den 1 mar, 2020
Skydda dig i virustider

Hej fina du,

Vintern håller i sig på Hermansdal men fåglarna skvallrar om att våren är på G. Jag litar mer på dem än på väderleksrapporterna 😉 Jag känner tydligt av att yang stiger runt mig och jag älskar att dagarna blir längre. I takt med att yang stiger känner jag mig mer och mer inspirerad för varje dag. Jag känner igen mig själv och ser fram emot nästa söndag då det återigen är dags för Friskvårds & Moxakurs för häst. Det kommer att bli en toppendag med massor med hästprat, fyrbenta patientfall och självklart min favorit moxa. Snart är det fler hästar som får njuta av den kinesiska medicinen. Djuren är inte annorlunda än oss de behöver också lite extra hjälp ibland när det trasslar till sig i kroppen av olika orsaker.

HÄSTKURS 8 MARS OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020

Du kan nu boka din plats

Här kan du läsa mer

En sannsaga med lyckligt slut

Här är ännu en solskenshistoria om kroppens fantastiska läkningsförmåga

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är unnamed.jpg

Tips i virustider

Högaktuellt nu är virus och hur vi kan skydda oss från att inte bli smittade av den nya farsoten Coronaviruset. Alla verkar vakna nu och en del är livrädda. Själv känner jag mig lugn som en filbunke även om jag förstår att tillhör man en riskgrupp så ska man vara extra rädd om sig vilket virus det än handlar om. Jag bidrar med mitt strå till stacken och ägnar söndagens inlägg till att skriva om immunförsvaret och hur den kinesiska medicinen tänker när det gäller virus och hur vi kan skydda oss från attacker som kommer utifrån.

Qi är energi och finns i precis allting, allt består av qi.

I den kinesiska medicinen har vi med oss “Tidigare himlens qi” när vi föds. Det är vårt arv som vi har med oss från våra föräldrar. Den består av Yuan qi och Jing qi. Det är dessa två som först förenas när en människa blir till. De står bakom både yin och yang och är vad vi fått med oss av våra förfäder. Det är vår djupa reserv. De ger oss vår artmässiga styrning och till viss del även vår personlighet.

“Senare himlens qi” består av Ying qi och Wei qi och den får vi efter vår födelse. Den har sitt ursprung i jordelementet och är beroende av att vi lever andas och äter på ett för oss bra sätt. Att vi följer det som är naturligt för oss och inte förbrukar mer än vi har.

Wei qi är även vårt immunförsvar och det behöver vara starkt för att kunna försvara oss mot yttre patogener till exempel virus så att vi inte blir sjuka. Har vi ett starkt Wei qi står vi emot mycket.

Utan Qi kan vi inte leva. Så var rädd om “Tidigare himlens Qi” din djupaste reserv och fyll på “Senare himlens qi” med bra mat, andning och ett liv som inspirerar dig. Förbruka inte din vitalitet snabbare än vad som är tänkt. Vi behöver fylla på med bra qi för att hålla oss friska, vitala och ha ett harmoniskt känsloliv. Qi finns i allt och vi vill ha en bra kvalitet på den qi vi tillför i våra liv. Vare sig det är qi i form av frisk luft, bra mat eller människor och händelser så behöver den vara av god kvalitet för att fylla på oss och inte dränera istället.

Håll ställningarna mot yttre attacker

I influensa och förkylningstider är det alltid bra att stärka Wei Qi vårt immunförsvar. Genom att inte köra slut på all vår energi, få i oss bra näring som ger oss ny energi och hålla oss varma kan vi göra underverk och hålla ställningarna när virusarna börjar attackera oss. Själv har jag aldrig tagit en influensa spruta i hela mitt liv och jag kommer inte att göra det heller. Jag arbetar med kroppens eget försvar i stället och försöker mota Olle i grinden med de verktyg jag har.

Blir du utan anledning förlamande trött så vila. Du är förmodligen under attack och din energi går åt till att försöka skydda dig från det som försöker ta sig in i kroppen, det är därför du blir trött. Blir du frusen och känner dig ruggig gör te på ingefära, tillsätt citron och honung, bädda ner dig och försök få upp värmen i kroppen. Lyckas du så kan attacken vara över på några timmar och du slipper bli sjuk. Virus hör till klimatet vind i den kinesiska medicinen och det i kombination med kyla kan göra att vi faller offer för influensan eller blir förkylda. Någonstans måste vi i väst också haft kunskapen som den kinesiska medicinen besitter, titta bara på namnet “FÖR KYLD” vem kom på det? Blir vi nedkylda kinesiskt sett så blir immunförsvaret Wei Qi svagare och ett virus kan ta sig in i kroppen.

Andra favoriter i mitt husapotek förutom Ingefärste är Vogels Echinaforce och liposomal C vitamin från Altrient, zink och E vitamin från Megafood och Vindoljan som jag inte vill vara utan. Den är nu påfylld i butiken igen 😉 Skulle viruset ta sig in är Natural Breath en favorit. Självklart så är det bra att tvätta händerna ett par gånger extra också 😉

LÄS MER OM NYCKELN TILL HÄLSA OCH KÖP DEN HÄR

Det som är naturligt för oss blir fel om det är för mycket eller för lite

Alla klimatfaktorer är naturliga för oss och ska finnas men kan göra oss sjuka om vi har brister och obalanser. Vi blir sjuka för att balansen rubbas och något tar över. Vi behöver Qi, Yin, Yang, Blod och Essenser för att alla processer i kroppen ska fungera och för att vi ska hålla oss friska och vitala. En lagom mängd av allt gör att balansen inombords upprätthålls. Blir vi utsatta för kyla inifrån eller utifrån och kroppen inte har tillräckligt med tex yang kommer vi att få symtom. Har vi yangbrist eller ett svagt jordelement och äter för “kall” mat får vi ont i magen. Har vi inte tillräckligt med yang och qi och blir kalla när vi är ute kan vi få allt från urinvägsinfektion till influensa. Så se till att hålla dig varm på både in och utsida och vila lite extra speciellt om du är under attack.

LÄR DIG ATT SALTMOXA OCH STÄRK DIG SJÄLV!!!

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka din plats

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

HÄSTKURS 8 MARS 2020 OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Mat som Medicin & De fem elementen 2020 är nu i full gång

Vi har stängt dörren för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals Gård

?

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This