515691223089_133565053841046626_n

Det viktigaste är att vi hittar vad vi själva brinner för och vad som gör just dig lycklig och får ditt hjärta att klappa…

Vad får dig att vilja studsa upp ur sängen på morgonen och ta tag i dagen? För din egen skull våga känna och behöver du hjälp så be om det.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig mer om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL