Ta kontroll över känslorna och få en bättre hälsa…


Energi & Arbete, Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Naturens energi..., Okategoriserade / lördag, april 18th, 2015

Hej fina bloggläsare, idag skall ni få ett riktigt guldkorn från kinesmedicinen…

Vi skulle vilja att alla kände att de hade kontroll och förstod sig själva, sin kropp och själ. Vad som händer när obalanser uppstår och varför de kommer.  Det är guld värt att ha kunskap och verktyg så att man kan läka sig själv, att kunna ha sin kropp och själ i en sådan balans att vi kan stå emot sjukdom och att vi helt enkelt mår bra på alla plan inifrån och ut.

Kinesiskt sett så är alla våra känslor kopplade till ett inre organ och är den allvarligaste sjukdomsalstraren. Känslorna går direkt in på den djupaste nivån i kroppen, organnivån.5-elements-2

Andra sjukdomsorsaker som virus, kommer utifrån och måste ”ta sig in” genom flera nivåer av skyddslager i kroppen, det som vi västerländskt kallar för immunförsvar.

Känslor blir skadliga och gör oss sjuka när de stannar för länge eller blir för mycket. Att bli förbannad, ledsen eller glad är normalt men att konstant vara arg, stressad eller irriterad  gör att till exempel levern hamnar i obalans och kan orsaka både huvudvärk, högt blodtryck och attackera magen. På samma sätt gör en lever i obalans att det blir svårare att släppa ilskan och stressen, det blir en ond cirkel.

Rädsla och oro/obehag är något som finns i så gott som allas liv till och från, det är inte några känslor som man längtar efter direkt. Men även de känslorna behöver vi ha, annars skulle vi inte överleva som art.

Rädsla hör till Njurarna, dessa magiska organ som är de stora hjälparna till alla andra organ i kroppen. Belastar du något annat organ för mycket, kan man säga att njurarna skickar dit extra kraft, de hjälper till tills de blir utmattade själva och när njuren inte längre har något kvar så ja då är vi slut också.

Njurarna är våra vardagshjältar, som skulle ha pris för sina insatser i kroppen. Nu är det inte så att man behöver en njurtransplantation för att man har svaga njurar 😉 Det vi pratar om är sett ur ett kinesiskt perspektiv, där man stärker och balanserar kroppen, så att alla kroppsdelar är i harmoni. När den balansen finns då mår vi bra på ett naturligt sätt.

Det är därför som en duktig kinesisk läkare inte har sjuka patienter, man justerar obalanser innan ohälsa uppstår.

Jag (Tina) träffar naturligt många ryttare i mitt yrke, eftersom jag har många hästar som patienter. Något som jag ser tydligt är att kavata kompetenta ryttare  med åren blir ”fegare”. Trots att det egentligen inte finns några faror, målar man upp dessa för sitt inre öga, speciellt då i samband med ridningen…

11169122_10155477028915271_124370350_n

Man får ett katastrof tänk som egentligen inte har någon grund. Det magiska är att när jag går in och stärker njurarna med behandling och örter så minskar obehags känslorna dramatiskt.

Det är samma sak med djur, rädda, oroliga och vimsiga hundar och hästar blir lugna i ”själen” när man stärker njurarna.

Så att stärka njurarna det är bland det viktigaste man kan göra för att hjälpa sig själv!

Alla organ har sin egen känsla men att ha svaga njurar skapar ett obehag i kroppen som är starkt. Rädsla och ångest är inte något som man vill bära runt på, det är lättare med hjärtats känsla som är glädje det tycker vi inte är obehagligt.

Kanske är just njurarnas känsla obehaglig för oss, för att det är viktigt att vi stannar upp och lyssnar när kroppens reservaggregat talar till oss, vilket vi annars inte hade gjort.

Vill vi ha ett långt friskt liv så är det just njurarna som vi skall ta hand om.

Vad kan man göra själv för att stärka njurarna?

