Hej alla fantastiska bloggläsare, tusen tack för all härlig respons på vårt förra inlägg om moxa! Det värmde, precis som moxa 😉

Annelie är fortfarande kvar i Leksand för utbildning inom den Klassiska Kinesiska Medicinen. Vi har nu slutfört moxadelen och skalpakupunkturen och är i full gång med intensiva och lärorika dagar med örtmedicin.

Det är så spännande och inspirerande, det känns som att vi har hamnat helt rätt i den klassiska kinesiska medicinen som är ursprunget till den traditionella kinesiska medicinen och vi har fått en hel skattkista med kunskap i vår lärare Suzanne Robidoux.

Kinesisk medicin är så mycket mer än det de flesta har kännedom om. Det finns en spirituell/andlig sida som går de flesta förbi, då man är van att tänka att akupunktur är kinesisk medicin, inget kunde vara mer fel. Själen anden känslor och energi är en helt naturlig och självklar del.

I tisdags hade vi en ledig dag mellan de olika utbildningsdelarna, och vi bestämde oss för att göra en utflykt till något som kallas för Käringaberget. År 1671 halshöggs och brändes åtta häxor på Käringaberget, anledning till vår utflykt var att göra en ceremoni för att hjälpa dessa själar vidare och för att tacka för att de dog för sin kunskap och sina läkande förmågor, en kunskap som vi nu för vidare, bland annat med hjälp av örtmedicinen.

När man dör så ska själen lämna kroppen genom Bai Hui (en punkt på toppen på huvudet), men när man dör en traumatisk död som dessa kvinnor gjorde, så går själen ut antingen via hjärtat eller genom magen (magen=räddslan/skräcken). Traumat gör att de inte heller ser ljuset som de ska gå mot och deras själar blir bundna till platsen, oförmögna att komma därifrån. Med den här ceremonin så hjälper vi dem att komma vidare, att hitta ljuset och även läka såren från det trauma som avslutade deras liv, på det sättet så skapas förutsättningar för att få ett bra nästa liv.

Vid ceremonin använde vi olika örter, moxa, ris, rökelse, korn och tobak som vi brände samtidigt som vi läste olika mantran. Det var en häftigt upplevelse att känna deras närvaro under ceremonin och när vi var nästan klara så kom två fiskmåsar och cirklade runt oss i samma cirkel som vi gick i under några minuter och efter det så kändes energin på platsen både lättare och lugnare.

I Kina gör man denna ceremoni en gång om året för att hjälpa de själar som fått lämna sin kropp under året och för att rena energin på platsen. 

Under sommaren kommer vi att presentera vårt utbildningsmaterial om den kinesiska medicinen. Den har växt från webbkurs till ett större format. Vi vill nå ut till gemene man och förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Dela till dina vänner: