Sommaren bästa tiden att läka känslomässiga sår
den 23 jun, 2019

Hej fina du

Solen fortsätter att lysa och sommarvärmen håller i sig. Det är en perfekt balans med varma dagar och svala nätter och tillräckligt med regn. Det märks att naturen får det den behöver för det växer som aldrig förr. Förra året blev det inte många gånger med gräsklipparen och nu känns det som att det växt från det att vi gick och la oss på kvällen tills vi går ut på morgonen.

Sommaren är den årstid som har mest yang

Enligt den kinesiska medicinen hör sommaren till eld-elementet, vars färg är röd och känsla är glädje. Sommaren är den årstid som har mest yang (värme) och eld-elementet är det element med mest yang, så visst känns det logiskt att de hör ihop. Yang är en aktiv och utåtriktad energi till skillnad mot yin som är lugn och inåtgående. Det är nog många som känner igen sig i att både vi själva och människor runt omkring oss blir mer utåtriktade och aktiva under sommaren när kroppen precis som naturen fylls av yang.

Sommaren och känslor

Sommaren är den årstid de flesta längtar efter hela året. Den är fylld av känslor och upplevelser. Vi förknippar ofta sommaren och våra sommarminnen med känslor av glädje och lycka. Hjärtat som hör till sommaren och eldelementet är enligt den kinesiska medicinen inblandat i alla känslor vi har men glädje är hjärtats egen känsla.

Hjärtat är även starkt förknippat med vår själ och ande vilket gör sommaren till den bästa tiden att läka gamla känslor och känslomässiga sår. Har du trauman som kanske sitter kvar på djupet och ännu inte läkt är sommaren en perfekt tid att bearbeta dem på och låta dem transformeras.

Sommarens aktiviteter ska fylla oss med glädje och inspiration samtidigt som det ger oss en känsla av lycka och lätthet. Om vi lever vårt liv så att vi gör våra dagliga aktiviteter med glädje, passion och skratt, vet vi att hjärtats energi är balanserad. Har vi svårt att känna glädje vet vi att hjärtat behöver hjälp.

Vill du läsa mer? Här hittar duNyckeln till Hälsa  http://www.hermansdal.com/webbshop

Tips på hur du kan stärka och balansera ditt eld-element:

  • Gå upp tidigt på morgonen och ta tillvara på dagens närande soltimmar.
  • Vila mitt på dagen, hjärtats tid är mellan kl 11-13 och att vila en stund då stärker och balanserar hjärta och själ.
  • Yoga eller qigong är perfekta träningsformer som hjälper oss gå in i oss själva och läka eventuella känslomässiga obalanser samtidigt som det balanserar och stärker både kropp och själ.
  • Se till att ha balans mellan vila och aktivitet (även i sinnet)
  • Minimera mängden stekt mat
  • Ät ekologisk färsk frukt och drick tillräckligt med vatten

Saltmoxakurs på Hermansdal 11 Augusti

Datum för en saltmoxakurs på Hermansdal i sommar är satt och det blir den 11 Augusti. Anmälningarna har redan börjat trilla in vilket känns jättekul 🙂 Varmt Välkommen du också än så länge finns det platser kvar.

Du kan läsa mer och anmäla dig här

Här kan du läsa mer om vad saltmoxa är.

Här kan du läsa om vad andra tycker om saltmoxa.

Att få göra det man älskar ger en massa energi

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Tyvärr kommer jag inte att hinna med så många kurser som jag hoppats på i år, men nu har jag satt tre datum. Ett för saltmoxan och två som jag ägnar till djuren och deras hälsa. En dag blir hundrelaterad och den andra går i hästens tecken. Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av. Hur deras personlighet påverkar dem och hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa är det dagarna för dig.

Du kan läsa mer om djurkurserna här och här

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Här hittar du info om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Hälsa kommer inifrån

Hälsa kommer inifrån

Hej fina du, Ullpläden över benen känns nödvändig nu. Även långkalsonger och toppluva behövs för att jag inte ska bli...

läs mer
Naturliga mediciner

Naturliga mediciner

Hej fina du, Nu känns det verkligen att energin drar sig tillbaka ute. Det känns fysiskt och jag varken orkar eller...

läs mer

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This