den 16 feb, 2019
Tips som hjälper och stärker dig

Hej fina du

Vilka fantastiska dagar vi har på Hermansdal. Vårkänslorna växer sig starkare för varje dag. Även om vi med all säkerhet kommer få mer snö innan vi är i mål så är vi på G. Det börjar dra i hop sig för att ta hand om björsksaven. Den har man använt sedan gammalt för att stärka människor och djur efter en lång och hård vinter.

Idag skall ni få ett riktigt guldkorn från kinesmedicinen.

Vi skulle vilja att alla kände att de hade kontroll över hur de mådde och förstod sig själva, sin kropp och själ. Vad som händer när obalanser uppstår och varför de kommer. Det är guld värt att ha kunskap och verktyg så att man kan läka sig själv. Vi vill alla ha vår kropp och själ i en sådan balans att vi kan stå emot sjukdom och att vi helt enkelt mår bra på alla plan inifrån och ut. Det blir tydligt hur viktigt välbefinnandet är när vi förlorar det.

Kinesiskt sett så är alla våra känslor kopplade till ett inre organ och är den allvarligaste sjukdomsalstraren. Känslorna går direkt in på den djupaste nivån i kroppen, organnivån.

Andra sjukdomsorsaker som virus, kommer utifrån och måste “ta sig in” genom flera nivåer av skyddslager i kroppen, det som vi västerländskt kallar för immunförsvar.

Känslor blir skadliga och gör oss sjuka när de stannar för länge eller blir för mycket. Att bli förbannad, ledsen eller glad är normalt men att konstant vara arg, stressad eller irriterad  gör att till exempel levern hamnar i obalans och kan orsaka både huvudvärk, högt blodtryck och attackera magen. På samma sätt gör en lever i obalans att det blir svårare att släppa ilskan och stressen, det blir en ond cirkel.

Kunskap och verktyg om hur du kan kartlägga och balansera din kropp och dess obalanser hittar du i vår bok –NYCKELN TILL HÄLSA

Rädsla

Rädsla och oro/obehag är något som finns i så gott som allas liv till och från. Det är inte några känslor som man längtar efter direkt. Men även de känslorna behöver vi ha, annars skulle vi inte överleva som art.

Rädsla hör till Njurarna, dessa magiska organ som är de stora hjälparna till precis alla andra organ i kroppen. Belastar du något annat organ för mycket, kan man säga att njurarna skickar dit extra kraft. De hjälper till tills de blir utmattade själva och när njuren inte längre har något kvar så ja då är vi också slut.

Njurarna är våra osynliga vardagshjältar, som skulle ha hederspris för sina insatser i kroppen. Nu är det inte så att man behöver en njurtransplantation för att man har svaga njurar 😉 Det vi pratar om är sett ur ett kinesiskt perspektiv. I den kinesiska medicinen stärker och balanserar vi kroppen, så att alla kroppsdelar är i harmoni. När den balansen finns mår vi bra på ett naturligt sätt.

En duktig kinesisk läkare har inga sjuka patienter, man justerar obalanser innan ohälsa uppstår. Man lär människor att leva sina liv på ett sätt som stärker dem istället för att stjälpa dem.

Jag (Tina) träffar naturligt många ryttare i mitt yrke, eftersom jag har många hästar som patienter. Något som jag ser tydligt är att kavata kompetenta ryttare  med åren blir “fegare”. Trots att det egentligen inte finns några faror, målar man upp dessa för sitt inre öga, speciellt då i samband med ridningen.

Man får ett katastrof tänk som egentligen inte har någon grund. Det magiska är att när jag går in och stärker njurarna med behandling och örter så minskar obehags känslorna dramatiskt.

Det är samma sak med djur, rädda, oroliga och vimsiga hundar och hästar blir lugna i “själen” när man stärker njurarna.

Så att stärka njurarna det är bland det viktigaste man kan göra för att hjälpa sig själv!

Våra viktiga känslor

Alla organ har sin egen känsla men att ha svaga njurar skapar ett obehag i kroppen som är starkt. Rädsla och ångest är inte något som man vill bära runt på. Det är lättare med hjärtats känsla som är glädje det tycker vi inte är obehagligt. Även om hjärtats känsla kan bli obehaglig den också då den kan skapa mani i ett obalanserat tillstånd.

Kanske är just njurarnas känsla obehaglig för oss, för att det är viktigt att vi stannar upp och lyssnar när kroppens reservaggregat talar till oss, vilket vi annars inte hade gjort. Vill vi ha ett långt friskt liv så är det just njurarna och vattenelementet som vi skall ta hand om. Är du en högkänslig person har du stor hjälp av att stärka vattenelementet och njurarna.

Vad kan du göra själv för att stärka njurarna och vattenelementet?

-Saltmoxa är det bästa hemverktyget som finns !!!

 -Vila liggandes

-Äta “Svart mat” (quinoa, bönor, svart ris, svarta sesamfrön)

-Salt (men ej överkonsumtion och ej raffinerat)

-Växter som stärker Njuren är bland annat Björken (till exempel björksav), Nypon, Nässla, Goijibär med mera.

Tips! “Poppa” svarta sesamfrön i stekpannan så att de öppnar sig lite och ät en matsked om dagen, dessa små fantastiska frön är magiska så gör det till en vana varje dag.

Rescue Remedy (Räddningsdroppar) med extra Rock Rose löser upp känslor av rädsla, ångest och oro och är perfekt att ha hemma.

Man kan droppa räddningsdroppar i ett glas med vatten och sippa på under dagen. Räddningsdroppar är något som fungerar utmärkt på både hästar och hundar som är rädda eller oroliga.

Vill du lära dig mer om hur du kan hjälpa dina djur läs mer här om vår hälsokurs för djur. FRISKVÅRDSKURS OCH MOXA FÖR HÄST & HUND

Symtom på försvagade funktion av njurar ur ett kinesmedicinskt perspektiv är till exempel:

 • Ont i ländrygg, knän, höfter, fötter och leder
 • Minskad sexlust
 • Inkontinensbesvär
 • Urinvägsinfektioner
 • Mensvärk
 • Trötthet
 • Astma
 • Hjärtklappning
 • Svårt att bli gravid
 • Foglossning
 • Tappar hår
 • Tandproblem
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

3 Kommentarer

 1. Tack för alla fina tips! Var kan jag köpa snacksen?

  Svara
  • Roligt att du tycker om det vi delar med oss av 🙂 Det lättaste är nog att googla själva köper vi på nätet 😉
   Allt Gott
   Tina

   Svara
 2. Hej Tina!

  Visst är det väl så att fotbad med ingefära är bra om man inte har möjlighet att saltmoxa?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This