Sommaren bästa tiden att läka känslomässiga sår
Av Tina på Hermansdals Gård
den 23 jun, 2019

Hej fina du

Solen fortsätter att lysa och sommarvärmen håller i sig. Det är en perfekt balans med varma dagar och svala nätter och tillräckligt med regn. Det märks att naturen får det den behöver för det växer som aldrig förr. Förra året blev det inte många gånger med gräsklipparen och nu känns det som att det växt från det att vi gick och la oss på kvällen tills vi går ut på morgonen.

Sommaren är den årstid som har mest yang

Enligt den kinesiska medicinen hör sommaren till eld-elementet, vars färg är röd och känsla är glädje. Sommaren är den årstid som har mest yang (värme) och eld-elementet är det element med mest yang, så visst känns det logiskt att de hör ihop. Yang är en aktiv och utåtriktad energi till skillnad mot yin som är lugn och inåtgående. Det är nog många som känner igen sig i att både vi själva och människor runt omkring oss blir mer utåtriktade och aktiva under sommaren när kroppen precis som naturen fylls av yang.

Sommaren och känslor

Sommaren är den årstid de flesta längtar efter hela året. Den är fylld av känslor och upplevelser. Vi förknippar ofta sommaren och våra sommarminnen med känslor av glädje och lycka. Hjärtat som hör till sommaren och eldelementet är enligt den kinesiska medicinen inblandat i alla känslor vi har men glädje är hjärtats egen känsla.

Hjärtat är även starkt förknippat med vår själ och ande vilket gör sommaren till den bästa tiden att läka gamla känslor och känslomässiga sår. Har du trauman som kanske sitter kvar på djupet och ännu inte läkt är sommaren en perfekt tid att bearbeta dem på och låta dem transformeras.

Sommarens aktiviteter ska fylla oss med glädje och inspiration samtidigt som det ger oss en känsla av lycka och lätthet. Om vi lever vårt liv så att vi gör våra dagliga aktiviteter med glädje, passion och skratt, vet vi att hjärtats energi är balanserad. Har vi svårt att känna glädje vet vi att hjärtat behöver hjälp.

Vill du läsa mer? Här hittar duNyckeln till Hälsa  http://www.hermansdal.com/webbshop

Tips på hur du kan stärka och balansera ditt eld-element:

  • Gå upp tidigt på morgonen och ta tillvara på dagens närande soltimmar.
  • Vila mitt på dagen, hjärtats tid är mellan kl 11-13 och att vila en stund då stärker och balanserar hjärta och själ.
  • Yoga eller qigong är perfekta träningsformer som hjälper oss gå in i oss själva och läka eventuella känslomässiga obalanser samtidigt som det balanserar och stärker både kropp och själ.
  • Se till att ha balans mellan vila och aktivitet (även i sinnet)
  • Minimera mängden stekt mat
  • Ät ekologisk färsk frukt och drick tillräckligt med vatten

Saltmoxakurs på Hermansdal 11 Augusti

Datum för en saltmoxakurs på Hermansdal i sommar är satt och det blir den 11 Augusti. Anmälningarna har redan börjat trilla in vilket känns jättekul 🙂 Varmt Välkommen du också än så länge finns det platser kvar.

Du kan läsa mer och anmäla dig här

Här kan du läsa mer om vad saltmoxa är.

Här kan du läsa om vad andra tycker om saltmoxa.

Att få göra det man älskar ger en massa energi

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Tyvärr kommer jag inte att hinna med så många kurser som jag hoppats på i år, men nu har jag satt tre datum. Ett för saltmoxan och två som jag ägnar till djuren och deras hälsa. En dag blir hundrelaterad och den andra går i hästens tecken. Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av. Hur deras personlighet påverkar dem och hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa är det dagarna för dig.

Du kan läsa mer om djurkurserna här och här

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Här hittar du info om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!