den 3 mar, 2018
Stärk kroppens yang

Hej fina du :-)Vi har den senaste tiden skrivit en del om kyla och hur det påverkar kroppen. Att för mycket kyla förbrukar kroppens yang och om du går runt och är frusen mest hela tiden är det troligt att du har en brist på yang. Yang minskar naturligt i takt med att livet fortgår men ofta lever vi ett liv som förbrukar yang snabbare än vad som är tänkt och vi får problem och symtom på grund av yangbrist.

Fler inlägg om kyla och yang hittar du här

Några tecken på att du har brist på yang:

 • Frusen
 • Ogillar kyla
 • Kalla händer och fötter
 • Vita fingrar
 • Trötthet
 • Ont i ländryggen
 • Huden känns kall vid beröring
 • Kallsvettas
 • Ingen törst
 • Vill bara dricka varmt
 • Stela leder
 • Värk som blir sämre av kyla
 • Mår bättre av värme

Det finns så klart saker vi kan göra både för att hjälpa kroppen att inte förbruka yang i onödan och för att hjälpa den att återskapa den yang vi har förlorat. I den kinesiska medicinen använder man bland mycket annat mat, kryddor och örter för att hjälpa kroppen att återställa balansen och vitaliseras. Det har ingen missat som har läst vår bok. En krydda som ni helt säkert känner till och som är otroligt bra på att hjälpa kroppen återskapa yang är cayenne, denna lilla röda frukt besitter en otrolig hetta och styrka.

Cayenne är mycket användbar för att stärka yang och att tillsätta lite i matlagningen särskilt när det är kallt ute, hjälper kroppen att stärka yang. Men det är också viktigt att tänka på att eftersom cayenne är en het krydda och på ett kraftfullt sätt stärker yang behöver man vara vaksam på att det inte skapas för mycket hetta i kroppen, så som till exempel magkatarr, huvudvärk, rödsprängda ögon, stor törst och mörk urin. Känn efter hur du mår när du börjar tillsätta cayenne i matlagningen. I vårt nordiska klimat är det väldigt vanligt med just yang-brist och de allra flesta av oss mår bra av att använda den i maten. Så känner du igen dig i symtomen på yang-brist ovan, pröva gärna cayenne och se vad som händer, hur kroppen reagerar och hur du mår.

Vi själva använder ofta både chili och cayenne på vintern och mår väldigt bra av det. Till vår stora lycka såg vi att Kung Markatta tagit fram en ekologisk sambal oelek som är gjord på just cayennepeppar och den använder vi lite av nästan dagligen i vår matlagning 🙂

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

Första upplagan sålde slut på rekordtid, du kan nu att förboka nästa upplaga 🙂 Vi skickar så snart den kommer rykande färsk från tryckeriet.

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This