Symtom är tecken på obalanser
den 23 feb, 2019

Hej fina du,

Våren gick över, nu är det vinter igen och fullt med snö 😉 Det bästa är att jag inte behöver torka tassar och huset håller sig städat en stund till. Men håll ut snart är vårkänslorna tillbaka. Jag ser fram emot den här våren och sommaren. Jag är starkare nu än vad jag varit på många år. Det är fantastiskt att kroppen känns vitalare och vitalare även om jag blir äldre och äldre. I går eftermiddag tog jag mig som vanligt en stund med saltmoxan och njöt av att värmen spred sig i kroppen. Så var det inte i början när jag startade min moxaresa. Jag hade så mycket kyla i kroppen att det tog ett bra tag innan jag kände att värmen kunde ta sig in och hjälpa mig med alla mina symtom.

Det är orsaken vi vill komma åt

Ständiga penicillinkurer när jag var liten och en mängd andra saker sedan unga år har skapat problem som jag fått kämpa med hela livet. Jag var vuxen när jag upptäckte den kinesiska medicinen och jag är så tacksam att den kom in i mitt liv och att jag gav den en chans. Har den hjälpt mig så kan den hjälpa alla. Vi behöver kunskap om vad våra obalanser beror på och vad vi kan göra för att hjälpa kroppen återställa balansen så att den kan självläka. Har vi stora problem är det inget som uppkommit snabbt, vi har samlat på oss under åren. Ofta reagerar vi inte och börjar undersöka vad som är fel förrän pillerna som dövar symtomen inte hjälper oss längre. Ett piller som snabbt tar bort våra symtom har blivet en naturlig lösning i vår moderna värld. När kroppen får verktygen den behöver för att skapa balans och vi fortsätter att använd dem så kommer det tillslut att ge resultat. Symtomen försvinner och behöver inte längre dövas.

Symtomen visar vad som är fel

För mig har den kinesiska medicinens ”tänk” blivit en naturlig del i mitt liv. Per automatik känner jag av och agerar på det som händer i kroppen. Jag känner och förstår när jag ätit något som är för kallt. Jag regerar och förstår varför vissa känslor gör sig påminda och inte vill släppa taget. Jag agerar direkt när jag känner att jag hamnar i obalans. Jag försöker i möjligaste mån se till att jag håller balansen och förebygger. Jag vet idag vad jag behöver för att må bra och jag respekterar min kropps behov och lyssnar på min själ.

Kunskap skapar förståelse och ger verktyg

Det är så häftigt att vi, två vanliga kvinnor som brinner för hälsa och den kinesiska medicinen genom vårt skrivande och våra kurser lyckas nå ut till så många och att vi genom vår kunskap bidrar till att fler och fler mår bättre. Det är den största belöningen som finns och det ger kraft och energi till att fortsätta.

När jag jobbar med telefonkonsultationer och patienter blir det så tydligt att många problem är helt onödiga. Man sätter krokben för sig själv helt i onödan. Tack vare att man inte har kunskapen, vågar, orkar eller förstår vikten av helheten så fastnar man i en ond cirkel och kommer inte vidare.

Kunskap och verktyg om hur du kan kartlägga och balansera din kropp och dess obalanser hittar du i vår bok –NYCKELN TILL HÄLSA

Vad behöver du?

Jag läste ett klokt citat häromdagen ”Innan du försöker läka någon fråga om personen är villig att ge upp det som gjort honom sjuk” Det ligger mycket i det. Vi behöver förstå att hur vi lever påverkar hur vi mår. Vad vi äter, hur vi tänker, vad vi känner, om vi vilar, är fysiskt aktiva, om vi har brister, lever på en plats eller med personer som tar vår energi och så vidare. Allt påverkar oss och vi behöver hitta vart vi läcker och fylla på oss själva med bra näring och en livsstil som passar oss. Det är tyvärr så att är vi i stor obalans så är det svårare för oss att göra bra val. Det är precis som om den lägre energifrekvensen vi har gör att vi söker upp det som är ”sämre” för oss. När vi mår bättre är det lättare att se glaset som halvfullt istället för halvtomt. Det är lättare att ta tag i saker och orka förändra när vi har tillräckligt med Qi och Yang det är kraften till alla processer.

Snart är den här och vi längtar

Vi jobbar på för fullt med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin och ber om bättre internet. Snart är den här så håll ut. Vill du också förhandsboka din plats så går det bra. den här kursen blir en förlängning av Nyckeln till Hälsa och ytterligare en pusselbit tillsammans med saltmoxan för att du ska kunna hjälpa dig själv och dina nära. Vi vet hur viktig maten är och vill att du ska upptäcka det du också. Vet vi vad till exempel fukt skapar för symtom i kroppen och vad vi kan äta för att bli av med den kommer det att ge resultat.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla Hermansdals kurser

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Ny webbkurs

Nu släpps Mat som medicin 2021

Kursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Arkiv

Följ Hermansdal

error: Content is protected !!
Ny webbkurs - Mat som medicin 2021!

Ny webbkurs - Mat som medicin 2021!

Kursen för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen. Kursen startar den 4 januari 2021. Boka din plats idag!

 

Läs mer om kursen här

 

För mer info, prenumerera gärna på vårat nyhetsbrev!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This