 •  Vila liggandes
 • Äta ”Svart mat” (quinoa, bönor, ris, svarta sesamfrön)
 • Salt (men ej överkonsumtion och ej raffinerat)
 • Växter som stärker Njuren är bland annat Björken (till exempel björksav) , Nypon, Nässla, Goijibär med mera

Det bästa saltet!

11158103_10155476843630271_1935773456_n

Tips! ”Poppa” svarta sesamfrön i stekpannan så att de öppnar sig lite och ät en matsked om dagen, dessa små fantastiska frön är magiska så gör det till en vana varje dag.

Rescue Remedy Räddningsdroppar med extra Rock Rose löser upp känslor av rädsla, ångest och oro och är perfekt att ha hemma.

Man kan droppa räddningsdroppar i ett glas med vatten och sippa på under dagen.Räddningsdroppar är något som fungerar utmärkt på både hästar och hundar som är rädda eller oroliga också.

Fysiska symtom på försvagade funktion av njurar ur ett kinesmedicinskt perspektiv är till exempel:

 • Ont i ländrygg, knän, höfter, fötter och leder
 • Minskad sexlust
 • Inkontinensbesvär
 • Urinvägsinfektioner
 • Mensvärk
 • Trötthet
 • Astma
 • Hjärtklappning
 • Svårt att bli gravid
 • Foglossning

Nu hoppas vi att vi väckt ett intresse för att ni kan påverka er egen hälsa själva!

Supernyttigt och jättegott snacks till njurarna!

 11149134_10155476843495271_1871762524_n

 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa? Snart kommer vi att presentera vår utbildningsbok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Boken kommer att kunna köpas i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

 

29 Replies to “Ta kontroll över känslorna och få en bättre hälsa…”

 1. Hej, tack för intressant läsning 🙂 Jag undrar vart man kan köpa de svarta sesamkexen?

  1. Hej Lillemor 🙂
   Kul att jag kunde inspirera dig …
   Du får nog Googla på vart du kan hitta dem Coop vet jag har men det kan nog skilja lite från butik till butik 😉

 2. TACK! Det var väldigt upplysande och något jag behövde läsa just nu och det gav mig lite förståelse 🙂 Nu ska jag ta hand om mina njurar! <3

 3. Tack!!! Var finns du? Hur hittar man räddningsdroppar med extra Rock Rose? Spännande när det man behöver dyker upp <3

  1. Hej Paula,
   Jag finns i Vaggeryd i Småland. Du hittar min hemsida här på bloggen hos Tarotguiderna… http://www.qiwell.se
   Antingen så köper du en flaska Räddningsdroppar och en Rock Rose och blandar själv eller så vet jag att Homeopathuset säljer Räddningsdroppar med extra Rock Rose…
   Lycka Till
   Tina

   1. Hej!
    Jag är en het och varm kvinna. Det är jättejobbigt socialt.
    Vad kan jag göra för att bli svalare?
    Jag har hört att Salvia är bra!
    Men det måste finnas många andra sätt?

   2. Hej Rut,
    Självklart finns det massor att göra. Men man behöver förstå hur allt hänger ihop och var obalanserna finns för att veta på vilket sätt man ska balansera kroppen. När du läser vår kommande bok kommer du förstå vad vi menar och få många verktyg för att återfå balansen igen.

    Kram Tina & Annelie

 4. […] Grundpelarna i TCM är dels de 5 elementen, trä, eld, jord, metall och vatten, som vi alla består av liksom hela naturen. Min kära vän och kollega Tina Göransson har skrivit ett jättebra blogginlägg om de fem elementen som du kan läsa här: http://tina.tarotguiderna.se/2015/04/18/ta-kontroll-over-kanslorna-och-fa-en-battre-halsa/ […]

 5. […] Svart som är den färg som tillhör vatten-elementet och har du antingen en stark dragning till eller motstånd mot svart färg så är det tecken på att du behöver balansera ditt vatten-element. I Kina står den svarta färgen för pengar, välstånd, kunskap, karriär och familj. Hur du stärker ditt vatten-element kan du läsa mer om HÄR […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.