Spirit of gate
Av Tina på Hermansdals Gård
den 27 dec, 2018

Hej fina du,

God fortsättning och Gott slut. Jag hoppas att du har haft en fridfull jul och kunnat njuta av helgen. Vi har haft en otroligt skön ledighet med massor av tid att umgås. Vi har gått på bio, tittat på mysiga julfilmer, ridit, målat och hunnit mysa med alla djuren. Ledighet när den är som bäst. Jag har tom disciplinerat mig till att vila från bloggande och att svara på alla frågor och meddelanden. Riktigt skönt att få vara helt ledig även om jag älskar mitt jobb.

Nu blir det ett par dagars arbete innan det är dags för nyårshelgens ledighet. Vi är i full gång med att planera in 2019 års kurser och jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna 😉 Håll utkik på hemsidan eller se till att du prenumererar på vårt nyhetsbrev så missar du inget. Vi skapar nya recept varje dag för att göra mat som medicin lättillgänglig för er.

Tacksamhet

I slutet på Januari så ska jag till Stockholm och göra en poddinspelning med min älskade Vivi Linde och hennes kollega Camilla Elfving på Mediumpodden det ser jag fram emot. Jag älskar att hänga med Vivi, vi kan diskutera livet, andlighet och minnen i timmar så har det alltid varit och kommer alltid att vara.

Det är det bästa med att ha överlevt cancer är att jag tar tillvara på alla tillfällen som finns att umgås med vänner och jag gör de saker som jag vill. Jag har blivit medveten om hur skört livet är och hur fort det kan ta slut. Det har fått mig att känna mig mer levande och jag är mer medveten om vad jag vill ha i mitt liv och vad jag inte vill ha. Jag har slutat tänka sen jag ser till att jag ser filmen jag är nyfiken på eller läser boken jag vill. Jag är tacksam för all stunder jag har med de jag älskar och när jag gör det jag gillar. Jag är tom tacksam över att jag får betala räkningarna 🙂 Jag har fått en mycket högre livskvalitet.

Kinesiska medicinens Spirit of Gate

Utan min älskade kinesiska medicin och saltmoxa hade jag inte tagit mig tillbaka till hälsa igen det är jag helt säker på. Att dela med mig av den kunskap och de erfarenheter jag har är ett sätt att sprida ringar på vattnet. Vi behöver hitta vår egen kraft att påverka våra liv både när det gäller hälsan och vårt själsliga välbefinnande. Vi behöver ta rodret i vårt liv och vi behöver hitta ”hem”. Är det någon vi ska kunna lita på så är det oss själva.

I den kinesiska medicinen så sitter punkten Shenque Ren 8 (Spirit of gate) i naveln. Den anses vara människans första mun och påverkar hela vårt inre. Moxa används för allt från astma och magproblem till reumatism, värk och sömnproblem. Genom att saltmoxa bl.a Ren 8 så stärker jag Wei Qi kroppens immunsystem, alla inre organ, Qi, Yin och Yang. Med det sagt så är det inte så konstigt att vi och många med oss mår fantastiskt bra av att saltmoxa. Den stimulerar hela kroppens läkningssystem.

Acu-moxa point chart, showing the hernia (shanqi) point, fromChuanwu lingji lu(Record of Sovereign Teachings), by Zhang Youheng, a treatise on acu-moxa in two volumes.  (Image: Faeboy via Welcome Images/cc 4.0)

Varma Kramar från Hermansdal

Tina

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!